Nie ważne czy ktos ma akcje czy nie ! Faktem jest ze akcje ltx to dno ! Kto kupił ten wtopił i teraz nie ma jak wyjść z tego smiecia z pakietem 30-50 k
Akcji Lentex już nie mam. Ostatnie 300 sztuk sprzedałem na wyskoku do 10 zł przed skupem. Ale miałem kilka tyś sztuk i wyprzedawalem je ponad 2 lata :)
Odkąd w zeszłym roku zauważyłem, że niejaki boss nagania na zakup akcji Lentex na forach innych spółek postanowiłem że napiszę co jakiś czas kilka obiektywnych faktów dla przestrogi aby ktos czasami nie chciał "zainwestować".
Nie jest moim celem zniechęcać tylko obiektywnie wskazywać fakty.
ps. kolega boss który od jakiegoś czasu zniknał z forum od kilku lat pisał brednie że akcje lentex sa warte 20-25 zł i lada moment kurs wystrzeli w górę :)
Tyle się nabazgracie, tyle ostrzeżeń dajecie a na Hofmana nie działa to, on nadal kupuje. Wygląda na to, że internetu nie ma i z Waszych ostrzeżeń nie może chłopina skorzystać. Biedny ten Hofman
A kto Sz.Panu kazał trzymać-przez pół roku leżało do zarbienia od 1,5 do 2.2 zł na akcje.Trzeba myśleć i nie mówić ze winny jest Hoffman i cykliści.Poz.
Hoffman czerpie inwencje z postów JURKA , no i kupuje, kupuje - bo JUREK i jego siła argumentów jest przekonująca jak walnięcie cepem. Inni patrzą na to co robi Hoffman i topia sie równie bezmyślnie. Tyle tylko , ze pan H. robi to co robi z perspektywą 15-20 lat i moze byc , że koniec końców cusik zarobi
Trafiłeś sedno a jeszcze bardziej się cieszę że ni tracę- powolutku cały czas bez wyniku powiększam kapit.A wiem jak to było jak chodziłem od ściany do ściany.Psylam wyrazy sympatii i szacunku
Że też są jeszcze tacy naiwni co wierza , że na tym papierze coś sie będzie działo ! Przez najbliższe 2-3 lata można spokojnie omijać tego śmiecia. Nawet skup (przy tak dużej redukcji) nie jest korzystny finansowo
Na lentex bez zmian. Zero popytu .
Ci co mają akcje będą mieli trudność żeby sprzedać powyżej 8 zł.
A czas i inflacja zabierają co miesiąc 1 proc wartości.
Gdyby był jakiś obrót można by sprzedać zapomnieć i kupić coś co jest w trendzie wzrostowym.
Ale bez obrotów nawet nie można sprzedać.
To mamy zmianę :). Po roku kurs Lentex spada z 11.80 do 7,80 czyli -33% do tego 10% inflacji i mamy ponad 40% w dół :)
dalej jest kompletny brak popytu na akcje Oczywiście środki pieniężne które spółka posiada na koncie też tracą. Spółk apłaci od nich 10% podatku inflacyjnego.
Akcje Lentex to ja sprzedałem 5 lat temu. Sprzedawałem w cenach 10,5 - 11. Od tego czasu inflacja wyniosła ponad 30% a kurs jest kolejne -30% niżej. Wypłata dywidend tylko w niewielkim stopniu osłabił tą gigantyczną utratę wartości dla tych co trzymają długoterminowo lentex.
A piszę tu dlategio aby przestrzec tych co myśla o zakupie akcji lentex. Bo od dawna są tu tacy co piszą ze akcje będą po 16-20 zł Już niedłuho :)
Nie warto! Nic nie da się na tym zarobić! To jedna z najgorszych spółek na całej GPW!
mam tyle , że przez miesiąc nie wyszedłbym przy takich obrotach Wpadłem w pułapkę zwiedziony perspektywa zarobku a to okazało sie czarną dziura bez możliwości wyjścia Musze przestrzegać wszystkich innych , zeby nie popełnili mojego błędu Omijać szerokim łukiem coś tak beznadziejnego kal ltx !
Na akcjach lentexu bez zmian - nie ma kompletnie żadnego popytu. Przez co ani cena nie rośnie ani nie ma obrotów.
Za to objawił sie ponownie niejaki boss sugerujący przymusowy wykup akcji :) Oczywiście jest to typowy bełkot , ot zwykłe fantasmagorie....
Wcześniej kilka osób pisało że niby będzie wysoka dywidenda ;) Na co odpowiadałem że to tez bzdury.
Wreszcie pozjwił sie jakiś konkret dotyczący dywidendy. "Zarząd "Lentex" S.A. z siedzibą w Lublińcu (dalej „Spółka”) informuje, iż w dniu dzisiejszym podjął decyzję w sprawie rekomendacji Zwyczajnemu Walnemu Zgromadzeniu Spółki (dalej „ZWZ”) przeznaczenia całego zysku netto Spółki za rok obrotowy 2021 w wysokości 36.845.526,02 zł (słownie: trzydzieści sześć milionów osiemset czterdzieści pięć tysięcy pięćset dwadzieścia sześć złotych dwa grosze) na kapitał zapasowy."
Tez jestem za tym , żeby nie wypłacać żadnej dywidendy. Karmienie darmozjadów (drobnych ) jest po prostu nierozsądne ! Ciesze się, ze posłuchano moich argumentów
Brak dywidendy to najlepsza wiadomość na tym papierze od wielu miesięcy ! Niedługo zobaczymy 6 z przodu Wielkie brawa dla tych co zainwestowali w ten papier !
Będą umarzać akce Lentex. Czy to coś zmieniw notowniach? Nie sądzę. Umorzą 3,4 mln akcji a tych jest w sumie 46 mln więc to ok 7%.
Trochę poprawią się wskaźniki c/z c/wk ale to nie ma większego znaczenia.
W przypadku Lentexu nie chodzi o to czy spółka jest droga czy tania, ma dobre czy słabe wskaźniki, ma dobre perspektywy czy złe. Tu chodzi o to że na rynku nie ma kompletnie żadnego zainteresowania Lentexem ze strony dużego lub chociażby średniego kapitału. Sółka nie wypłaca dywidendy a jej akcje w długim terminie praktycznie stoją w miejscu. Po co więc kupować taką spółke? A inflacja 12% :)
Dnia 2022-04-28 o godz. 15:47 ~www napisał(a): > Skoro tak to co tu jeszcze robisz? Martwisz się o tych co mają akcje?
Odpowiadałem na to pytanie kilka razy. Jestem tu powiedzmy głosem rozsądku :)
Skoro kilka osób wypisuje to bzdury które nie maja żadnego potwierdzenia na rynku to może chociaż jedna osoba pisząca o faktach będzie ich przeciwieństwem.
Obserwuj rynek i sam odowiedz sbie na pytanie kto ma rację.
Staram się jedynie pokazywać fakty. Abyście mogli chwile pomyśleć i zastanowić się. Wyśmiewam teksty typu: - akcje wkrótce będą po 16-20 zł - będą skupować po 17 zł - wypłacą dywidendę 2-3 zł - warto trzymac długoterminowo - to stabilna dobra spółka A fakty są takie że to spółka która: - nie rośnie od 6-8 lat - nie wypłaca obecnie dywidendy - ma znikome obroty - nie zostanie w najbliższym czasie skupiona
To też jest prawda-ale proszę policzyć ile razy w 5 lat można było zarobić 2 do 2.5 zł bez problemu i proszę dodać dewidendy i marne zyski(ale zyski ) ze skupu będzie Pan miał odpowiedź.Wszystko bez paniki o kapitał.Pozdr.
Dnia 2022-04-29 o godz. 13:39 ~JUREK napisał(a): > To też jest prawda-ale proszę policzyć ile razy w 5 lat można było zarobić 2 do 2.5 zł bez problemu i proszę dodać dewidendy i marne zyski(ale zyski ) ze skupu będzie Pan miał odpowiedź.Wszystko bez paniki o kapitał.Pozdr.
Praktycznie nic nie da się zarobic na Lentex. Kupić w dołku po na przykład 6-7 i sprzedać po 9-10 można jedynie teoretycznie poniewaz na akcjach nie ma obrotu. Sam sprzedawałem pakiet marnych 3000 sztuk przez kilka miesięcy aby uzyskac cenę sprzedazy > 10 Jak odejmiesz podatke belki i uwzględznisz inflacje okaze się że nie ma żadnego zysku.
Moje doświadczenia są inne.to nie znaczy że Pana są takie jakie są-każdy ma prawo do działania za swoje pieniądze.Nie jest do przyjęcia pisanie opinii obrażających innych.Każdy orze jak może-to jest jego prawo