Forum Windykacja

zobowiazania sp zoo

Witam przez okres 6 lat byłem prezesem sp. zoo wraz z dwoma członkami .Od pewnego czasu nie moglśmy się porozumieć co dalszej przyszłosci firmy więc postanowiliśmy pozbyć się udziałów wraz majątkiem .w dniu sprzedaży firma miała zobowiązania w stosunku do innych firm zobowiąznia nie przekraczały 40% w stosunku do co do majątku firmy.Z tego co się dowiedziałem nie było podstaw do złożenia w sądzie wnosku o upadłść.Nowi udziałowcy w akcie notarialnym kupna zobowiązali się pokryć wszelkie zobowiąznia z gotówki którą otrzymali w dniu kupna udziałow Gotówka ta była jednym ze składnków majątku ( był to kasa firmy).Do tego czsu a mineło już 8 miesięcy nie złożyli do sądu wnosku do KRS O zmiany w skłdzie firmy oraz miejsca prowadzenia działalności .Wszyscy wierzyciele otrzymali od nas ksera wszystkich umów wraz aktem notarialnym sprzedaży .Mam pytanie czy tym wypadku dopełniliśmy wszyskich formalności , nadmienie że nie regulują żadnych starych zobowiązań przez co narażają nas na wszelkiego rodzaje wezwania do zapłaty i składanie wnisków do sądu.są Czy w tym przypadku są podstawy prawne do zajęć naszych majątków osobistych pozdrawiam 1nd1966
  • zobowiazania sp zoo Autor: and19611
  • Re: zobowiazania sp zoo Autor: kamila_czerniawska