Informacja o datach publikacji już się pojawiła: https://www.bankier.pl/wiadomosc/WESTA-ISIC-S-A-Dates-for-periodic-reports-publication-in-2013-2778122.html.
Tak dla Waszej informacji: w dniu wczorajszym wysłałem zapytanie o raport z FY2012 na ir@westa-inter.com i dzisiaj z rana otrzymałem odpowiedź, że pod koniec kwietnia. Kilka godzin później i jest komunikat. Według mnie musimy nakłonić dział IR do udzielania większej ilości informacji, albo co pytać o kluczowe kwestie to może dla spokoju sami będą publikować. Należy pamiętać kto ma 75% akcji i on wie co ma widzieć, komunikatów nie potrzebuje :-)
ale chłop ma rację-bo mnie tez to zastanowiło ,dlaczego z cały rok a nie za czwarty kwartał?jakies przemyślenia?jeżeli od kwietnia to mamy 6 miesięcy posuchy, dopiero później zaczyna się większa sprzedaż ,o co tu chodzi,ja myślę,że korzystniej dla westy byłoby przedstawić tylko wyniki za 4 kwartał czy się mylę?
byłem ostatnio w swoim biurze makleskim,prosiłem maklera ,żeby zebrać ludzi np z trójmiasta-którzy maja westę i wytosować zapytania po przez biuro oficjalnie,,,zrobił oczy,i zaczął kręcić ,teraz młodzież króluje na stołkach w biurach i jak jestem to cały czas mi wykresy pokazują,,i tak w kółko,,jak nosisz pieniądze na inwestycje to wszyscy mili ale żeby coś pomóc to nie ma komu,,,,
wojtek mi z westy odpisali że VRLA produkcja ruszy w 2013, raport roczny oczywiście do końca kwietnia, a że roczny a nie za za IV Q to norma na ogół praktykowana
to teraz nie wiem o co chodzi,moja znajoma,która także posiada akcje dostała wiadomośc od p,proczyka-maklera,że vrla działa i nie mają zamówien-wiadomość pochodzi gdzieś z początku lutego może końca stycznia,moze jak napisałeś chodzi o produkcję-mam nadzieje,że niedługo poznamy jakieś szczegóły...dzięki
Mi odpisał Artem Kuznetsov IR manager WESTA ISIC S.A.: "przemysłowa produkcja akumulatorów VRLA jeszcze się nie rozpoczęła, ale ma nastąpić w 2013 roku".
Wojtek, jeszcze nie zauważyłeś, że tu chodzi właśnie o to żeby jeszcze nie rosło.
Kurs pójdzie na północ w najmniej spodziewanej chwili.
Dodam jeszcze,że dużo ludzi wywali papier z przemęczenia.
Takie mielenie przez długi czas zrobi naturalną selekcję.
Technicznie to już znowusz wygląda bardzo brzydko.
Zostało tylko czekać i może co najwyżej dokupić.
jak dla mnie do raportu za 2012 kicha, może przed raportem jakieś ożywienie a po nim, no cóż któż to wie; może być w zarówno w górę jak i w dół jeśli wyniki będą kiepskie...
wyniki tu napewno nie bedą przełomem,przełomem natomiast będzie produkcja na nowej lini plus zamówienia?,kiedy to nastapi dokładnie nie wiemy,,trochę szkoda zamrożonej tu kasy,stoimy w miejscu a inne spólki nam odjezdżają,,,wyskoczysz z westy to ona pójdzie i tak w kółko,,,,
Kto ma jakieś wątpliwości, niech prześledzi co się ostatnio dzieje na bananowej.
Ile ostatnio spółek, które stały po parę miesięcy jak zabetonowane, w pewnym momencie eksploduje.
Dzisiejszy przykład to JHM DEVELOPMENT.
Tylko 43% do góry w jeden dzień, a co dalej, to się okaże.
I nie było tam informacji, że wymyślili nowe koło, tylko pokazali niezłe wyniki.
Nie przypominają te patenty Wam czegoś ?.
A jeżeli niezłe wyniki skumulują się z przełomowymi informacjami ?.
Poczytajcie na sobie posty z JHM. Jest tam wiele mądrych rzeczy.
Niby oczywiste, ale ilu ludzi stosuje te zasady.
Cwaniacy bazują na nich i tłuką straszną kasę.
Oni mają czas, wiedzą jak spowodować wymęczenie ulicy, a na końcu sprzedać papier na górce.
Miałem tą spółkę w obserwowanych, ale niestety przez spekułę na obserwowaniu tylko się skończyło.
I na tym cały patent polega.
Tak skołować ulicę, żeby nawet jak wierzy w spółkę, zastanawiała się czy warto wejść.
Żeby mieć jakąkolwiek szansę z cwaniakami trzeba myśleć, a nie dać się wodzić za nos, jak barany na łące.
Manipulacja w tych czasach to potęga, nie tylko na bananowej.
spokojnie... na weście nie stracimy .... inni odjeżdżają ale ostatni będą pierwszymi. nie ma takiej spółki na tej giełdzie która ma takie perspektywa wzrostu jak Westa, chyba że jakimś cudem wskrzesiliby jakiegoś bankruta z upadłości likwidacyjnej
Emitent
Informacje ogólne
Informacje o rejestracji
Banki
Urzędnicy
Dokumentów założycielskich
Raporty
Papiery wartościowe
Firmy serwisowe
Certyfikaty
Affiliates
Walne Zgromadzenie
Strona główna | Usługi | O nas
Emitent
Emitent Public Spółka Akcyjna "VESTA-Dnipro"
Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy odbędzie "19" w kwietniu 2013 roku 15.00 am
15.03.2013 17:28
ZAWIADOMIENIE ROCZNEGO WALNEGO ZGROMADZENIA AKCJONARIUSZY
DRODZY AKCJONARIUSZE!
Rada Nadzorcza reprezentowana przez Przewodniczącego Rady Nadzorczej, informuje, że Zwyczajne Walne Zgromadzenie akcjonariuszy Publicznej Spółki Akcyjnej "VESTA-Dnipro" (dalej - "Spółka"), ID kod 31950849, lokalizacja: 49055, Dniepropietrowsk regionu, Dniepropietrowsk miasto, ulica Remont, Budowa 34 będzie "19" w kwietniu 2013 roku 15.00 jestem w Dniepropietrowsk regionu, Dniepropietrowsk ulicy miasta, budowniczych, Budowa 34, Budynek 48, sala konferencyjna.
3. Sprawozdanie Dyrektora Generalnego Spółki za wyniki w 2012 roku. Decydowanie rozpatrywania sprawozdania Dyrektora Spółki.
4. Sprawozdanie Rady Nadzorczej Spółki do wykonania w 2012 roku. Decydowanie rozpatrywania sprawozdania Rady Nadzorczej Spółki.
5. Sprawozdanie Komitetu Audytu o wynikach działalności w 2012 roku. Decydowanie rozpatrywania sprawozdania Komisji Rewizyjnej Spółki.
6. Zatwierdzenie rocznego sprawozdania Spółki za wyniki w 2012 roku.
7. Z podziału zysku (straty) Spółki w wyniku Spółki w 2012 roku. Zatwierdzanie rocznych dywidend.
8. Określenie podstawowych działalności Towarzystwa w 2013 roku oraz w pierwszym kwartale 2014 roku.
Kluczowe dane z działalności finansowej i gospodarczej
finansowe i gospodarcze działania
Charakterystyka
okres
2.012
2.011
Aktywa ogółem
1353630
1816691
Naprawiono
416 588
445 547
Długoterminowe inwestycje finansowe
207 344
105 117
Zapasy
113 242
127 469
Razem należności
304 377
1011928
Środki pieniężne i ich ekwiwalenty
22988
7.700
Zysk z lat ubiegłych
(680 275)
(511 083)
Sprawiedliwość
329 622
498 814
Kapitał
599 960
599 960
Zobowiązania długoterminowe
644 592
616 645
Zobowiązania krótkoterminowe
376 684
701 232
Zysk (strata)
(169 192)
(415 573)
Średnia liczba akcji (w szt.)
11999200
11999200
Liczba akcji własnych Spółka nabyła w trakcie okresu (pc)
-
-
Łączna kwota przeznaczona na jej własnych akcji w okresie
-
-
Liczba pracowników na koniec (osób)
849
865
Data sporządzenia listy akcjonariuszy uprawnionych do udziału w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy "15" w kwietniu 2013 roku.
Rejestracja akcjonariuszy i ich upoważnionych przedstawicieli będzie prowadzona "19" w kwietniu 2013 od 14-00 do 14-45 godzin na miejsce na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy.
Aby zarejestrować się i wziąć udział w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, należy mieć: akcjonariusze - paszport, przedstawicieli akcjonariuszy - paszport i zamówienie na prawo do udziału w posiedzeniu, ułożonych zgodnie z obowiązującym prawem. Przedstawiciele akcjonariuszy podmiotów prawnych, które są uprawnione do działania w imieniu tego podmiotu, bez zezwolenia - paszport i dokumenty należycie poświadczonych potwierdzających wyznaczenia przedstawiciela do postu.
Z projektów podejmowania roczne walne zgromadzenie akcjonariuszy można znaleźć w dni powszednie Society, 9-00 do 18-00 godzin, w Dniepropietrowsku, Dniepropietrowsk regionu Stroitelej dom 34, budynek 48, aula. Odpowiedzialny za przegląd zamówienia dokumentów akcjonariuszy prezes Valery Velichko G.. Akcjonariusze powinni mieć dokument, który identyfikuje osobę, przedstawiciele akcjonariuszy identyfikacji dokumentów i zezwoleń.
Każdy akcjonariusz Spółki ma prawo do przedstawienia propozycji do porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy. Wnioski akcjonariuszy porządku obrad przyjmowane w formie pisemnej na adres: 49055, Dnipropetrovsk Ulica Budowlanych, budynek 34, w terminie wyznaczonym przez Ustawy Ukrainy "O spółkach akcyjnych" z dnia 17.09.2008 № 514-VI.
Telefon: (056) 78-94-800.
Z poważaniem, Przewodniczący Rady Nadzorczej PJSC "VESTA-Dnipro" Kasian SG
Copyright (C) 2010 Emit Info. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Wspierane przez: Lucky prawach Ltd
Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy odbędzie "19" w kwietniu 2013 roku 15.00 am
15.03.2013 17:28
ZAWIADOMIENIE ROCZNEGO WALNEGO ZGROMADZENIA AKCJONARIUSZY
DRODZY AKCJONARIUSZE!
Rada Nadzorcza reprezentowana przez Przewodniczącego Rady Nadzorczej, informuje, że Zwyczajne Walne Zgromadzenie akcjonariuszy Publicznej Spółki Akcyjnej "VESTA-Dnipro" (dalej - "Spółka"), ID kod 31950849, lokalizacja: 49055, Dniepropietrowsk regionu, Dniepropietrowsk miasto, ulica Remont, Budowa 34 będzie "19" w kwietniu 2013 roku 15.00 jestem w Dniepropietrowsk regionu, Dniepropietrowsk ulicy miasta, budowniczych, Budowa 34, Budynek 48, sala konferencyjna.
Liczba akcji własnych Spółka nabyła podczas Okres (pc)
-
-
Łączna kwota przeznaczona na akcji własnych w okresie
-
-
Liczba zatrudnionych na koniec (Ludzie) 849 865
Data sporządzenia listy akcjonariuszy uprawnionych do udziału w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy "15" w kwietniu 2013 roku.
Rejestracja akcjonariuszy i ich upoważnionych przedstawicieli będzie prowadzona "19" w kwietniu 2013 od 14-00 do 14-45 godzin na miejsce na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy.
Aby zarejestrować się i wziąć udział w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, należy mieć: akcjonariusze - paszport, przedstawicieli akcjonariuszy - paszport i zamówienie na prawo do udziału w posiedzeniu, ułożonych zgodnie z obowiązującym prawem. Przedstawiciele akcjonariuszy podmiotów prawnych, które są uprawnione do działania w imieniu tego podmiotu, bez zezwolenia - paszport i dokumenty należycie poświadczonych potwierdzających wyznaczenia przedstawiciela do postu.
Z projektów decyzji doroczne walne zgromadzenie akcjonariuszy może być znaleziony w dni powszednie Society, 9-00 do 18-00 godzin, w Dniepropietrowsku, Dniepropietrowsk regionu Stroitelej dom 34, budynek 48, Aula. Odpowiedzialny za przegląd zamówienia dokumentów akcjonariuszy prezes Valery Velichko G.. Akcjonariusze powinni mieć dokument, który identyfikuje osobę, przedstawiciele akcjonariuszy identyfikacji dokumentów i zezwoleń.
Każdy akcjonariusz Spółki ma prawo do przedstawienia propozycji do porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy. Wnioski akcjonariuszy porządku obrad przyjmowane w formie pisemnej na adres: 49055, Dniepropietrowsk regionu, Dniepropietrowsk, Stroitelej, 34 , w terminie wyznaczonym przez Ustawy Ukrainy "O spółkach akcyjnych" z dnia 17.09.2008 № 514-VI.
Telefon: (056) 78-94-800.
Z poważaniem, Przewodniczący Rady Nadzorczej PJSC "VESTA-Dnipro" Kasian SG
W regionie gdzie są zakłady Vesta obowiązują dwa języki: ukraiński i rosyjski
Dnia 2013-03-20 o godz. 16:34 ~4Q? napisał(a):
> Przecież w komunikatach spółki jasno stoi że wyniki będą
> podane 29 04
jak byś znał spółki wchodzące w skład holdingu Westa ISIC nie zadawał być takich pytań....Vest Dnipro jest spółka-zakładem pierwsza fabryka akumulatorów....druga Westa Industrial produkująca również aku.... zarejestrowana jest na Cyprze.
Vesta Dnipro posiada własne papiery wartościowe - akcje i obligacje notowane na ukraińskim rynku papierów wartościowych. co można zauważyć w sprawozdaniu i o czym dużo wcześniej pisałem