• wyciskanie cytryn . Autor: ~ryszard [83.68.91.*]
    Przez najbliższe 5 tygodni , giełda zamieni się w wyciskarkę cytryn tj , będą spadki z wyrywaniem akcji . .Po tym okresie nastapi 8--10 tygodni bardzo silnych wzrostów , a nastepnie zjazd do jesieni ?
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~ryszard [83.68.91.*]
    Jutro chwila oddechu , i może nawet 1 grosz wzrostu .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~ryszard [87.116.213.*]
    Zostało jeszcze 4 tygodnie MARAZMU ?
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~ryszard [83.68.77.*]
    To nie jest jeszcze poczatek wzrostów. Moim zdaniem spadki będą miały miejsce przez najbliższe 3 tygodnie . Sytuacja będzie bardzo nerwowa , ale po niej najstapią bardzo silne wzrosty na całym NC i szerokim rynku .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~ryszard [87.116.215.*]
    Zostało jeszcze 2 tygodnie i nowe dno , potem może nastąpi wzrost ?
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~vulture [62.141.197.*]
    ty człowieczku masz problem z przewidywaniem
    nie raz się skompromitowałeś pisząc że coś sie stanie "na pewno"
    o tym że w 100% at "żądzi" giełdą to nawet nie nadaje się do komentowania pod względem merytorycznym jak i ortograficznym, może przydało by się skończyć jakąś szkołę średnią zanim weźmie się za poważne zajęcie?!
    Czy przypadkiem taki palant jak ty nie pisał że kończy już z tym forum . Wszystko co dotychczas napisałem sie sprawdziło , wzrosty i spadki . Nie jestem takim malkontentem bez pojęcia jak ty oszczołomie , który zasmieca to forum i nic nie wnosi . Czy ci się to podoba czy nie jeszce nie jest pora na wzrosty , tak przez nie których oczekiwane . Na tym papierze zarobiłem bardzo dużo , pomomo chwiejności kursu . Za kazdym razem bez błędnie określając szczyty jak i dołki kursowe .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~Ralf [83.24.57.*]
    Panowie vulture i ryszard, nie bardzo rozumiem dlaczego w ten sposób reagujecie na siebie i na wzajemne wpisy.

Ja również napisałem że "nie będę już za często pisał na tym forum", nie robię tego bo tu nie ma czego komentować. Wszystko zostało powiedziane, wszystko się potwierdziło i w dalszym ciągu nie dzieje się nic co mogłoby pomóc tej spółce, ale z braku JAKICHKOLWIEK!!!!! i dlatego to podkreślam JAKICHKOLWIEK!!!! pieniędzy ta spółka wygląda tak jak wygląda.

~vulture, ma rację co do każdej z analiz sytuacji jakie mają miejsce w tej spółce. Natomiast ~ryszard pokazał że nawet na takiej śmieciowej spółce można zarobić i to są fakty.

Panowie, moim zdaniem gracie w jednej drużynie, nie powinniście "polemizować" ze sobą w ten sposób, bo obydwaj macie dużo racji w tym co piszecie.
    Zwróćcie uwagę na tych insiderów, którzy naganiają na tej spółce i próbują tłumaczyć, że "pożyczenie" akcji spółce Global to świetny interes bo NOV zarobi 5% - paranoiczna sytuacja i paranoiczne zachowanie - to jest forma jakiejś ucieczki z majątkiem, ale jakiej jeszcze nie rozszyfrowałem. Moim zdaniem to "łabędzi śpiew" ta spółka nie ma na przeżycie kolejnego kwartału, o wypłacie dywidendy nie wspominając. komunikaty to takie "kręcenie się g*wna w przeręblu"
    I jeśli ktoś na ten czas chce się na niej pobawić spekulacyjnie to może na tę chwilę rzeczywiście inwestycje oprzeć na AT? Na nic innego bym nie liczył. Wzrosty o 5-10% to wszystko, pod warunkiem że kupi się taniej niż obecnie.
  • jeden z dowodów kompromitacji ryszarda Autor: ~vulture [62.141.197.*]
    Dnia 2012-05-12 o godz. 10:20 ~ryszard napisał(a):
    > Wszystko co dotychczas napisałem sie
    > sprawdziło , wzrosty i spadki . Na tym papierze zarobiłem bardzo dużo
    > , pomomo chwiejności kursu . Za kazdym razem bez błędnie
    > określając szczyty jak i dołki kursowe .

a niech tam, nie chciało mi się ale pokażę innym jakim jesteś kłamcą i poświęciłem parę minut
    oto wpisy z 11 kwietnia:
    1/ Dnia 2012-04-11 o godz. 09:24 ~ryszard napisał(a):
    > To ze dzisiaj będzie wzrost na Nova to jestem pewny ,
    > pozostaje tylko kwestia ile procent ?

2/ Dnia 2012-04-11 o godz. 12:01 ~ryszard napisał(a):
    > Przypominam dzisiaj musi być wzrost , zadne zero .

gnoju, kłamco i narcyzie w jednym, 11 kwietnia nie dość że nie było wzrostu to 24 kwietnia kurs był po 15 gr.
    mało ci dowodów?
    zapatrzona w siebie świnio, ty inwestycyjny głąbie, powiadasz że "Za kazdym razem bez błędnie określasz szczyty jak i dołki kursowe ."
    kłamiesz ortograficzny imbecylu!!!!!
    ps. bezbłędnie piszę się łącznie :)
    kłamstw było dużo więcej ale nie jesteś warty tego żeby dalej się tobą zajmować
  • Re: jeden z dowodów kompromitacji ryszarda Autor: ~michael [79.191.214.*]
    ale mu dowaliłeś. Ten matoł pewno pomyśli, że prawisz mu komplementy.:) Kolejnym takim debilem, jest jacek1978. A może to, to samo bydlę?
  • Re: jeden z dowodów kompromitacji ryszarda Autor: ~ryszard [87.116.215.*]
    Na tym papierze mam zarobione ponad 200 tyś zł Sprzedałem w samym szczycie 612 k akcji że srednią 42 gr . Od chwili pełnej sprzedaży wchodziłem sporadycznie dużo mniejsza ilościa akcji również z powodzeniem . To ze niesprawdzi msię raz na 10 razy , najczęściej po złych informacjach to już nie jest moja wina . Tak już jest na giełdzie że można przegrywać bitwy , ale wojny nie powinnno sie przegrać i ja czymam sie tej zasady . Posięcam duzo czasu inwestycjom i chcę mieć z tego wymierny zysk bo to jest istota sprawy . Ze smutkiem musze stwierdzić ze w przewazajacej większości forumowiczów to zwyklę spuste łby nie majace nic do powiedzenia poza biadoleniem i płaczem . Swoja głupotą zarazają innych , i tym sposobem spadki nabierają na sile . Tak jak już pisałem wcześniej ostatnim miesiacem spadkow będzie maj , po którym spodziewam się bardzo silnych wzrostów . Vulture to jest moja wizja odnosnie giełdy i przyszłych zarobków . Twojej jakoś się nie moge doczekać i wcale mnie to nie dziwi ( jak pusty łeb ) może cokolwiek wymysleć . Zapamientaj sobie masz jeszcze około 2 tygodnie na szlochy bo potem będzie erupcja eufori , ty wieczny narzekaczu . Przegrał 2 tys zł i teraz zyczy tego wszystkim .?
  • Re: jeden z dowodów kompromitacji ryszarda Autor: ~vulture [62.141.197.*]
    Dnia 2012-05-12 o godz. 16:13 ~ryszard napisał(a):
    > To ze niesprawdzi
    > msię raz na 10 razy , najczęściej po złych informacjach to
    > już nie jest moja wina .

ty jesteś człowieku jakimś nieprzeciętnym imbecylem, pustakiem i schozofrenikiem
    czyli jednak NIE ZAWSZE ci się sprawdza, to dziwne bo kilka godzin wcześniej napisałeś:
    Dnia 2012-05-12 o godz. 10:20 ~ryszard napisał(a):
    > Wszystko co dotychczas napisałem sie
    > sprawdziło , wzrosty i spadki . Za kazdym razem bez błędnie
    > określając szczyty jak i dołki kursowe .

aha i nie zapominaj, giełdą "żądzi" w 100% AT, nie w 90% ani w 99% tylko w 100%!!!!!
    co za kołek!!!!

twojego zarobku nie komentuję, pewnie jest tak samo wiarygodny jak twoja ortografia :)

• Re: jeden z dowodów kompromitacji ryszarda Autor: ~ryszard [87.116.215.*]
    Jesteś normalnym TŁUKIEM , a nie inwestorem . W Stanach Zjednoczonych jest ponad 5000 funduszy które maja sztaby analityków ( zawodowych ) , a jedni drugich koszą . Jeszcze raz powtarzam że giełda opiera się w 100 % na AT .Zdazaja się zakłucenia czynnikami które już kiedyś opisałem . Opieranie sie analizą z dnia na dzień jęst obarczone ryzykiem , ale opiranie się na cyklach czasowych ( to też jest AT ) zwłaszcza o wydłużonym czasie zmniejsza go do minimum . Gdybyś miał choc odrobinę nie mówię wiedzy giełdowej , bo wiem że jej nie masz , ale inteligencji to byś mnie zapytał dlaczego 2 a nie np.7 tygodni pozostało do wzrostów przynajmniej 70-80 % spółek na giełdzie . Ty wolisz bić pianę i wprowadzać ferment na tym forum . Gdybyś to ty napisał coś interesującego odnośnie tej firmy , możesz być pewny że bym poprosił o wytłumaczenie tego temaru . Tego się nie doczekam , z jednej przyczyny jesteś pustym łbem , nie robiącym na mnie zadnego wrażenia , poza politowaniem . Tak się zachowuja przegrani frustraci nic nie warci inwestorzy .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~ja [31.7.46.*]
    ciekawe co słychać u Ryszarda.....tak zarobiony, że chyba pojechał odpocząć na dlużej :)
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~walek [83.10.162.*]
    Rysiu zaraz po tym jak stąd zniknął wtopił na emperii
    a później na grjaguar.

tam to się imał już tak desperackich
    chwytów, że pisał na forum teksty w stylu:

"wystawiać co kto tam ma, biorę wszystko"

po czym oczywiście cisza. zerowe obroty.
    a pomijam już fakt, że wcześniej pisał, że jest tuż pod progiem 5%

ech, ci forumowi mitomani.....
    w sumie to ich lubię, stanowią swoisty folklor
    można się pośmiać ;)

a pamiętasz może jak się tu we dwóch z jackiem z grochowa
    przekrzykiwali, który to niby jest większy bonzo ???

śmieszne typki
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~ja [31.7.46.*]
    Tylko ciekawe po co wypisują taki głupoty? Lepiej się po tym czują czy co?
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~walek [83.10.162.*]
    mój kumpel jest psychologiem
    pracuje w tworkach

czasem opowiada przy wódeczce historie z pracy
    i naprawde trudno nieraz uwierzyć w to co mówi....

życie pisze najlepsze historie
    motywy pchające ludzi do rozmaitych czynów bywają
    niesamowite, wręcz nieprawdopodobne

zresztą mark twain zwykł mawiać, że woli prawdę od fikcji,
    bo fikcja musi być prawdopodobna, prawda nie...

wracając do naszych forumowych guru..

może z nimi być różnie.
    mój typ jest taki, że siedzi sobie jeden z drugim pusty w ryj,
    gra gdzieś tam w swojej zapyziałej norze na wirtualu
    i jara się tym, że ludzie traktują go jako eksperta.

wydają wiele rekomendacji i czasem trafią, czasem nie
    chyba każdy z nas tak ma, że zastanawia się nad zakupem, nie kupuje w ostateczności
    a potem żałuje

normalny człowiek pozostawia to dla siebie
    niemniej są i tacy, którzy w podobnej sytuacji obwieszczają światu
    jacy to są niby zajeiści.

cóż, każdy może robić ze swym życiem to co chce
    nie moja sprawa

niemniej, jak już napisałem wcześniej,
    uważam, że jest to element humorystyczny tego forum
    i tak właśnie należy traktować tego typu ludzi.
    czasem jak mi się nudzi to próbuję wciągnąć delikwenta w polemikę
    ale rzadko sie to udaje, co wiele wyjaśnia.

biada temu co sugeruje się ich radosną twórczością
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: up_man [178.37.77.*]
    Ale polemika, hehe :)

W wielu wpisach panowie obydwoje macie racje!

Zapraszam na Północ Nieruchomości - coś się zaczyna dziać!
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~Ralf [83.24.58.*]
    Zgadzam się up_man, panowie niepotrzebnie ze sobą polemizują. Lżą się wzajemnie bez najmniejszej potrzeby, a problem tej spółki leży zupełnie gdzie indziej.

Może odpowiecie mi cóż na celu miała ta "pożyczka" akcji???
    Po co ten zabieg?

Na teraz myślę, że ten temat jest bardziej ciekawy. Obrzucając się wzajemnie inwektywami robicie dokładnie to czego oczekuje od nas ten oszukańczy zarząd. Insiderzy ze spółki (nie będę ich tu pokazywał palcami bo już wszyscy wiedzą kto to jest) zacierają ręce.
    Piszą peany, pod które sprzedają akcje itd...

Pomyślcie trochę, zanim wasze wzajemne emocje zaciemnią całkowicie obraz tego co się dzieje w spółce.
    Jesteście obydwaj po tej samej stronie;)
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: jacek1978 [37.30.103.*]
    NEMEX poda wyniki za 1Q spodziewam się bdb wynikow polecam
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: up_man [178.37.77.*]
    Nemex dobre wyniki? A jak już to jaki ten zysk będzie?

Zobacz Północ - już opublikował wyniki - wzrost zysku o ponad 800% !!!
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~michael [83.12.104.*]
    sp....j ćwolku. Tutaj jest wątek o Novainwest, na którą nota bene też naganiałeś. A koń jaki jest, każdy widzi
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~at [89.231.104.*]
    co tam Jaceny zapakowałeś się w śmiecie pod tytulem Nemex i teraz nie ma jak wyjść?

ja ze swojej strony polecam uwadze jutrzejszy raport 4Studio.

Spolka o kapitalizacji 1 mln zł - ff o kapitalizacji 200 kPLN a prognozy z marca mowia o 500 kPLN zysku netto w 2012.
    Oczywiscie nie naganiam bo nie wiem jaki bedzie jutro raport ale zwracam uwage na spolke bo moze cos sie ruszy jak raport potwierdzi prognozy.

No chyba ze Grecja w miedzy czasie padnie :)
    Tak jak mówię trzeba jeszcze trochę odcierpieć , końcóki spadków bywają najbardziej bolesne .
    jedyne pocieszenie to takie że te spadki są przy stosunkowo nie dużych obrotach ale i tak stawiam na to że czeka nas jeszcze mały armagedon a po nim raczej nie będzie można liczyć na odbicie takie jak w 2009
    Dlatego wyszedłem z rynku praktycznie całkowicie zostawiajac tylko 4studio - mam nadzieje ze po jutrzejszym raporcie spolka nie obsunie sie juz nizej
    Jesteś w wielkim błędzie bo maj jesr ostatnim miesiącem najdłuższego cyklu koniunkturalnego tj 55 miesięcy i jak się kończy spadkami to wychodzi silnymi wzrostami . Zobacz sobie co się stało w 2007 r w pazdzierniku . Sytuacja była odwrotna tj szczyt , a po nim bęssa . w 2003 w marcu tez sie sprawdziło . Parę miesiecy temu obstawiałem że spadek się skończy na pułpie dzisiejszego zamknięcia tj 2140 pkt . Teraz zracji że 2 tygodnie jeszcze sobie pospada , muślę że okolice 2000 tyś pkt zakończy spadki ( jak tam wogóle spadnie ) i spodziewam się co najmniej 20-25 % wzrostu w około 10--15 tyg.na wig 20 . Tak więc teraz jest pora na zakupy . Co do maja 2012 r to już ponad 4 lata temu wiedziałem że to kluczowa data .
    20-25% od 2000 tys na Wig20 to raptem poziom 2400 a to i tak raczej nie zmienia długo terminowego trendu. Spójrz na indeks cenowy i sytuacje polityczna i gospodarcza w europie
    Mysle ze do konca tego roku bedziemy sie bujac w granicach dzisiejszych poziomów zachaczając w miedzyczasie o poziom 1800.
    Widzę ze nie popaczyłeś na te daty które podałem i co się ponich stało ?
    rozumiem i podzielam w części Twój pogląd że to wszystko jest jakby sterowane od górnie ale
    nie mozna kierować się tylko kreskami czy statystyką.
    Ok to napisz jakich poziomów dla wig20 oczekujesz:
    - na koniec maja
    - lipca
    - koniec roku 2012
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~dede [109.110.199.*]
    Dzisiaj +30%
    dzisiaj +63%
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~michael [83.12.104.*]
    mylicie się, będzie + 68,5%
    Generalnie kilkanaście miesięcy wzrostów . Generalnie czerwiec i lipiec bedzie wzrostowy ( w tym czasie amerykańskie giełdy zrobią podfalę nr 5 i zarazem całą strukturę pięcio falową , po której spodziewam się do jesieni spadków ( w ameryce ) W wariancie optymistycznym siła relatywna naszej giełdy będzie większa i co za tym idzie spadki będa mniejsze . W pesymistycznym wydaniu ( daje 49 % szans ) do jesieni oddamy cały wzrost uzyskany w miesiącach letnich . Końcówke roku widzę również wzrostową aż do wiosny 2013 r ( pełna dystrybucja akcji ) , w optymistycznym wydaniu 2800pkt ,a w pesymistycznym znowu 2400--2500 pkt . Lato 2013 r widzę dramatycznie i spodziewam się krachu na miarę 1987 r w ameryce kiedy to w jeden dzień giełdy dostały 20--25 % . Poczatkowy krach przerodzi sie w długoletnią bessę tj przez 3i pół roku do końca 2016r tj znowu kresu następnego cyklu 55 miesiecznego . Mniej wiecej za rok akcje już mnie nie bedą interesowały tylko kontrekty na WIG 20 , oczywiście na spadki .. Teraz wszystkich namawiam do kupna akcji , chociaż wiem że nie wszystkie pójdą do góry .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~largo [195.12.32.*]
    Ty kolego jesteś lepszy niż Jackowski...;)

Będzie źle, będzie wojna... tylko nie wiem jeszcze kto z kim, czy w ogóle, czy będzie źle a może dobrze, czy w ogóle będzie, czy nie będzie..:)

Ale i tak najpierw muszę powąchać szaty zaginionego...:) Paranoja.
    Dnia 2012-05-15 o godz. 09:57 ~largo napisał(a):
    > Ty kolego jesteś lepszy niż Jackowski...;)

to tylko ryszard
    mitoman, wielki mistrz AT która jego zdaniem w 100% "żądzi" giełdą, buahahaha
    gówniarz po zawodówce z ortografią na poziomie przedszkola
    zero wiarygodności!!!!
    jakim jest kłamcą udowodniłem kilka wątków wcześniej i to ostatecznie pokazuje że to zwykły oszust!!!
    Mam 48 lat , i na giełdzie jestem od poczatku . Takich jak ty przeżyłem juz setki pseudo inteligentów w okularach którzy mysla że sie znają na rzeczy . Prawda jest taka że nie maja pojęcia o temacie , zero doświadczenia i wiedzy , a wszystkie pieniadze tj około dwóch tyś zł już dawno przegrali i tego samego życzą z pianą w ustach innym , Zobaczysz GAMONIU czy juz wkróce nie bedzie dużych wzrostów , ja to wiem bo mam wiedzę nie tak jak ty nic niewiedzacy .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~spekulant 1973 [79.163.96.*]
    panie Ryszardzie po co pan polemizuje z nimi
    Podałem wstecz daty do sprawdzenia cyklu 55 mies. Zeby każdy sobie sprawdził zachowanie giełdy w analogicznym okresie . Denerwuja mnie tacy ignoranci bez wiedzy , którzy tylko skupiają uwagę na moich błędach ortograficznych , które popełniam w pospiechu . Dla mnie znajomość tematu jest najważniejsza , a na tym forum jej brak , sami frustraci bez pojęcia
    o widzę stary pierdzielu że znowu jesteś czegoś pewny :)))
    to tylko świadczy o twojej głupocie, bo na giełdzie nie ma nic pewnego! i ty piszesz że masz wiedzę jak nie wiesz takich elementarnych rzeczy, co jeszcze napiszesz? że giełdą w 100% "żądzi" AT, a gdzie miejsce na wojny, kataklizmy czy bankrucrwa banków lub krajów?
    jesteś pustym, zakłamanym matołem, moja 6-letnia córka wie że rządzić pisze się przez "rz", ty piszesz przez "ż". 48 lat i dramat ortograficzny jak i duże też problemy z logicznym myśleniem.
    O takich czynnikach juz pisałem , które moga się kłucic z AT , ale ty w swoję głupocie tego nie zauwazyłes . Na giełdzie znam sie jak nikt na tym forum ? więc bęcwale nie osmieszaj sie wiecej tylko wypartuj końca miesiaca , bo czerwiec będzie na zielono .
    Dnia 2012-05-15 o godz. 13:15 ~ryszard napisał(a):
    > O takich czynnikach juz pisałem , które moga się kłucic z
    > AT

nie "kłuć" się z AT :)))
    napisałeś 100% a 100% to jest 100% a nie 85% ani 93%
    100 to jest 100, rozumiesz to? gdybyś chociaż napisał 99 ale ty napisałeś 100%!!! kumasz?
    je pier**lę co za imbecyl, ty skończyłeś podstawówkę? w I klasie jest ortografia!
    Ale jesteś OSŁEM i to jest fakt .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~re [109.110.199.*]
    Gdyby raport dzisiaejszy był dobry, to pakiety by fruwały jak nic.Chyba jednak będzie do dupy
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~spekulant 1973 [79.163.96.*]
    przecież tutaj handlują tylko drobni
    Najwieksze spadki wystepuja na samym końcu . Nadszedł czas na zakupy , bardzo powolne . Aktualnie jesteśmy w ostatniej fazie przeceny , taki stan moim zdaniem potrwa już niedługo 5--8 sesji .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~spekulant 1973 [79.163.93.*]
    panie Ryszardzie do ilu pan wróży odbicie 0,40zł czy niżej
    Nie kupiłem jeszcze NoVA I. , tak wiec nie mam jeszcze wizji przyszłości . 80% spółek na giełdzie już wkrótce da dużo zarobić , teraz jak już pisałem jakiś czas temu jest wyciskanie soku z cytryn . Moje zdanie jest takie że trzeba już powoli kupować . Ja mam jjuz sporo zakupionych akcji , a dokupię do końca miesiąca .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~spekulant 1973 [79.163.93.*]
    to jak pan nie kupił to pan nie wierzy ze ta spółka odbije mocno
    Ja nie kieruję sie emocjami które goszczą na wielu forach , dla mnie musi być poukładana pod względem AT , a na ta chwile spółka nie spełnia tego wymogu . To nie znaczy że nie trzeba juz kupować , wprost przeciwnie , małe ilości nalęzy już nabywac .
  • Re: wyciskanie cytryn . Autor: ~ryszard [217.75.56.*]
    A teraz 15 tygodni wzrostów
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.