Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,99 zł , zmiana od tamtej pory: 296,98%

"Zbyt podobne by spać spkojnie"

No i mamy ciekawe zamknięcie sesji… nie ukrywam, że mam małą satysfakcje, bo kilka godzin wcześniej zaczałem się zastanawiać czy w najbliższych dniach coś się u nas nie wydarzy… no i wydarzylo się.  Od kilku tygodni obserwuje Herkulesa. Co lączy obie spółki? W obu spółkach dominujacym podmiotem jest Value Fiz, w obu spolkach byl lub jest Kwasniewski (Herkules - Rada Nadzorcza, Wikana - Zarzad), obie spolki dzialaja w podobnej branzy (Herkules - sprzet budowalany, dzwigi, Wikana - deweloperka), obie spolki przedstawily w ostatnim czasie dobre wyniki, obie spolki umozyly juz wkrotce umożą akcje, obie spolki kilka tygodni temu zanotowaly spektakularny wzrost.

Dziś po kilku tygodniach konsolidacji około godziny 13 Herkules zanotował dziś nagly wzrost obrotow i wyskok o 5-7%, co zasialo we mnie odrobinę optymizmu na kolejne dni dla nas. Dwie godziny potem to samo wydarzylo sie na Wikanie. Zalecam obserowac Herkulesa bo to moze (choc nie musi) byc dobry papierek lakmusowy.

PS. po dzisiejszej sesji jestem optymistą, zbieranie chyba trwa w najlepsze

link
  • "Zbyt podobne by spać spkojnie" Autor: ~Gallileo
  • Punkt zwrotny? Autor: ~Pablo

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WIKANA 5,33% 7,90 2025-10-03 16:26:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.