Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 834,00 zł , zmiana od tamtej pory: 63,47%

@ Zosia3005: Po 60+ nie mam takiego poczucia humoru jak BOLEC

NIECH ŻYJE PIS ! HURRA !! RAZEM DO ZWYCIĘSTWA !!! P.S. BRAWO MATEUSZ - p.s. pamiętasz jak we Wrocku piliście razem z moim kolegom Adamem M ? ach ! to były czasy 
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-badzcie-dla-siebie-dobrzy,19746657.html 

To co zaprezentował Premier to jest ta skala katastrofy gospodarczej po 25 latach transformacji, której odbiciem jest wykres GPW.
Ten obrazek można jeszcze o wiele rzeczy uzupełnić, co pokazało by jeszcze mocniej co zrobiono w tym okresie.
Największą tragedią tego obrazka jest fakt, że twórca tego programu zakłada,że to jest program na następne 25 lat. 
Wiarygodność tego programu jest mniej więcej jest taka jaka jest wiarygodność oświadczenia majątkowego Premiera, założenia, że będzie przez następne 25 lat Premierem oraz to co zrobił jako Prezes BZWBK, aby nie doszło do sytuacji jaką zaprezentował na obrazku.
W najnowszej historii gospodarczej mieliśmy wiele programów .... a szczególnym był ten sztandarowy ... OFE. Jak się skończył/y oglądamy. 
Te wszystkie programy mają jedną zaletę. Nikt ... po roku lub dwóch nie wraca do nich (nawet autorzy) i nie porównuje założeń pierwotnych z wykonaniem. Program OFE był tego najlepszym dowodem.
Te 600 mld zł. leżących odłogiem na lokatach to dla mnie jest skala braku wiarygodności obywatela do Państwa.  
Państwo, które pozwala sobie na wyprowadzenie z kraju rocznie 95 mld zł. vi ja system bankowy za granicę niech się cieszy, że Polacy posiadają jeszcze te 600 mld zł. w bankach. Mojego kapitału Banki nie zobaczą na lokatach, do czasu, gdy nie będą mnie traktować jak podmiot, a nie przedmiot.
Państwo i banki mogą się cieszyć, że Polacy trzymają pieniądze jeszcze na lokatach. Nie jestem przekonany tylko, czy 38 naród będzie się cieszył z faktu, że banki udzielają WY_ POŻYCZEK na 10% w skali rocznej (patrz reklama), a jednocześnie oprocentowanie lokat będzie na poziomie 1-2% ROCZNIE minus podatek Belki.  

Pozdrawiam 

Ps. 
Przestałem się martwić o Banki i Państwo bo te dwie instytucje same prowadzą do katastrofy korzystając ze środków obywateli.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 -0,27% 2 998,00 2025-10-24 17:04:32
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.