• chodzik księżycowy do wszystkich Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    Opowiem wam dzisiaj historię spółki CLN PHARMA
    Historię oczywiście pod kątem analizy technicznej.
    Nie tak dawno przeglądając jak zwykle wykresy niemal wszystkich spółek notowanych na GPW wypatrzyłem właśnie ją.
    Nie po to broń Boże, żeby kupować jej akcje, ale po to, aby postarać się zrozumieć innych, co te akcje kupowali i jak widać kupę kasy na niej umoczyli. Czym się kierowali?
    Wypowiedziami prezesa? Jakimiś złudnymi nadziejami, na co?
    W całym tym jednoznacznym i jakże silnym trendzie spadkowym od poziomu 57 zł do obecnego minimum na 12.02 nie ma ani jednej konsolidacji, która mogłaby wskazywać na możliwość odwrócenia trendu spadkowego. Nie ma śladu akumulacji, ba nie ma nawet jednego sygnału osłabienia niedźwiedzia. Tak właśnie się sprawy mają, gdy patrzę na ten wykres w interwale tygodniowym.
    Powiem więcej w świetle ostatniej koncepcji, którą zaprezentowałem ostatnio na moich spotkaniach z kolegami, ani jeden raz nie powstał nawet cień nadziei na to, że może tam dojść do zmiany trendu. Więc niech mi ktoś odpowie jak to możliwe, że wielu z was kupowało te akcji pomimo tak jednoznacznego trendu spadkowego i dało się wpuścić w maliny?
    Ci co je mają siedzą w sambie po czubki kokardek, zakładam bowiem, że w obecnej chwili tworzy się konsolidacja z której to cena może wyjść dołem.
    Patrząc natomiast na szczyt w okolicy 57 złotych mamy w interwale tygodniowym klasyczną formację dystrybucji. Od ostrzeżeń o zmianie trendu dosłownie aż się roi. Wszystkie znaki na niebie i ziemi nie wskazywały, lecz krzyczały, zabieraj nogi za pas i uciekaj.
    Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć tych z was co zdecydowali się na zakup tych akcji podczas tego rajdu niedźwiedzia.
    Zobaczymy co się stanie teraz w okolicy 13 zeta.
    Następne tygodnie pokażą, czy pomimo ewidentnej dywergencji
    na RSI niedźwiedzie jeszcze raz zepchną cenę w dół.

zapraszam na swój blog poświęcony analizie technicznej

www.chodzikksiezycowy.wordpress.com
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~Relax [83.24.150.*]
    Długi tekst, a raczej zbiór bzdur - stronniczy i naganiający na spadki do tego pseudo reklama. Nikt poważny nie pisze takich głupot. Nie wiem jakie świeczki tam widzisz, ale nie wdychaj tego przy okazji spotkań z kolegami, dostajecie omamów.
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~jo [89.64.63.*]
    analiza wsteczna zawsze skuteczna
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~si [109.206.198.*]
    Chodziku odpowiem Ci tak, 57zł to był napompowany balon , źle kombinujesz i złe wartości przyjmujesz , realna cena tego waloru to przedział 24>30zł i spadek realny trzeba liczyc od tych wartości .
    To co skomentowałeś po fakcie spadku od 1,5 roku to żadna analiza , nawet jak ty ją nazwiesz ,i co ciekawe , haha że przez przypadek, jak piszesz analizujesz ten papier , zresztą tak mało popularny , Dobre !
    Napisz prosto że Cię kusi cena , po co się tyle męczyć haha.
    Kolega chciałby kupić, ale napisał post dzięki któremu chce zyskać jeszcze 20 groszy taniej od sztuki hehehe
    Misiu bierz z rynku i to szybko bo zaraz kupisz dwa złote drożej.
    Uwielbiam tych zawodników co przychodzą na rynek z tysiakiem i piszczą o pare groszy hehehe
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~AntyanalizyMitomana [31.0.78.*]
    Ja tylko przypomnę że ten osobnik popisał się ostatnio wielokrotnymi wpisami o końcu trendu wzrostowego na wig20. Pisał to od października a więc od samego jego początku. Jest wiele osób które zbiło wielkie fortuny na stosowaniu się odwrotnie do jego zaleceń, co sam osobiście polecam.

5 października

Jakby tego było mało, zwracałem również uwagę na wykres WIGU w interwale tygodniowym, pisząc, że moim zdaniem z Objęcia Hossy jakie widzimy w dniu dzisiejszym, do końca sesji piątkowej zrobi się Upthrust.

5 października

Pisałem kilka dni temu, że każdy podskok do góry będzie wykorzystywany przez Smart Money do wychodzenia z papierów
    i to co stało się na przestrzeni dwóch ostatnich dni jedynie dowodzi tego, że miałem w tej kwestii rację.
    Nauczcie się z wagą czytać to co piszę, to nie będziecie się pakować w tarapaty, bo to co się stało, to tak być musiało.
    Dlaczego?
    Bo kupowanie akcji spółek podczas podskoku rynku na wydłużeniu fali trzeciej, uważam za szaleństwo.
    Ten blog to nie beletrystyka, jakbym chciał napisać powieść, to bym ją sobie napisał. Ten blog, to analiza techniczna w czystej postaci.

mamy piątek 7 października 2022
    Niestety obawiam się, że stan wojenny wisi w powietrzu i jakby to powiedziała moja ciotka Włada z Łodzi – oby aniołowie mieli nas w opiece.

7 października

Zakończyła się sesja w piątek 7.10.2022
    Na wykresie WIG w interwale tygodniowym po Objęciu Hossy
    zostało jedynie wspomnienie.
    Rynek kontynuuje trend spadkowy i wiecie co?
    Przestali do mnie pisać, że za chwilę czeka nas hossa.
    Trzeba przyznać, że po 50 tygodniach jakie poświęciłem, aby im to wbić do głowy, wreszcie do nich dotarło

11 października- tuż przed początkiem trendu wzrostowego

Chciałem podziękować za e-maile, które do mnie piszecie,
    a które z racji tego, że nie są przeznaczone na blog, nie zostają
    przeze mnie zamieszczane.
    Wynika z nich, że udało się bardzo wielu z Was przestrzec przed zapaścią z jaką mamy obecnie na rynku do czynienia i że w ten sposób uratowaliście swój kapitał, albo pozamykaliście pozycje ze stosunkowo niewielkimi stratami.
    To daje mi osobiście ogromną satysfakcję, bo widać, że moja praca nie poszła na darmo.

12 października zachęca do krótkich

Właśnie to zachowanie rynku opisałem na blogu zanim jeszcze doszło do realizacji tego scenariusza, podając z niezwykłą precyzją poziom zakończenia całego układu korekcyjnego.
    No to skoro tak, to nie zostało rynkowi do zrobienia nic poza powrotem do poprzednio dominującego na rynku trendu spadkowego i tak też się jak widać stało. Koniec korekty nieregularnej natomiast uwieńczony Zasłoną Ciemnej Chmury, będącą potwierdzeniem zwrotu na 1573, był znakomitym
    miejscem do wejścia w pozycje krótkie. Następnym równie dobrym miejscem było wybicie z formacji trójkąta.

13 października

Nie ma tu się czemu dziwić – wydłużenie fali trzeciej.
    Nic dodać i nic ująć. Ci co mają akcje, albo ci, co te akcje nie tak dawno kupili, teraz będą sprzedawać jeden przed drugim.

14 października

Z mojego punktu widzenia patrząc, a jest obecnie godzina 13.47
    Biorąc za podstawę wykres FW20Z2220 w interwale 15 minutowym od poziomu 1371 gdzie powstał Młot.
    Mamy do czynienia z formacją korekty pędzącej, w której to
    Fala A była trójką.
    Fala B również, a jej fala b, czyli korekta w korekcie – trójkątem.
    Fala C piątka w górę, na której zrobiono Trap up Move, aby wciągnąć ludzi w pułapkę.
    Powstał opór pomiędzy 1419 a 1415 i to może tyć już koniec tej zabawy w kotka i myszkę.

18 października

witam we wtorek 18 października 2022 roku.
    Moim zdaniem dobiega końca pomału podbitka na rynkach światowych. Tam jest ona widoczna, u nas mamy pochodną tego w postaci, no właśnie trudno to nawet nazwać, podskoku, pierdnięcia za przeproszeniem, a może naprężenia czegoś co kiedyś miało znaczenie. Mamy nadal wzrosty, ale tak jak napisałem wcześniej, jest to z dużym prawdopodobieństwem jedynie fala „c” korekty płaskiej niskiego stopnia i nic poza tym.
    Ot taki podskok działający na wyobraźnie tych z Was, to mając już bardzo dużo w plecy szukają usprawiedliwienia dla swoich błędów
  • ANTYANALIZY MITOMANA Z KSIĘŻYCA CZ. 2 Autor: ~AntyanalizyMitomana [31.0.78.*]
    19 października

Co mamy na rynku?
    Pogrom, czyli fala trzecia Fali C korekty nieregularnej stopnia Cyklu w całej okazałości.
    Tak jak to napisałem kilka tygodni temu – to będzie piękna rana, nie cięta lecz szarpana.

20 października

Z czym mamy do czynienia na kontrakcie terminowym na wig20?
    Moim zdaniem w interwale 15 minutowym była to książkowa postać RGR. Nie tylko dlatego była książkowa, że powstały trzy charakterystyczne wierzchołki, ale przede wszystkim dlatego, że formację tą potwierdzało charakterystyczne dla niej zachowanie wolumenu. Powstała ona za końcu korekty wzrostowej, stosunkowo słabego podbicia

21 października

My tu sobie gadu gadu, a poziom oporu, który wczoraj wyznaczyłem pod sam koniec sesji i słowa jakie napisałem, doskonale się sprawdziły.
    Czyli opór w przedziale 1442-1446 spowodował powrót do głównego trendu spadkowego na rynku.
    Obecny poziom to 1407, spadek więc wynosi na tą chwilę 35 punktów i to jest dla mnie ważne

28 października!!!!

Piątek, piąteczek, piątuchno – 28 października 2022
    początek weekendu.

Jak by nie patrzeć, to wygląda na koniec odbicia korekcyjnego.
    Jeśli tak, to wracamy do trendu spadkowego.

28 października - próżniak chce pochwał

Dzisiaj mamy piątek, a wy nic?
    No to popatrzcie jeszcze raz na zamieszczony przeze mnie na blogu we wtorek wykres kontraktu terminowego na wig 20.
    Wyznaczyłem tam strefę oporu pomiędzy 1500 -1520
    Jak widzicie kurs się w tej strefie zatrzymał. Jeśli nastąpi odwrócenie, to okaże się, że moja analiza była naprawdę doskonała, tylko wy nie szukacie wiedzy, wy w dużej części szukacie sensacji i piszecie przede wszystkim, jak rynek zachowuje się inaczej niż zakładałem, natomiast jeśli zachowuje się tak jak zakładał mój scenariusz, to zapada głęboka cisza.
    I tak jest zawsze od lat, do czego oczywiście się przyzwyczaiłem i akceptuje, bo gdybym nie akceptował, to bym tu nie pisał.
    Zadajcie sobie pytanie, jak utworzyłem tą strefę, jakich narzędzi użyłem i wreszcie, co wydaje mi się najważniejsze – dlaczego rynek na tą strefę oporu zareagował.

3 listopada

CZWARTEK 3.11.2022

Wiecie dlaczego zaczynam ten wpis od dnia tygodnia napisanego wersalikami?

Zaczynam, bo moje założenie z ubiegłego tygodnia mówiące o tym, że korekta wzrostowa zakończy się na szczycie fali drugiej
    impulsu, w którym do wydłużenia doszło w jego poddali pierwszej sprawdziła się w PUNK!

odpowiedziałem na to, że powstała formacja Ostatniego Zachodu słońca.

9 listopada

Jeśli więc moje wyraźne ostrzeżenie jakie napisałem na blogu ma się sprawdzić, to jutro czekają nas spadki, a nie kolejny wzrost.
    Ale nie o to chodziło przecież kiedy Cię zapytałem, czym się różni – chwilowy przystanek przed kolejnym wzrostem, od odwrócenia.
    Pytanie dotyczyło – co takiego pojawiło się na wykresie, że napisałem ostrzeżenie?
    No właście, powstała formacja zapowiadająca zwrot na rynku.
    Bo co?
    Bo zadziałało trzecie prawo Wyckoffa.

10 listopada

Ale to nie było tylko jedno ostrzeżenie z mojej strony.
    Popatrzcie na to:

„środa, 9 listopada 2022

Czas sobie zadać pytanie, czy właśnie dobiegła do swego końca fala CZWARTA osiągając na wigu 20 poziom 1658
    Zakres tego wzrostu to liczba należąca do ciągu Fryderyka.
    Liczba dni wzrostu również.
    Słowa te napisałem wczoraj o 9.28

To na razie tyle. Szkoda strzępić język na tego osobnika. Pamiętajcie jedno. Gdy każe sprzedawać- KUPOWAĆ!!!

i na odwrót.
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    Relax, stwierdzam to z całą swoją stanowczością i swoim doświadczeniem. Ponad ćwierć wieku spędziłem na giełdzie
    i powiem ci, twoja reakcja na ten tekst wskazuje, że jesteś głupi i z góry przepraszam za to stwierdzenie, co w sumie niczego nie zmienia.

I teraz ten cytat:

"analiza wsteczna zawsze skuteczna"

Nie kolego, to czekolada mleczna przeciw głupocie skuteczna. Przeczytaj ten teks uważnie z 5 razy, to może uda ci się z niego
    wyłuskać prognozę jaką zawiera. Jedno co musisz, to uruchomić swoje szare komórki.

Boicie się, że światr zadrży w posadach kiedy przyznacie się do swojej głupoty?
    Otóż nie zadrży. Wy nawet nie rozumiecie co do was napisałem, a więc może powtórzę.

Na wykresie w interwale tygodniowym, na poziomie 57 zeta macie od groma ostrzeżeń, że za chwilę to się wszystko zwali na łeb i tak też się stało. Mógłbym tu wymienić co najmniej kilka wskaźników VSA oraz formacji świecowych, po których powinniście zwijaj manele.
    Potem natomiast w całym tym ruchu spadkowym, nie było ani jednego miejsca, które wskazywałoby na możliwość odwrócenia tego trendu. Każdy więc kto kupił te akcje, zrobił największą głupotę w życiu, bo je trzyma jak małpa banana i nie puszcza, pomimo to, że rynek leci jak oszalały w dół, a on zalicza ogromne straty.
    Wy się nie nadajecie do inwestowania, bo nie macie o tym zielonego pojęcia, więc nie próbujcie się nawet usprawiedliwiać bo wasza głupota jest nie do pojęcia.
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~Mariusz [178.42.49.*]
    Ponad ćwierć wieku spędziłeś na giełdzie a ona wciąż daje ci kopa raz za razem co stale udowadniasz. To zabawne :)

Kto cię utrzymuje? Żona? Współczuję.
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~Rado [94.254.177.*]
    25 lat na giełdzie i bidok się musi do takich sztuczek uciekać na internetowym forum. Dla mnie sesja po wynikach dała odpowiedź jaki jest średnioterminowy kierunek i odziwo mam całkowicie odwrotne zdanie do twojego.
    A czy ty w ogóle zrozumiałeś ten tekst, który umieściłem tutaj, czy nie, bo zawiera on ważne rzeczy, a jedyne co trzeba, to się nad nim pochylić i zastanowić.
    Jeśli zrozumiałeś, to zacytuj te dwa zdania, które są tu ważne i zawierają prognozę.
    Poza tym jeśli masz odmienne zdanie, to je po prostu zwyczajnie wyraź. Masz przeciwne do mojego, a ja jakie mam?
    Co tak naprawdę napisałem?
    Otóż napisałem, że ludzie, którzy kupują akcje w wyraźnym trendzie spadkowym, powinni się zająć zgoła czymś innym niż inwestowaniem na giełdzie. Podaż bowiem przez cały czas od szczytu poczynając miała tu ogromną przewagę.
    Dla każdego, kto zna podstawowe prawa Wyckoffa, wchodzenie w taki trend to głupota i niczego tu nie trzeba dodawać.
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~Hdd [178.42.49.*]
    Glupota było też twoje usilne biadolenie o końcu wzrostów na giełdzie co powtarzałeś od października. Na szczęście nikt nie słuchał tych głupot.
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~kpina [91.233.18.*]
    Zrozumieliśmy piz dur! Alez oczywiście wywalać i to natychmiast nawet jak się kupiło po 12 ! Odkrywczy jesteś . Idz teraz i napisz to tym na Pure Mabie Biomedzie . Polimeksie kurcze na 3/4 giełdy . Jesteś wielki . I wiesz co mało kogo ten twój wpis obchodzi i daj sobie spokój .
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~jo [89.64.63.*]
    >Zobaczymy co się stanie teraz w okolicy 13 zeta.
    >Następne tygodnie pokażą, czy pomimo ewidentnej dywergencji
    >na RSI niedźwiedzie jeszcze raz zepchną cenę w dół.

albo spadnie albo nie, za taka prognoze, gratis to uczciwa cena :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.178.95.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Polonez czy inny chodzik księżycowy xD
    Skoro nie jest to dla ciebie spółka to po co poświęcasz tyle cennego czasu i energii. Masz lepsze spółeczki to uciekaj WODZU hehe

PS: jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Ktoś tu chce dokupić 20 groszy taniej i kwicze
    Nie kasujcie moich wpisów, ja wiem, że prawda w oczy kole

więc jeszcze raz odpowiadam, co do mnie na blogu napisał Janko muzykant.

"Janko muzykant napisał:
    „ALEŻ CIĘ MIAŻDŻĄ NA CELONIE HAHAHAHHAHAHAHAHA CUDOWNE!!!!”

A co takiego im tam na tym forum bankiera napisałem
    o CLNPHARMA?
    Odpowiedziałem tylko takiemu jak ty, co o tym myślę.
    Zacytuję ten wpis w całości poniżej, oto on:
    „A czy ty w ogóle zrozumiałeś ten tekst, który umieściłem tutaj, czy nie, bo zawiera on ważne rzeczy, a jedyne co trzeba, to się nad nim pochylić i zastanowić.
    Jeśli zrozumiałeś, to zacytuj te dwa zdania, które są tu ważne
    i zawierają prognozę.
    Poza tym jeśli masz odmienne zdanie, to je po prostu zwyczajnie wyraź. Masz przeciwne do mojego, a ja jakie mam?
    Co tak naprawdę napisałem?
    Otóż napisałem, że ludzie, którzy kupują akcje w wyraźnym trendzie spadkowym, powinni się zająć zgoła czymś innym niż inwestowaniem na giełdzie. Podaż bowiem przez cały czas od szczytu poczynając miała tu ogromną przewagę.
    Dla każdego, kto zna podstawowe prawa Wyckoffa, wchodzenie w taki trend to głupota i niczego tu nie trzeba dodawać.
    No właśnie – niczego tu dodawać nie trzeba.
    Powtórzę to jeszcze raz, ktoś kto kupuje akcje w ewidentnym trendzie spadkowym, jest zwyczajnie głupkiem i ty jak widzisz
    Janko do takich głupków należysz.

dopiszę wam jeszcze kilka słów.
    Patrząc na ten wykres od razu wiem jedno, tu jakiś fundusz wywalał akcje, bo robił to konsekwentnie, jak zostało postanowione.
    Granie więc przeciw funduszowi, to bardzo niestosowne zachowanie - delikatnie mówiąc.
    Czy mnie ta spółka obchodzi?
    Tyle co zeschłe liście ubiegłej jesieni.
    Jak przyjdzie akumulacja i zobaczę sygnały kupna, to pogadamy. Na razie nie ma o czym.
    Zapraszam do siebie na bloga, gdzie można się czegoś o AT dowiedzieć i nie robić w przyszłości tego, co wielu z was tu zrobiło.
  • Dlaczego każdy się z ciebie śmieje? Autor: ~DoMitomana [178.42.49.*]
    Dlaczego się z ciebie śmieją?

1. Bo udajesz mądrego pouczając innych co powinni zrobić w przeszłości, co z dzisiejszej perspektywy jest banalne

2. Bo sam od października pisałeś niewyobrażalne brednie o końcu trendu wzrostowego na wig20. Wszystkie rzekome opory, formacje, zwroty, to były bzdety i sam musiales przez to zmieniac oznaczenia na tych swoich smiesznych wykresikach. Trzeba było kupić akcje w połowie października i trzymać cały czas. Teraz też.

Dlatego twoje zachowanie jest po prostu żałosne. Jak zawsze zresztą
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~Koalla [188.146.143.*]
    Chodzik zamiast zawracać głowę nam posiadaczom paru akcji napisz do fundow biorących po 36.oni mają miliony akcji a i Zanie swoją kasę ro może oddadzą bo co im tam. Po takiej mocnej reko jak Twoja nie mają wyjścia innego zapewne.
    Posumujmy koniec tego tygodnia oto spółki które obstawiałem.

CIGAMES - dzisiaj ponad 7% do góry
    PKNORLEN - dzisiaj tylko 0.87% do góry
    i spółka śmieciowa jak ją nazywałem podając dokładnie datę
    i cenę zakupu to GEOTRANS - dzisiaj ponad 7% do góry.

Te trzy spółki jak wiecie są moimi faworytami od kilku tygodnia.
    O nich wyraźnie na blogu napisałem i każdy może sobie to znaleźć.
    o CIGAMES tuż przed zwrotem na szerokim rynku,
    o PKN Orlen zaraz po zwrocie
    o Geotrans dwa tygodnie temu, podając dokładną cenę zakupu.
    O czym jeszcze napisałem?
    O formacji trzech białych żołnierzy zmieniających trend na rynku

To tak dla przypomnienia dla tych co maja pamięć dobrą ale krótką.
    Udanego weekendu
    mamy piątek, piąteczek, 25.11.2022
    Z czym mamy do czynienia?
    To też napiszę po raz pierwszy.
    Jest to RAJD ŚW MIKOŁAJA.

Fryderyk
  • Re: chodzik księżycowy do wszystkich Autor: ~Brawo [178.42.49.*]
    Piękne wzrosty od tego posta. Wybitna antyanaliza. Dziękujemy!!!
  • Nie kłam Autor: ~Xb [31.0.90.*]
    I co z tego że o czymś tam pisałeś (i to nie wprost a jak zwykle "na dwoje babka wróżyła") skoro na absolutnie wszystkim można było zarobić i to wiele więcej? Wystarczyło nie bredzic od października że wig20 wraca do trendu spadkowego tylko przyłączyć się do niego od początku i trwać przy akcjach do dziś. Prawdopodobnie zresztą jeszcze się nie zakończył
  • Re: Nie kłam Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    Zamieściłem na blogu alternatywny scenariusz na nadchodzące tygodnie.
    Po lewej strony pod obrazem Księżyca macie do dyspozycji ponad 130 wykresów wraz z opisem.
    Od was zależy, czy chcecie sobie tu skakać do oczu, czy nauczyć się AT.

www.chodzikksiezycowy.wordpress.com
  • Re: Nie kłam Autor: ~Xb [31.0.92.*]
    Uczyć się można od kogoś kto coś potrafi i przede wszystkim ma WYNIKI. Wybacz, nie jesteś tą osobą. Giełda dyma cię na okrągło.
    No tak kurs przez 18 miesięcy spadł o 78%, a teraz podskoczył o kilka i już jak widać do głowy uderzyła woda sodowa.
    A ile każdy z was ma do odrobienia strat, no ile?
    Najpierw to musi zostać zamknięta luka na dziennym, a potem pogadamy.
  • Re: Nie kłam Autor: kafar0101 [62.122.114.*]
    do wszystkich: macie rację - ten chodzik to prostak i cham, już u nie staje i wyżywa się pisząc różne głupoty, pełno bzdur, a najwięcej to jaki on "geniusz" od AT, a to odpad
    Dnia 2022-11-26 o godz. 17:36 kafar0101 napisał(a):
    > do wszystkich: macie rację - ten chodzik to prostak i cham, już u nie staje i wyżywa się pisząc różne głupoty, pełno bzdur, a najwięcej to jaki on "geniusz" od AT, a to odpad

powinno być -"już mu nie staje, to eunuch" - tzn nie ma co stawać i dodatkowo IQ - 0 !!!
  • Re: Nie kłam Autor: ~N4n [89.64.47.*]
    Wsiur spod Ostrołęki
  • Re: Nie kłam Autor: ~N4 [178.42.51.*]
    Mógłbyś się mądrzyć gdybyś przewidział ten spadek przed tym, kiedy wystąpił. To że teraz udajesz mędrca jest żałosne, zwłaszcza biorąc uwagę serie twoich kompromituajcych prognoz w ostatnim czasie.
    ten chodzik cały czas nadaje na swoim blogu, że pisze mądre książki - już jeden mędrzec napisał MEIN KAMPF, ten jełop chodzik pisze taką samą
    Wszystkim, z którymi w ubiegłym tygodniu omawiałem technikę zmiany trendu, polecam do analizy wykres CLN PHARMA w interwale tygodniowym. W świetle reguł jakie tam obowiązują, na chwilę obecną, nie wystąpił sygnał wskazujący na zwrot na tym rynku, nie mówiąc już o potwierdzeniu.
    Nie mniej jednak właśnie dlatego, wykres ów trafił na mój ekran
    z przeznaczeniem do obserwacji. 
    Jak widać na interwale dziennym ruch boczny z jakim mieliśmy do czynienia spowodował, że skrajne wyprzedanie zostało anulowane. Tak więc zniknęła przeszkoda mogąca zepchnąć cenę
    tej spółki jeszcze niżej.
    Moim zdaniem, dopóki omawiana przez nas ostatnio technika
    w sposób jednoznaczny nie potwierdzi zmiany trendu, należy jedynie obserwować ten walor i tyle.
    Jeśli fundusz, który wywala te akcje, nadal będzie zmuszony do zamykania jednostek uczestnictwa, to walor ten nadal będzie miała potencjał do przeceny. 

Mógłbym się mądrzyć, gdybym przewidział ten spadek?
    No to fajne wesołe stwierdzenie. A dlaczego niby miałbym cokolwiek przewidywać, skoro ta spółka w ogóle mnie wcześniej nie interesowała?
    Poza tym patrząc na jej wykres w interwale tygodniowym rzut oka na poziomie 52 - 57 mówi jedno.
    Zabieraj nogi za pas. Zadając mi tego rodzaju pytanie, przyznajesz jednocześnie, że dla ciebie AT to czarna magia,

oto elementy wskazujące na odwrócenie trendu na interwale tygodniowym:

1. dywergencja negatywna na RSI
    2. wyprzedanie
    3. Wysoka fala
    4. 2x upthrust
    5. wisielec
    6. kaznodzieja
    7. zasuwa.
    8. zamknięcie luki wyczerpania.
    9. oraz gwóźdź do trumny, formacja potwierdzająca zmianę trendu, czyli ......., ale o tym szam.

ile jeszcze potrzebowaliście rzeczy, aby spieprzać z tego waloru?
    I tak pomyśleć, ręce opadają, wy chcecie mnie uczyć analizy technicznej. To woła o pomstę do nieba.
  • Re: Nie kłam Autor: ~N4n [193.240.145.*]
    Ależ nikt ci nie zadaje żadnych pytan. Po prostu jesteś wyśmiewany za to że mimo tak fatalnych wyników inwestycyjnych, masz czelność pisać cokolwiek tutaj i mądrzyć się co należało zrobić- a to potrafi dziś powiedzieć każdy.
    Czy ty naprawdę na głowę upadłeś człowieku. Na podstawie moich wpisów na forum i hejtu jaki się leje tu na moją głowę oceniasz moje inwestycje - TY?
    Przez cały niemal spadek od poziomu 2478 z dnia 12.10.2021 zalecałem na blogu i sam się trzymałem pozycji krótkich na kontrakcie terminowym na WIG 20. Za każdym razem przypominałem maksymę starą jak świat - graj zgodnie z dominującym na rynku trendem, a ty mi tu takie brednie wstawiasz?
    Nie masz bladego pojęcia z kim tak naprawdę gadasz.
    Bądź wdzięczny, że jeszcze mi się chce od czasu do czasu coś napisać na tym forum, gdzie chamstwo goni chamstwo.
    To żenujące, to nie do wiary, że człowiek inteligentny, za jakiego cię postrzegam coś takiego może sobie w głowie ubzdurać.
    Czy ja o tobie napisałem, że jesteś kiepskim kierowcą i jeździsz jak ciamajda?
    No nie napisałem, bo nie mam do tego podstaw, tak jak ty nie masz podstaw, aby ocenić moje poczynania jako inwestora.
    Myślałem, że studia, jakie by nie były, do czegoś tam człowieka zobowiązują. Czego oni was teraz uczą, bo nie logicznego myślenia.
  • Re: Nie kłam Autor: ~N4n [31.0.95.*]
    Grzeczniej - to po pierwsze.

Po drugie - wystarczy spojrzeć powyżej na zacytowane twoje wpisy od października i każdy zrozumie jakie masz wyniki.
    Facet, jesteś głupi jak but z lewej nogi.
    Dopiero co ci napisałem, że od szczytu z 10.10 2022 trzymałem się krótkiej strony rynku, czego dowodem są moje wpisy na blogu, które są dostępne dla każdego, a ty znowu te swoje smutasy tu wstawiasz.
    Ja mam cię przekonać?
    A kto ty niby dla mnie jesteś, żebym miał poświęcać dla ciebie swój cenny czas.
    Wszystko jest na blogu, wystarczy poszukać.
    Skoro tak piszesz jak piszesz i żadne argumenty do ciebie nie trafiają, to uważaj, bo zapewne trzymasz akcje tej spółki jak małpa kit. Żeby się nie okazało, że rynek da ci niezły wycisk. Jak zakładam teraz masz stratę około 50%.
    Ale co tam, jeszcze trochę i puszczą ci zawory.
  • Re: Nie kłam Autor: ~N4n [31.0.95.*]
    10.10.2022 był szczyt na wig20?

Łobatkobosko, co ty znów bredzisz...
  • Re: Nie kłam Autor: ~kpina [91.233.18.*]
    chodzik to ty jesteś głuuuupi jak ostatni sandał. Przyłazisz na forum walisz jakąś oderwaną opinię i oczekujesz że tu wszyscy popuszczą w gacie i zaczną wywalać na wyścigi. Bo co bo ty tu za guru przyszedłeś robić. Takich domorosłych inteligentów tu już było całkiem sporo. Byli byli i gdzie teraz są ? Dawno zniknęli .
  • Re: Nie kłam Autor: ~Brrb [31.0.76.*]
    "od szczytu z 10.10 2022 trzymałem się krótkiej strony rynku"

A więc jesteś kretynem.
    Dnia 2022-11-28 o godz. 13:23 polonez_as-dur napisał(a):
    > Facet, jesteś głupi jak but z lewej nogi.
    > Dopiero co ci napisałem, że od szczytu z 10.10 2022 trzymałem się krótkiej strony rynku, czego dowodem są moje wpisy na blogu, które są dostępne dla każdego, a ty znowu te swoje smutasy tu wstawiasz.
    > Ja mam cię przekonać?
    > A kto ty niby dla mnie jesteś, żebym miał poświęcać dla ciebie swój cenny czas.
    > Wszystko jest na blogu, wystarczy poszukać.
    > Skoro tak piszesz jak piszesz i żadne argumenty do ciebie nie trafiają, to uważaj, bo zapewne trzymasz akcje tej spółki jak małpa kit. Żeby się nie okazało, że rynek da ci niezły wycisk. Jak zakładam teraz masz stratę około 50%.
    > Ale co tam, jeszcze trochę i puszczą ci zawory.

ten chodzik to bystrzak, pisze książki - wzoruje się na - Mein Kampf - a dodatkowo to eunuch
  • Re: Co o tym myślicie? Autor: polonez_as-dur [31.178.95.*]
    No to co Anno brać CLN Pharma?
    Niestety nie dostałem odpowiedzi na to pytanie. Co mi więc zostało?
    Sam muszę zrobić analizę. W tym celu popatrzę na ten wykres w interwale 4h.
    Widać wyraźnie, że spadek ceny od poziomu 15.50 jest skutkiem zakończenia tam formacji Gartleya, gdzie X został zaczepiony na poziomie 16.24.
    No to popatrzmy jak ten spadek wygląda. Układ jest tu typowo korekcyjny. Na poziomie 13.60 mamy piękny okaz stopping volume. Na 13.66 test w postaci Młotka, a na 13.90 drugi.
    Czy to wam cokolwiek mówi?
    Bo mnie tak.
    Wykres w interwale 1h wygląda równie ciekawie.
    Jest poniedziałek 28.11.2022
    godzina 16.25
    i to wszystko co mam w tej sprawie do powiedzenia.

ck
  • Re: Co o tym myślicie? Autor: ~Brawo [31.0.93.*]
    My na twoj temat tez. Trzyamnie się krótkiej strony rynku od 10.10 - wybitna strategia
    Ja powiedziałbym tak w sprawie CLN
    Zaczynają być widoczne symptomy wskazujące na to, że kontrolę nad tym wykresem przejmują byki. Pisałem o nich i to w sposób jednoznaczny wczoraj. Wszystko co trzeba, to tylko umiejetność ich interpretacji, no i przede wszystkim warunek - trzeba się na tym znać.
    Co do Kamila Pawła - brawo. Szanuję to co napisałeś i powiem więcej - masz rację. Masz rację, bo nie boisz się, że jeśli cena spadnie, to zaraz na twoją głowę wyleje się wiadro hejtu.
    Nie o to tu przecież chodzi, tylko o reakcję jaka powinna nastąpić. Jeśli masz rację i kupiłeś to OK, niech sobie cena idzie do góry, a ty musisz dalej umiejętnie prowadzić tą pozycję.
    Jeśli racji nie miałeś i kupiłeś, to trzeba ustanowić nieprzekraczalną granicę, po której pozycja ta zostanie zamknięta, a nie bujać w obłokach, że co prawda teraz cena leci w dół, ale ostatecznie da jednak na CLN zarobić, bo nawet się nie spostrzeżesz i będzie 20% straty.

Jak widać rynek słabnie i zaczyna się obsuwa, a tyle było krzyku, że racji nie miałem, a przecież jasno określiłem poziom do jakiego ta zwyżka może podejść. Jeszcze raz to powtórzę:

zwyżka ta jeśli jest falą CZWARTĄ powinna się znaleźć w zakresie fali drugiej fali Trzeciej. Dlaczego?
    Dlatego, że fala pierwsza fali Trzeciej była najdłuższa w tej sekwencji cenowej - koniec kropka.
    Pisałem o tym, pokazywałem to na przykładzie i co?
    Jajco.
    I teraz połowa z was nadal nie wie o co chodzi, trudno, niech robi kupi książkę Frosta i Prechtera, to się dowie.
    Zaczynamy wtorek 29.11.2022
    Dajcie sobie spokój z tym forum. Tutaj niczego o rynku się nie dowiecie. Wreszcie zrozumcie to, że celem jego utworzenia jest kasa jaką Bankier zarabia na reklamach, dając się przy okazji wyżyć sfrustrowanej gawiedzi, co sobie skacze do oczu.
    Chcecie się czegoś dowiedzieć o analizie technicznej, o prowadzeniu pozycji, o wchodzeniu w wybrany walor?
    Zapraszam do siebie, też tu byłem latami, aż mnie jasna krew zalała, jak to wszystko czytałem. Te głupkowate wpisy, odpalamy rakietę i tym podobne.

chodzikksiezycowy.wordpress.com
  • Re: Co o tym myślicie? Autor: ~dfdf [193.240.145.*]
    wciąż czekam na odpowiedź, dlaczego szczycisz się tym, ze od 10.10 jesteś po krótkiej stronie rynku, kiedy był to okres największych wzrostów od dawna. Tylko nie każ znów cytować swoich wpisów, wszystko jest podane na tacy powyżej.
  • Re: Co o tym myślicie? Autor: ~xx [193.240.145.*]
    Kłamiesz. Pisałeś coś dokladnie odwrotnego.

"Ci co je mają siedzą w sambie po czubki kokardek, zakładam bowiem, że w obecnej chwili tworzy się konsolidacja z której to cena może wyjść dołem."
  • Re: Co o tym myślicie? Autor: ~kpina [91.233.18.*]
    Na tej spółce i na tych obrotach niewiele trzeba by sterowac kursem jeśli się tylko ruszy trochę głową . Wczoraj i dzisiaj pokazuje ze parę ruchów i można szybko sprowadzić toto z 14/15 w okolice 12. Na teraz 14 na dużej jest nie do przebicia i poniżej tego kotwiczony jest kurs.
    Na blogu macie dosłownie w odstępach czasowych 10 minutowych opisane to co dzieje się na CLN.
    Teraz wreszcie dotarło do was jaki był cel otwarcia tego wątku tutaj na forum Bankiera?

Celem było pokazanie wam, prawdziwej analizy technicznej, a nie bicia piany.
  • Re: Co o tym myślicie? Autor: ~Won [193.240.145.*]
    Ale przeciez znów się skonpromitowales xD

Jesteś karykaturą inwestora.
  • Re: Co o tym myślicie? Autor: ~pioter [83.19.130.*]
    ta twoja analiza jest tyle warta co rekomendacje DM. Czyli wiadomo ile :D
    ciekawy - ciekawość, to pierwszy stopień do piekła

A wracając do testu wolumenowego na CLN
    Popatrzcie jak pięknie zadziałał. Już mamy 5% do przodu.
    Trzeba było uważnie czytać, to wszystko, co było do powiedzenia na ten temat napisałem. Ba nawet podałem na jakim poziomie kupowałem. Jedyne co, trzeba było, to jedną chwileczkę się nad tekstem zastanowić. Teraz możecie kupować, nie musicie się krępować.
[x]
CLNPHARMA 0,48% 20,90 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.