Forum Forex +Dodaj wątek

Zielonych pytania

Chciałem się dowiedzieć orientacyjnie jak długo trzymacie pozycje?

Wczoraj był dobry przykład na EUR/USD - zjazd w dół a potem strzała w górę.
I teraz ci co tracą bo obstawili krótką zostali przewiezieni, ale patrzyłem rano dzisiaj i powróciło jakby do normy, czyli mogli wytrzymać dużą stratę na jakiś czas a potem się odkuć na tej samej pozycji.

Druga sprawa to wczoraj próbowałem dłużej trzymać pozycję, która dawała ładny już zarobek, ale ostatecznie kierunek chwilowo się odwrócił :) i wyszedłem na zero. Do tej pory jak już widzę zarobek to go brałem a jak moje pozycje odjechały w przeciwnym kierunku to czekałem na powrót. Zauważyłem także, że jak ustawiam stop losa to kreska chętnie zawraca z kierunku zarobku po mojego stop losa.
Często stop losy przesuwałem, ale wtopiłem w pewnym momencie jak ekran mi się skończył i nie mogłem z nim odjechać a pozycję chciałem trzymać co było na ten czas mądre. Teraz stop losów staram się nie używać chyba, że pozycja jest mocno zarobiona to stawiam na jakimś minimalnym zarobku, ale tu też chętnie wraca kreska po to - najpierw prawdopodobnie czyści innych a potem wraca po moje i odjeżdża z powrotem na zarobek.