• JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Euklipides [31.61.163.*]
    Witam wszystkich,

dzisiejsza sesja była odwróceniem z dnia ubiegłego. Tak jak pisałem wczoraj, przystanki będą. Ale to dobra okazja do uzupełnienia portfela. Któż nie lubi promocji. Ci którzy wpadli na pomysł zrobienia kółka, dziś odkupili akcje ale już o kilka procent mniej papierów. Dlatego sam nigdy nie robię kółek . Ale potrzebowałem kilku lat aby się tego nauczyć.

Dziś niewiele się działo. Pamiętajmy, że w short squizee nie chodzi by reagować na kurs na -4%, +5%. Gra idzie o wiele większą stawkę, dlatego w tym procesie jest ważne wystawianie 100+. A w pewnym momencie pojawia się po prostu wystrzał i wielokrotne równoważenie rynku. Warto prześledzić jak to wyglądało na Game Stop. Scenariusze są po prostu te same. Z tą różnicą że na JSW idzie to w trybie jakby się oglądało film na przyśpieszeniu. Przynajmniej takie jest moje subiektywne zdanie.

Należy pamiętać, że w biurach shortów trwają gorączkowe rozmowy, czy się poddać i szukać szczęścia gdzie dalej, czy próbować jeszcze coś pożyczyć. Moim zdaniem tutaj ponownie pasuje cytat z gwiezdnych wojen - " Ich opór jest daremny" .

Shorty aktualnie nie mają opcji bezbolesnego dla nich wyjścia. Są zapędzeni w kozi róg. Mogą się tam szarpać, ale to niczego nie zmienia.

Jeżeli dla kogoś po wzroście o 22%, bolesnym jest cofnięcie na -4%, czyli nadal +17% od początku akcji 100+ to powinien rozważyć lokaty gdyż GPW raczej nie jest dla niego.

Nalezy pamiętać, że aktualnie +23% można otrzymać na lokatach po około 5 latach ( zależy od oferty ). Tutaj zajeło to 8 sesji a sytuacja shortów jest nadal tragiczna. A dziś mamy już +23% łącznie. Ale oczywiście, nie zawsze się zarabia. Bo są przystanki w drodze do celu. Mój osobisty cel jest bardzo wysoki. Dla mnie osobiście, jeżeli wierzę w spółkę to nawet sytuacja bycia -20% niczego nie zmienia. Bo wiem gdzie jest cel. Z osobami które były weteranami GPW przewijała się zawsze jedna historia, jak się jest pewnym spółki, to się czeka do celu i to działa. A trzeba pamiętać, że ci którzy chcą odkupić spółkę tanio zatroszczą się o odpowiednie rekomendacje, o spamowanie psychologiczne na forach. To będzie trwało tak długo jak będą mieć z tego korzyści.

1.Shorty wczoraj sprzedawały znacznie niżej, niż to po ile odkupowały dziś. Na samej różnicy są około 2,5 % do tyłu. Poświęcili około 800 000 akcji by zbić o 4,8%, dziś wystarczyło 109 000 akcji by kurs wrócił do poziomu zamknięcia z poniedziałku. "Atak Kamikadze nie wyrządził absolutnie żadnych szkód, na pancerniku, a materiał z maszyny został użyty do wzmocnienia pancerza ".

Popyt jest duży. Chciałoby się powiedzieć olbrzymi. Ale tak jak pisałem wcześniej, duże portfele nie chcą podbijać kursu.To nie jest w ich interesie. Wolą skupować powoli i systematycznie. Takie portfele nie kupują dziesiątek tysięcy akcji, ale czasami około 1-2 mln akcji. , nieważne dla nich czy potrwa to miesiąc czy dłużej.

I takie zakupy nie są dla wielu absolutnie czymś dużym niezwykłym.
    Jako ciekawostka, mapa lokalizacji kluczowych prywatnych klientów jednego z biur maklerskich przed 5 laty wskazywała największe zagęszczenie tych inwestorów w Konstancinie Jeziornej. A wiem że kilka osób z tych okolic żywiołowo interesuje się tematem JSW.

2.Dzisiaj część shortów prowadziła skup. Kto analizował, widział że stawiali niewielki "baton" na podaży, i wszystkie zlecenia na S, które nie pochodziły od nich - od razu odbierali. To ich standardowy mechanizm. Dokładnie odwrotność tego co robili przy spadkach. Zatem short odkupuje akcje , gdy tylko widzi wystawione przez kogoś innego niż on sam.

3. Sytuacja shortów z każdym dniem staje się coraz trudniejsza. Czas gra na korzyść inwestorów.

4. Istotny jest zasięg docierania z informacją o short squizee, sytuacja shortów pogarsza się z każdym inwestorem który dowiaduje się dowolnym kanałem na Youtube, FaceBook, fora, twitter.

5. Trolle. Zauważcie że trole ujawniają się w momencie silnych ataków. Wówczas natężenie jest duże, wręcz rekordowe. Osobiście uważam, że psychiczne nastawienie na GPW to podstawa. Kazdy powinien być świadom, że ich zagrywki psychologiczne mogą mieć wpływ na decyzje inwestycyjne. Przy czym decyzje podejmowane pod wpływem emocji, są przeważnie złe. Badania inwestorów potwierdziły, że inwestorzy najgorsze inwestycje podejmują gdy widzą negatywne emocje i komunikaty. Jeżeli ktoś wczoraj sprzedał wystraszony, to dziś zapewne żałuje tej decyzji. Pamiętać nalezy, że shorty kopiują gotowe teksty i wrzucają. Waszych odpowiedzi nawet nie czytają. Porównajcie proszę wczorajszy dzień do dzisiejszego. Pamietajcie że bshorty bedą udawały inwestorów, będą się starały podkreślać że są zwykłymi ludźmi i pisać ile to nie stracili etc, Nawet jak spółka rośnie, to oni piszą ile stracil i tracą. Tam się liczy ilość wypowiedzi.

Sugeruję nie odpowiadać na ich zaczepki. Wóczas ich wątek ląduje na górze. Nie jest to w interesie akcjonariuszy, by nawet durne wątki wyjaśniać. Niech tam piszą sami z sobą.

Jeszcze raz podkreślę, że techniki socjo-techniczne mają opanowane dobrze. Działają wedle zasady - kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą. Ich celem jest wywołanie strachu. A do odkupienia mają ponad 6 000 000 akcji. Przy aktualnych warunkach to jest niewykonalne finansowo dla nich.

6. Na forum jeden z użytkonkików uwielbia pisać o Bumechu. Zapomniał dodać, że podobno pewna kopalnia zerwała zaplanowane inwestycje, a inne szykują się do tego samego. Cóż,kopalnie w Polsce ograniczają inwestycje w węgiel kamienny, a Bumech może mieć spore problemy wiec życzę mu powodzenia. Wyjątkiej jest JSW które różne scenariusze bierze pod uwagę, bo na każdej tonie zarabiają ponad 300 zl na koksowym, a na koksie różnie ale około 500zł.

https://www.jsw.pl/biuro-prasowe/aktualnosci/artykul/wyniki-finansowe-za-pierwszy-kwartal-2024-r

KOKS : 1370 zł
    WĘGIEL KOKSOWY : 1058 zł

Wczorajszy bardzo silny wzrost koksu w Chinach o 22% mógł wynikać z nowej serii kontraktów. Ale to doskonała wiadomość, bo oznacza że przemysł zaczyna dostrzegać ryzyko La Nina, i to rekordowo mocno zaczał wyceniać.

Tak jak wspomniałem, ja akcji JSW nie sprzedaję przez bardzo długi czas.

7. Polska zostanie objęta przez UE procedurą nadmiernego deficytu. Szanse na dywidendę rosną o 1 punkt bazowy :)
    Z tego co wiem , w MF trwają prace nad polityką dywidendową. Założenia są bardzo korzystne, ale potrzeba czasu by weszły w życie. Natomiast powtarzam, że brak dywidendy jest wliczony w kurs. Należy nadal zakłądać że jej nie będzie, ale coś jest na rzeczy.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/KE-uruchamia-procedure-nadmiernego-deficytu-wobec-Polski-8767638.html

8. Przed Sądem Okręgowym w Gliwicach wkrótce będzie rozpatrzy powództwo jednego z Akcjonariuszy JSW, w sprawie podział zysku z lat ubiegłych. Wielkie brawa dla tego Pana. Nie komentuję możliwych decyzji Sądu, należy poczekaj na rozstrzygnięcie.

Streszenia zeszłym dni ( znalazłem tylko kilka bo shorciarze tak spamują że cieżko dotrzeć )

https://www.bankier.pl/forum/temat_sesja-kamikadze-shortow-18-06-euklipides,66889455.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_nic-sie-nie-zmienia-blokada-na-100-stan-z-piatku,66855673.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_goldmansach-doskonala-wiadomosc-link,66839363.html

Powyższe nie są poradą inwestycyjną. A każda decyzja finansowa jest indywidualną decyzją inwestora i powinna być poprzedzona dogłębną analizą.

• Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Vv [5.173.42.*]
    Ja mam jeszcze wolne 4 miliony. Zbiłem średnia z 40 na 29.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~KiM [89.64.120.*]
    Codzienny przegląd sytuacji. To się ceni.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~benek [78.10.204.*]
    rozumiem, że brak dywidendy był 100 razy wykorzystywany przez czorty do siania paniki i zaniżania kursu, a akcjonariusze mniejszościowi są już pogodzeni, że jej nie będzie a nawet Szkopek jako analityk napisał że nie będzie jej również w 2025 roku

ALE jest prawo do dywidendy i ja liczę do końca na utrzymanie linii orzeczniczej, która chroni drobnych

Sąd Najwyższy wyrok IV CSK 252/17 z 17 stycznia 2018 r

https://www.rp.pl/prawo-w-firmie/art1269941-ochrona-prawa-do-dywidendy-akcjonariusza-mniejszosciowego-wyrok-sn
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~ZZut_w [31.61.238.*]
    O dywidende trzeba walczyć, ale najprawodpodobniej jej nie bedzie . czy ktoś pisze ze jej nie chce. Jak oczekujesz dywidendy to nie kupuj. Jest 300 innych powodów dla których JSW warto kupić, ale dywidenda moze byc zaskoczeniem.

Natomiast nikt o zdrowych zmysłach aktualnie nie napisze ze dywidenda bedzie, wszystko na ziemki naklania MAP do wziecia dywidendy. Ale zapowiedzi mowia ze nie ma.

Ja dzisiaj kupiłem spółkę bo liczę na short squizee ale mam nadzieje ze nie nastąpi szybciej niż 2 miesiace, chce zaintesować wiecej a srodki mam zablokowane w nieruchomosci. JSW to najlepsze co sie moglo teraz wydarzyc na GPW.

A ta akcja pokazuje ze moze ktos ureguluje stan shorow. To nie jest w interesie inwestorów by taka funkcjonalnosć istniała. Sieje tylko szkody, a zyski nie ma GPW tylko brokerzy.

• Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Neo [37.47.148.*]
    Zzut przepraszam ale jesteś naiwny. Właśnie o to chodzi ! Obcewmui pozwala się na drenowanie polskiego kapitału. GPW jest tu tylko jednym z przykkadow. Innym była jeszcze kilka kat temu praktyka kosmicznie drogich części zamiennych czy komponentów urządzeń które przybywały z zagranicy do polskich fabryk mały kartonik wart re kilkaset Tyś PLN. Firma płaciła podmiotowi zagranicznemu firmę matce wrzucając sobie to w koszt.( brak podatku a zysk wyprowadzony można? mozna! KNF nie działa. Korea zakazała czasowo szortów. U nas nigdy tak się nie stanie . Nasi decydenci nie są wolnymi ludźmi. Czy poprzednicy czy obecni beż różnicy.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~benek [78.10.204.*]
    tu jeszcze judykaty z Sądu Apelacyjnego w Katowicach, ktore są dla nas korzystne, a który to sąd jest wyższą instancją dla SO Gliwice

https://orzeczenia.ms.gov.pl/content/dywidenda/151500000002503_V_AGa_000161_2019_Uz_2019-10-29_002

https://orzeczenia.ms.gov.pl/content/dywidenda/151500000002503_V_AGa_000358_2021_Uz_2021-12-14_003

• Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~orpah [5.173.151.*]
    licze ze sąd bedzie bezstronny imiona ze dywidenda sie nalezy
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Cwaniak [31.0.49.*]
    Ja zbiłem średnią z 52 zł na 26 zł. Kupując po 27 zł. Co ty o tym sądzisz Vv. Dobry jestem. Nawet matematyk będzie zdziwiony.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Vv [46.112.94.*]
    Jak będzie 52 , możesz wywalic część tego na czym wisisz i poczujesz się lepiej. Nie mamy doczynienia z normalnym rynkiem lecz z szukernia. Tyle dobrego, że jak ten kurs się uwolni to poleci na kilka stow.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Cwaniaczysko [109.42.178.*]
    Ja mam srednia 72
    Ale nie panikuje bo mam wolne jeszcze 633 miliony i kupie dopiero po 9 zeta
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Max [31.61.232.*]
    Reko BOŚ 16 zł.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Printer [37.30.18.*]
    Moim zdaniem nie ma co przesadzać z zaangażowaniem, bo w razie korekty stresik. Ale każdy robi co chce...
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Tomek [37.225.49.*]
    Rzeczowo..
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Jok [37.225.80.*]
    A teraz jaka średnia i ile masz wolnych
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Jok [31.61.241.*]
    Ja zbiłem już do 22.xx i nadal to dramat
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Jok [41.82.52.*]
    Wolne są bardzo ważne
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~goskos [46.113.0.*]
    dzisiaj jak obiecane wczoraj odkupione ale zakupy duze dopiero na dniach.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: bfm1967 [37.225.76.*]
    Euklipides....
    Dziekuje za Twoje wypowiedzi i informacje.
    Naprawdę szacun, konkretnie rzeczowo...i to lubię.
    Nie mam Twojej wiedzy i nie chce mi się tyle klepać w klawisze....
    za dużo tego miałem i mam w życiu .... ale krótko i na temat.
    Nasza akcja z blokowaniem jest super... dzięki dla wszystkich.
    Ewenement na skalę....światową myślę, a z pewnością...europejską
    Polak potrafi....zwłaszcza jak dostrzega w tym... interes,
    a chyba kilka osób go dostrzegło.....
    Sam jestem dość mały... tylko parę...kilo :-)
    ale mam nadzieje troche przytyć....
    moim okiem dostrzegam zaniepokojenie short'ów...
    ale mnie bardziej interesuje kurs w górę,
    a sporo przesłanek jest za... i myślę... że do końca roku
    może do lutego 2025...kurs...będzie bardzo atrakcyjny
    zwłaszcza dla tych którzy kupili po cenie < 30,
    a nawet jeśli kupią <40...też zarobią nieźle....tak przypuszczam,
    bo kto może mieć pewność..... :-)
    Jeszcze raz dzięki za Twoje uwagi
    Brawo MY :-)

(a żem się rozpisał.....)

• Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Jok [41.82.52.*]
    Okazanie szacunku to wielka rzecz
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Jok [37.47.134.*]
    Dokupione były
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Skońćz [31.135.199.*]
    Dobra dobra, naganiasz na WYkopie, naganiuaasz tu, ladujesz ludzi na minę
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Czesiek [15.220.65.*]
    no właśnie
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~formal [5.173.22.*]
    dziś wszedłem dokladnie 7 procent portfela , wychodziłem z allegro. prędko tam nie wroce. tam tez obsiadły shorty ale na forum żywej duszy. tutaj jest akcja reakcja. społeczność jsw jest taka ze gpw powinno nas nagrodzic
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~2nice4u [83.29.172.*]
    A najlepsze jest to, że ... tematy takie podejmowane są na innych spółkach, dzisiaj zerknąłem na CDR, (być może na innych właśnie tworzy się podobny temat). Jest garstka osób co chce poderwać naród.. jako przykład dając wątki z JSW.
    Elegancko
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~unicka [5.173.151.*]
    u nas sa najlepsi z najlepszych, jak beda przystanki w postaci spadku o kilka procent to sie slabiaki wysylka i jak zawsze jedziemy z silnym materiałem genetycznym
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Afg [31.61.238.*]
    https://stooq.pl/n/?f=1620666&search=jastrz%C4%99bskiej+sp%C3%B3%C5%82ki+w%C4%99glowej

cytuję "

Najsilniejszą spółką wśród blue chipów pozostaje JSW (+4,2 proc.), która już od ponad tygodnia znajduje się wśród liderów wzrostów. Co prawda akcje Jastrzębskiej Spółki Węglowej we wtorek zostały przecenione o 4,79 proc., jednak spadek pojawił się po siedmiu dniach zwyżek. Biorąc pod uwagę zwyżkowy okres, a więc od 10 czerwca do poniedziałkowego zamknięcia, kurs akcji JSW nie spadł ani razu, a raz zakończył dzień na poziomie odniesienia. Dzięki temu, w wymienionym okresie spółka zyskała ponad 20 proc
    "

https://stooq.pl/mol/?id=2918&search=+jsw+

Tutaj o short squizee.

Duże podmioty zaczynają wchodzić. Shorty panikują.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~robertredford [31.60.5.*]
    Dzieki bardzo za opinie.
    Prosilbym Eklipides, abyś ewentualnie sie odniosl do obserwacji pewnych danych, bowiem niektorych prosty odczyt danych z Ortexa moze zgubić, a w istocie nie ma się czym przejmowac, a nawet jest sie czym cieszyć.
    Otoż, obserwuje działania szortow typu PODMIANKA. Otoż w relacji do ubieglego tygodnia na Ortexie z 6.45 mln shorty zmniejszyły zaangażowanie do 6.0 mln.
    Ale jednoczesnie Marszal pozyczył w pierwszym kroku podobna liczbe 0.43 mln. W najgorszym przypadku Bilans wychodzi na zero 6.45 -0.43= 6.02 mln.
    Sadzę, że operacja Podmianka uzasadniona jest tym, ze w Ortexie sa uwzglednione akcje do shortowania z biur maklerskich, a pozyczka od GS jest indywidualna pozarynkowa. Dane o niej nie sa, albo nie sa jeszcze, uwzglednione w Ortexie, bo nie maja dostepu do szczegułów umów GS z MW/Q.
    W lepszym przypadku z szacunkow obrotow, przeplywow akcji w arkuszu (1.8-2.0) od 12go czerwca, Swapa na 2.7 mln, i syntezy wszystkego wynika ,że na : Shorty sa zaangazawone (6.45 -0.43 ) + 2 mln=8.0 mln dzisiaj. Maxymalnie moga dojsc do 8.7 mln w ramach umowy z 12.06.25 (w tym Swap 2.7, i drugi zapis pozyczka 2.25). Szacuje, że zostalo im ok. 700 tys akcji na czwartek i piatek na obrone w czasie 3 wiedzm ( 21 mln zł).
    A poza tym, nawet jakby mieli do wziecia od GS całe 5 mln akcji po 30 zl ,... to co to za kwota 150 mln? ...to nie jest dużo na głodną Polskę, a nawet na samą Zjednoczoną Ulicę.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~jerzykopniewski [5.173.168.*]
    ja pisałem do ortex. pozycja jestpodawana czasami z opoznieniem. jest to pozycja minimum. czyli 6 mln akcji to minimum. pytałem tez o kwestie pandora papers, czyli o raje podatkowe. odpowiedz ze to co podają to min. moze byc wiecej ale dane widoczne w ortex sa potwierdzone.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~robertredford [31.60.5.*]
    Dobra robota
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: arturmajster [84.40.156.*]
    Wg mojej stromnej opinii warto teraz dokupic jsw, oczywiście nie za całość portfela:)
    Powody, prezydent prawicowy raczej nie, pozwolą zamknąć kopalń, a
    i spory udział skarbu państwa rokuje wdrożenie jakiegoś planu pomocowego. Cena jest tak niska że nawet jeśli spadnie do 10 bo więcej trudno sobie wyobrazić to z czasem będą podbicia pod 20 żeby móc wyjść na zero, w najgorszej opcji.
    Możliwy także atak spekuły i podbicie pod 34. Długoterminowo to też dobry zakup.
    Wspaniała porada
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~versace [5.173.168.*]
    moj znajomy co kilka dni temu mnie wyśmiewał wczoraj zaczal dopytywać o rzeczy ktorych noe rozumiał, dzis akcje kupil. ma pamięć złotej rybki bo nawet nie przeprosił. i tacy ludzie sa. przypuszczam ze wielu tu takich bedzie. i sie ostentacyjnie chwali ze dopiero zaczyna wchodzic. ale jak ludzie zobacza plus duzy to nagle kazdy mądry.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Bolo [5.184.242.*]
    Bajka
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Developer-raszyn [31.61.241.*]
    Wystarczy wejść na na Google Australia i zmnienic kraj w Google na Australię i macie wyniki tak jakby być rodowitym aussie. I poczytajcie co media mówią o La Nina
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Developer-raszyn [31.61.241.*]
    Dodam ze są pewni rekordowego uderzenia.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~wili [78.30.99.*]
    Dzięki kolego za info
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Czesiek [15.220.65.*]
    Prawie nic sie nie zmieniło oprócz ceny
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Jok [37.225.80.*]
    Buahahahaha
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~UEMAN [5.173.168.*]
    dziś trafiłem do Was, mega akcja, na LPP byłem teraz bede na JSW ale grubo tutaj bedzie. jutro dopisuje sie do 100+ i klubu short sqiezee
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~retysz [5.173.151.*]
    wczoraj węgiel koksowy w chinach +22% na kontrakty we wrzesniu wiec cos na rzeczy jest
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~HelołMuzg [188.147.72.*]
    Część inwestorów jako dowodu że to wszystko się zazębia potrzebuje wzrostów. Jak ruszymy powyżej 31-33 to mechanizm się jeszcze szybciej będzie napędzał. Część działa dla zysku, część dla chęci zmiany wizerunku i funkcjonowania GPW, najlepiej połączyć te dwa cele. Piękne by było jak by kółkowicze na najbliższe 3 dno dołączyli i skupiony papier wsadzali na min. poziom +15 procent od ceny zakupu. Tak grupowo jak mróweczki.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Vv [46.112.94.*]
    Tutaj jest 500 - 1000 proc do wzięcia. Nie rozumiem , chwalicie się po wódce, że zarabiacie miliony na bitcoine, CD projekt, itp a spiepszacie przy +15 proc.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~FalenRain [31.0.93.*]
    Jesteśmy +23% od startu. W międzyczasie tylko jedna sesja spadkowa. Niektórzy uwierzą jak będzie po 80 złotych.
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~wiarah [46.113.2.*]
    juz jest prawie 25%. wiada gdy pociąg odjedzie
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~maja [83.28.49.*]
    No
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Atmos [37.30.57.*]
    To oni napędza squezze. Lepiej dobierać na spadkach ale są różne strategie zakupów. Przy 25% od dołka to cały czas dobra cena i sygnał zmiany trendu na hype przez kolejne 2-3 lata
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Adwersarz [83.10.107.*]
    Obroty są tak niskie, tak agresywnie wstrzymywane wzrosty, że kiedy to ruszy, wzrost obrotów wraz ze wzrostem ceny pobiją rekord GPW. Gdzie te biedne, pobierane w kredyty trolle znajdą potem zatrudnienie. Przestępców nikt nie zatrudnia...
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Sik [5.184.242.*]
    Dobra robota!
  • Re: JSW - 19.06.2024 - Euklipides - sesja po przystanku Autor: ~Adwersarz [83.10.132.*]
    Rzadko się zdarza tak trafnie przeprowadzona analiza. Moje uznanie...
[x]
JSW -0,87% 23,94 2025-09-19 17:02:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.