Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  45,68 zł , zmiana od tamtej pory: 90,46%

Zysk netto 2016

Z moich szybkich wyliczen wynika, ze zysk netto w tym roku bedzie wynosil jakies 18-21 mln PLN. Co daje zysk na akcje 1,37-1,52 PLN (+-3% zysk/akcji) Moje kryteria inwestycyjne to zysk netto do ceny akcji w wysokosci minimum 5%. Co daje cene akcji miedzy 27,4 a 30,4 PLN.

Biznes rosnie jak kapusta i nie ma przeslanek, ze cos moze sie zmienic. Jezeli Oponeo przez trzy lata utrzyma tempo wzrostu (30%) to w 2020 bedą mieli 1,2 mld przychodow. Jezeli uda im sie podwyzyszc marze - a jest to kwestia czasu to ten ticker bedzie bardzo zielony. Na dzisiaj moja maksymalna cena to 47 PLN za sztuke. Wszystko pomiedzy 47-52 jest bardzo optymistyczne, powyzej 52 to marzenia poki co.

ABSTRACT: ogolnie rzecz biorac sprzedawanie OPON nie jest niczym fascynujacym - wydaje mi sie, ze firma docelowo albo bedzie musiala wykorzystac swoj kanal sprzedazowy w lepszy sposob bardziej rentowny lub zostanie przejeta, przez kogos dla kogo opony beda naturalnym uzupelnieniem biznesu. Wg mnie jest to spolka dlugoterminowa - horyzont 3-5 lat i cena moze byc z kosmosu :)

Pozdrawiam,

Michal Buze

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
OPONEO.PL -0,23% 87,00 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.