Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,10 zł , zmiana od tamtej pory: 136,36%
Wychodziłem z tego papieru stopniowo przez wiele dni. Nie było to łatwe – arkusz był czyszczony, a zlecenia kupna znikały szybciej, niż się pojawiały. Gdy wystawiałem pakiet po 11 groszy, nikt nie brał. Tymczasem boty podbijały zlecenia o 0,002 gr niżej, skutecznie blokując sprzedaż większych wolumenów.
Skoro to miała być „życiowa okazja” z potencjałem na 20 groszy, to dlaczego popyt gasł już przy 10 gr? Dlaczego przez większość czasu trzeba było się wpasować w ciasny spread lub sypać poniżej 10, żeby cokolwiek sprzedać?
16 czerwca wielu inwestorów zostało powieszonych na hakach – popyt zniknął, a teraz nie ma komu tego odbierać. Możliwe, że jeszcze pojawi się jakaś podbitka pod pozory ruchu, ale równie dobrze kurs może się nagle osunąć – bo ci, którzy robili zakupy po 5–6 groszy (wystarczy spojrzeć na arkusz z zeszłego roku), są już zarobieni i mogą upychać resztę.
W mojej ocenie to typowa spekulacyjna zagrywka: podkręcanie sentymentu, narracje o „grubym graczu” i szybkim zwrocie – wszystko po to, by przyciągnąć kolejnych chętnych do zakupu. Tymczasem spółka nie prowadzi działalności, nie zatrudnia ludzi, od lat generuje straty i zmienia tylko nazwę.
Nie zamierzam ryzykować, że zostanę z tym na dłużej. Wolę szukać okazji tam, gdzie są realne fundamenty. Tutaj temat uważam za zamknięty – z lekkim zyskiem i bez żalu.
  • Żegnajcie Autor: ~Louis_Cyphre
  • Re: Żegnajcie Autor: ~pozdrawiam
  • Re: Żegnajcie Autor: ~Stan

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGY -0,26% 0,19 2026-01-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.