od wielu lat mam konto w getin banku, setki razy robiłem z niego i na nie przelewy, zawsze przelew docierał tego samego dnia, jeśli był wysłany przed ostatnią sesją wychodzącą oczywiście, kilka dni temu przelałem do getin 21 tys aby wpłacić na rachunek oszczędnościowy na 3,2%, przelew wyszedł z Eurobanku rano, wieczorem zalogowałem się do getin aby przelać z rachunku bieżącego na oszczędnościowy a tam niespodzianka, pieniędzy brak, zadzwoniłem na infolinię a tam pan mnie poinformował, że bank ma czas na zaksięgowanie do końca dnia następnego, następnego dnia późnym popołudniem pieniądze pojawiły się na koncie, niby nic ale jeżeli to jest teraz u nich powszechną praktyką aby jeden dzień przetrzymywać pieniądze niezaksięgowane to sytuacja tam musi być dramatyczna, piszę dzisiaj bo właśnie wykonałem przelew powrotny, wypłaciłem bo okazało się, że oprocentowanie promocyjne mnie nie dotyczy ponieważ mam konto wspólne z żoną a trzeba mieć indywidualne, wieczorem jak nie zapomnę to napiszę czy pieniądze dotarły do innego banku,