Prawda wyjdzie w kolejnych kilku dniach. Jeżeli nie będzie zwały a wzrosty, to będzie miłe zaskoczenie. Nie wiemy, czy fundy będą wchodzić. Jeżeli nie to popyt siądzie i leszcze będą się kisić. Paliwa mogą dodać jedynie nowe infa bo obecne są już w cenie
W cenie nie jest wartość obu spółek i ich potencjał na rynkach z nową technologią. Ta spółka płaciła dywidendy od 13 do 18r ma przychody z działalności operacyjnej a straty firmie która się rozwija i inwestuje w raportach są normalne. I jak ja widzę słowo leszcz,gruby we wpisie jakiegoś osobNika próbującego tymi dwoma słowami poniżać innych to lud,kosc jest stracona
Dnia 2022-10-29 o godz. 11:28 ~Yto napisał(a): > W cenie nie jest wartość obu spółek i ich potencjał na rynkach z nową technologią. Ta spółka płaciła dywidendy od 13 do 18r ma przychody z działalności operacyjnej a straty firmie która się rozwija i inwestuje w raportach są normalne. I jak ja widzę słowo leszcz,gruby we wpisie jakiegoś osobNika próbującego tymi dwoma słowami poniżać innych to lud,kosc jest stracona
Zgadzam sie w zupelnosci ,ze spolka ma mega potencjal w szczegolnosci po Walnym,ale powtorze po raz kolejny dla mnie czy dla ciebie to inwestycja a dla skoczkow to chwilowa szansa na mega zarobek ale niestety zapomnieli ze gielda dziala pod przyszlosc a nie przeszlosc..wiec walne tylko potewierdzilo ze spolka ma przyszlosc....Nie ma duzo chwilowcow na papierze wiec nie spodziewam sie mega korekty bo sternik nie bedzie tracil bez sensu waloru. Spodziewam sie kilku info w listopadzie wiec na papierze bedzie goraco i pazerni beda odkupowac duzo drozej:)
Dnia 2022-10-29 o godz. 12:04 ~piracik33 napisał(a): > Dnia 2022-10-29 o godz. 11:28 ~Yto napisał(a): > > W cenie nie jest wartość obu spółek i ich potencjał na rynkach z nową technologią. Ta spółka płaciła dywidendy od 13 do 18r ma przychody z działalności operacyjnej a straty firmie która się rozwija i inwestuje w raportach są normalne. I jak ja widzę słowo leszcz,gruby we wpisie jakiegoś osobNika próbującego tymi dwoma słowami poniżać innych to lud,kosc jest stracona > > Zgadzam sie w zupelnosci ,ze spolka ma mega potencjal w szczegolnosci po Walnym,ale powtorze po raz kolejny dla mnie czy dla ciebie to inwestycja a dla skoczkow to chwilowa szansa na mega zarobek ale niestety zapomnieli ze gielda dziala pod przyszlosc a nie przeszlosc..wiec walne tylko potewierdzilo ze spolka ma przyszlosc....Nie ma duzo chwilowcow na papierze wiec nie spodziewam sie mega korekty bo sternik nie bedzie tracil bez sensu waloru. > Spodziewam sie kilku info w listopadzie wiec na papierze bedzie goraco i pazerni beda odkupowac duzo drozej:) >
nie będą odkupywać drożej bo sam kupisz dużo taniej w listopadzie, wspomnisz moje słowa.
W cenie na pewno są negatywne rzeczy, w tym bankructwo, matiasy z pozytywnych rzeczy nie mamy tutaj nic w cenie... ale nie należy się dziwić po tym horrorze jaki tutaj mieliśmy ostatnimi czasy... Minione 3 lata to jak w filmie u Hitchcocka
Jedyna rzecz która tu jest w cenie to upadłość spółki. Kurs nie zdyskontował dotychczas żadnego pozytywnego info. Jesteśmy na -96% od szczytu tak dla przypomnienia
O tej co mielismy po wzroscie +40 czy o tej ktorej sie spodziewamy w nadchodzacym tygodniu? Wszyscy spodziewamy sie czegos co w naszym odczuciu jest oczywiste czyli wywalania akcji przez liczacych na szybki zarobek i kolarzy. Pytanie jest czy i ilu takich jest bo po +40 bylo niewielu co widzielismy oddawalo. Czy sternik nas czyms zaskoczy?
Wez przestań bredzic ze swoimi kolarzami sternikami czy ty znasz każdego kto w od poniedziałku do piątku wciska zrealizuj na swoich akcjach. Jak tak to zdradź nam jak to czynisz nadczłowieku bredzacy w dzień dzień o sterniku
Po co ten stres. Jak bedziesz cierpliwy to zarobisz. Masz problem ze zrozumieniem to tlumacze. Sternik to ten kto ma akcje i fundusze ,czasam to spelula czasem jak tutaj fundy. Kolarze to ci ktorzy licza na oktesowy spadek akcji jak bylo widac tutaj przy 14 i odkupowaniu przy 13. Inwestorzy to tacy ktorzy wierza w spolke i licza na duze zyski w przyszlosci.
Teraz pytanie czy kolarze beda sie wysypywac w poniedzialek z nadzieja ze skupia w piatek taniej? Pewnie tak bo wiekszosc tak mysli. A sternik znajac nadchodzace infa w pewnym momecie zostawi ich na peronie.
Polecam bardziej obserwowac notowania.
No prosze ciebie. Na tej spółce ile siedzi drobnicy takiej jak.na forum majacej najwyżej po 10k akcji:)
Widziales po czacie z zarządem 83 osoby byly. I bardzo dobrze.
Tutaj dopiero zleci sie ferajna ale na wyższych poziomach.
Teraz nikt normalny nie przejmuje sie skokami +5 -5 .
Walne pokazalo ze spolka bedzie tylko i wyłącznie sie rozwijała i tyle w temacie.
Nigdy nie ubliżam bo GPW to art...jak sie Dostosujesz to zarobisz jak nie to piszesz takie posy...smutne.
Siedze na gpw od 20 lat i śmieszą mnie takie dygresje..poszukaj na Monarii dawno temu:)
Wg mnie jutro lub środa troszkę do góry. Zbieranie trwa i na formację flagi mi to nie wygląda,bo wystrzeliło i wróciło w ten sam obszar cenowy.Lecz mogę się mylić.
Dnia 2022-11-21 o godz. 18:40 ~Pająk napisał(a): > Lux:)))) Są jeszcze jakieś luki Sandman? > > Wg mnie jutro lub środa troszkę do góry. Zbieranie trwa i na formację flagi mi to nie wygląda,bo wystrzeliło i wróciło w ten sam obszar cenowy.Lecz mogę się mylić. > > Pozdrawiam
wywolany do tablicy :)
moim zdaniem nie będzie pokrycia luki. Mamy przebitą SMA200, mamy retest wsparcia na 13.16. Jak dla mnie kurs układa się ok.
flaga, trójkąt, klin. Każdy widzi co chce widzieć. Jak zwał tak zwał, jest wybicie górą z czwartku, powrót do środka i dziś (poniedz.) znów zamknięcie nad, czyli dobrze. A we wtorek zobaczymy.
Mam nadzieję, że będę miał kiedyś doświadczenia i wiedzy co Ty żeby się w tak ładnym momencie ustawić. Ja dzisiaj dokupiłem złotówkę drożej od Ciebie, ale też nie żałuję. Cieszę się, że wgl mogłem wreszcie jakiś normalny pakiet skubnac xD
Ja tylko mogę podziękować za hojność i wspaniałomyślność. Dziś ponownie jestem bardzo zadowolony ze zbiórki. Jak jeszcze wszystko nie zostało wysypane to się proszę nie martwić ja nadal będę czekał. Pozdrawiam akcjonariuszy i tych co zapełniają koszyki. Jesteście wspaniali. Buziaki )*
No dobra, to chyba muszę się i z tym absurdem uporać… co to znaczy ze korekta jest do ściągania akcji?? Niby kto ma je skupować i poco? Bzdura goni bzdurę… pomyślmy: może to robić np inwestor w celu cichego wrogiego przejęcia- ale wtedy będzie kupował nie tylko na korektach. Czy find? Otóż nie- find jak wchodzi to kupuje bez względu na korekty i winduje cenę, nie bawi się w kilka akcji na korekcie. Powiecie: No to spekula wchodzi: tez bzdura… spekula jak wchodzi to ciągnie kurs kontami bliźniaczymi i ma wnoszę cenę za jaka skupi: czy to będzie 10, 20 czy 100, bo i tak wyciągnie zakładany procent. Czyli jak kupi za 10 to pociągnie do 50. A jak kupi za 30 to pociągnie do 100 - kumacie to? Ty nie ma pojęcia tanio czy drogo- to jest względne. Maliniak odpuść już sobie te bzdury…
Bzdury Niki to Ty piszesz. Filmów się naoglądałeś i próbujesz grać maklera tylko że kiepsko to wychodzi bo nikt tutaj, tego co piszesz nie bierze na poważnie. Dlatego daruj sobie te liche analizy i posłuchaj kolegów co dobrze radzą że jak jest korekta to jest wykorzystywana do zbierania. Czego Niki nie rozumiesz?
Fundy, drogi maliniaku, to albo już stad uciekły, albo siedzą na mega stracie. A jeżeli już fund wchodzi, to nie bawi się w ściąganie kilku marnych akcji na korektach, które nie maja obrotów. Kupują systematycznie zwykle windując kurs.
beeezeduuury Nikoś pleciesz, zerknij sobie i prześledź np. jak fundy wchodziły w Biomaximę zazwyczaj jest szarpnięcie i wyskok na obrotach, następnie przerzucanie, blokowanie i ściąganie kursu na wymęczenie poza tym jeszcze inaczej wygląda gra na walorze gdzie już fundy są, a tak jest tutaj.
proponuję się doszkolić w praktyce zarządzania pozycją, a potem polemizować. Nara
Zakładasz ze fund tu wchodzi i to właśnie z taka strategia wejscia. Myślenie życzeniowe, No ale oby to była prawda, bo nic by mnie tak nie cieszyło jak ujawnienie się nowych dużych graczy w akcjonariacie. Generalnie biomaxima była nowa i zależało im na zwiększeniu pozycji, bo ich zredukowali na pierwotnym. To nie jest dobry przykład.