coś tam niby podkupują, ale popyt jest zdecydowanie zbyt mały, abyśmy mieli jakiś mocniejszy strzał.Tak to wygląda na chwilę obecną. Trudno też prognozować, jak będą wyglądać ostatnie 2 dni wezwania?
zachwycacie sie wzrostami POLNEJ a ja przed tygodniem przeszlo chcialem sie jej pozbyc by zamienic na ACE. Podobnie wczoraj myslalem o zamianie na Vistule - gdzie skromny pakiecik kupilem przedwczoraj. W obliczu takich wzrostow jak zaliczyly ace i Vistula, ten wzrost polnej jest stratą. Ten pociąg nie może sie rozpędzić i chzba stracę jutro cierpliwość.
Polna też sporo zjechała więc przyjdzie i czas na nią. Dni takie jak 9-12.I.2009 wrócą ani nie będziecie wiedzieć kiedy. Teraz mamy bardzo ważny moment z technicznego punktu widzenia. Jeśli przebijemy 12 zł przy większych obrotach to będzie oznaczało że należy pakować papier na maksa.
A, chcąc być całkiem obiektywnym należy zauważyć, że choć Polna na razie tylko PRZYGOTOWYWUJE się do wystrzału, to w ciągu dwóch ostatnich tygodni zrobiła 24%!, a w ciągu dwóch miesięcy, czyli w czasie, od kiedy zaczęła sukcesywnie się odbudowywać, jest to już 43%!!! I to wszystko przy ciągłym spychaniu kursu pod wezwanie przez słupowatych! Wyobraź sobie, co się stanie, jak kurs przestanie być blokowany lub zabraknie paliwa na to...
Życzyłbym wszystkim inwestorom takiego strasznego czekania...
phedonis, raczej nikt z ekipy nie zachwyca się wzrostami na Polnej, tylko PRZYGOTOWYWANIEM do wzrostów! To delikatna różnica. Nikomu nie zależy, żeby powtórzył się "pierd" na kilkadziesiąt %, tylko, żeby poszybowała na kilkaset %. Spójrz na wykres, kurs się właśnie idealnie do tego przygotowywuje. Pamiętaj, że to wszystko w okolicznościach stałego blokowania kursu!
A propos - zawsze się znajdą lepsze, czy gorsze spółki - po fakcie każdy może rzucać przykładami, że trzeba było w to wejść, potem w tamto.
W przypadku Polnej wzrost na spółkach, które wymieniłeś, będzie mógł być zrealizowany w ciągu dwóch dni, jak to już ruszy.
A lepiej, że to się tak sukcesywnie układa, jak przez ostatnie sesje, niż miałby nastąpić falstart, gdzie doszłoby maksymalnie do 25-35 zł i koniec. Niby nie mało, jednak od Polnej MOŻNA I NALEŻY OCZEKIWAĆ WIĘCEJ! Taki to jest skarb.
witam kolegów z Polnej, jeszcze mnie z Wami nie ma w drużynie, bo Midas pędzi jak szalony, a dopiero się rozkręca, tak więc póki co jeszcze odwlekam w czasie zakup Polnej... widzę, że troszeczkę już mi odjechaliście, bo jak ostatnio u Was gościłem kurs był 10,20zł, ale cóż..nie mozna miec wszystkiego, a zresztą nie mogę narzekać, bo na Midasie dzis stukneło mi 100%, na razie waham sie z przesiadką, bo Roman zaskakuje pomysłami, tak wiec póki co ciągle tu piszę tylko w roli gościa, pozdrawiam
Co do dzwonka, to faktycznie wydaje się być ostatnia chwila na dokupienie. Kurs aż trzeszczy !!!
Trzy duże kroki i jesteśmy na 25 zł. Wtedy trzeba będzie uważać na cene, bo za szybko mogą się nam zrealizować nasze zlecenia. A szkoda by było puścić po taniości ;)
witam wszystkich po dluzszej nieobecnosci na forum naszej akcji.no to jutro mamy chyba juz ostatni dzien zdolowania naszej Polanki.ciekawe czy jutro bedzie to juz ten sadny dzien????jak myslicie ile udalo sie zebrac w wezwaniu glownemu udzialowcowi Polnej?
pozdrawiam wszystkich bardzo goraco i oby dzisiejsza nocka szybko nam minela i oby juz sie zaczela jutrzejsza,sadna sesja
wszyscy zapakowani w akcje i nikt już nie kupuje tylko gapicie sie całą sesję w kurs i wypisujecie jaka to Polna jest wspaniała. Jakby miała ona kosztować to Wasze "mityczne 25zł" to już by dawno kosztowała. Nie wiem jak chce się Wam tak codzienie, z dnia na dzień wypisywać sobie nawzajem o tych 25zł.
Każdy liczy na Jakubasa, ale on nie jest z Caritasu, żeby rozdawać pieniądze tylko je kosić od nas.
Narazie jedno jest pewne, że wyniki za Q1 będą obciążone dodatkową stratą z opcji, największą niepewną jest jaka jest sprzedaż i zamówienia (jak kryzys wpłyną na spółkę).
Żeby nie było mam akcje Polnej.
Pozdrawiam i życzę trochę bardziej rozsądkowego podejścia do sprawy
proszę Cię, wszyscy wierzymy, że masz akcje Polnej, słupeczku;
w tym ważnym momencie dla dalszych losów naszego skarba mógłbyś się wysilić o bardziej twórcze, choć cały czas kłamliwe, stwierdzenia, byłoby chociaż do śmiechu;
a i nie mąć człeku - mało kogo już teraz interesuje 25 zł - po tyle, to sam będziesz niedługo brał w panice...
daj sobie spokój - zdradziły Cię 2 rzeczy;
dobra rada - zamiast ślepo służyć, może skup "na boku" trochę Polnej, chyba i tak wyjdziesz na tym lepiej, niż...
co ma być to będzie...też mi się nie podoba to naganianie...spółka jest tyle warta ile za nią się aktulanie płaci...i tyle...oby byla więcej warta i najlepiej w jak najkrótszym terminie
krowa; no właśnie...
cosik mi tu śmierduchnało w Twoich postach;
masz Polną - to wystaw ją jutro po 11,8 i uprzedź nas o tym;
nie znam akcjonariusza, któremu przeszkadzałoby jakiekolwiek naganianie na zakup akcji, które sam posiada;
inna sprawa, że każdy, zdrowo myślący, twardo stąpający po ziemi inwestor stwierdzi bez wątpwienia, że tutaj mamy do czynienia wyłącznie z UŚWIADAMIANIEM niezagłębionych w temacie o faktycznej wartości Polnej; naganianie się pojawi przy 70 zł - tyle tylko, że wtedy to nie będzie już nasza robota...
starosto, zastanów się dobrze, zanim wystawisz drugi raz "żółte kartki:;
nie możemy mieć (z przybyszem "wrzutką" postową) obydwaj racji;
tu nie jest tak, jak gdzie indziej...
hehe pijok, to brzmi jak wypowiedź naszego byłego wąsatego Prezydenta:
"Całkowicie się z Tobą zgadzam, z tym jednak zastreżeniem że nie masz racji" :)
a i jeszcze jedno bolo7: mało kto patrzy teraz na fundamenty, więc uświadamianie może i ma jakiś sens jak jest się pozytywistą jak Prus czy Sienkiewicz, ale teraz rosną bankruci i śmieci i to od razu po kilkadziesiąt/set %. Później przychodzi czas na fundamenty i wyniki a te jak wszystko dobrze pójdzie będą dobre najwcześniej w Q3 - ale jest to strasznie odległa perspektywa i ciężko wybiegać aż tak do przodu.
aleś desperat - przypomnij się na wątku jutro, najpóźniej na początku przyszłego tygodnia:)
nie zapomnij o skupieniu " na boczku" troszku walora; śpij dobrze - na Jakubasie nie kończy się życie - całe szczęście:)
Przepraszam ,ale czegoś nie jarzę.
Piszecie powyżej o naganianiu --( idiotyczne słowo ) Skoro ktos pisze o obojętnie jakiej spółce coś ciekawego lup poprostu wypowiada się ujmijmy to ciepło o swoim papierku zaraz jest naganiaczem. To rozumiem że jeden i drugi inwestujecie na podstawie postów !???
Ja robię to całkiem inaczej , no ale może stary jestem i teraz hossę będziemy robić przez fora.
Nie ukrywam ,że mam dość sporo Polnej kupowanej pomiędzy 8 -9,5 , ale powiem Ci że nie naganiam w tej chwili na kupno , a i sam za 25 napewno nie oddam. I jeszcze słowo o opcjach i kondycji ,-- wiesz ile spólek zmoczyło na opcjach i ile kasy ??? , i jak dzisiaj rosną , a co do Polnej wiesz jaka ich sytacja była przed ostatnią hossą i jak to wyglądało w przełożeniu na papier , śmiem twierdzić że nie skoro piszesz że to jest ich wartość realna
Janie pamiętam jeszcze Polankę z czasów fixów. Chodzi mi o to że idiotyczne jest wskazywanie poziomu 25zł, robienie jakiś akcji wszyscy wystawiamy na 25 i pokażmy ilu nas jest.
Masz racje hossy nie robią fora, a zresztą co mnie to obchodzi, ważne żeby rachunek rósł.
bolo7 - ważny jeszcze będzie raczej nie dzisiajszy dzień, ale komunikat ZJ skupił (tak uważam). I na boku nie muszę kupować.
Jeżeli Pan Jakubas skupił akcje to też nieżle dla nas bo przy ff 850 000 akcji przy stabilnej sytuacji firmy to silny wzrost i tak w perspektywie długoterminowej jest nieunikniony.
Pomijam oczywiście fakt ,ze przy tak niskim ff to kreski mozesz sobie rysować dowolnie
mając troszkę pieniązków.Kupisz 100 akcji i już masz + 5 %.
Ja mam parę akcji i spokojnie dokupie niech leży.
Oczywiście denerwuje mnie fakt całkowitego embarga informacyjnego ze spółki
co znacznie obniża morale akcjonariatu ,ale nawet jak jest niewesoło to może być tylko lepiej.
Krótko: Jeżeli ktoś nie wierzy w spółkę, to najlepiej niech ją od razu sprzeda i kupi jakieś badziewie - taka jest moja rada dla dobrarada, krówki mu i innych:)
Analiza fundamentalna spółki którą już przedstawiłem, a którą dzisiaj powtórzę wskazuje na cenę godziwą akcji PLA na poziomie minimum 40 zł.
Pzdr
Tak jak pisałem wczoraj tego nam było trzeba 3 godz sesji, 30K obrotu i +4,7%, do 16tej może być znacznie wyżej, bo na tak słabym rynku jesteśmy bardzo silini.
Darł wszystko jak leci prawie do 13 zł, a na koniec się skadził ... żeby pokazać, że mu nie zależy. Te nasze indeksy też ... aż nie chce mi się kończyć.