Udało mi się zebrać 22k do 0,87. Wyżej na ten moment nie kupuje. Mam pewne przemyślenia, które sprowadzają się do logicznego rozumowania. Jeśli spółka (właściciele) podejmują uchwałę o tak dużym rozwodnieniu kapitału - o 5 mln akcji vs 1,8 obecnych, tzn. że są pewni objęcia emisji przez siebie lub "znajomych królika". Jeśli emisja się powiedzie to Spółka pozyska minimum 2,5 mln złotych (cena minimalna - 0,5 zł/akcję) i spokojnie spłaci wszystkie zobowiązania (w tym 1 mln do ZUS) oraz będzie w posiadaniu gotówki, która umożliwi dokończenie projektów. Jeśli objęte zostanie 5 mln akcji po 0,5 czy trochę wyżej to emisja ta nie zostanie dopuszczona przez min 12 miesięcy do obrotu giełdowego (regulamin ASO i różnica w cenie emisyjnej i średniej cenie z notowań). Co stanie się z notowaniami przez te 12 miesięcy przy tak minimalnej ilości akcji na rynku - 700 tysięcy wszystkich akcji (przy czym spora część to tzw. haki po 20,18,12,8 i 6 zł). Obstawiam ciekawy rok dla K2P, a wzrost na 5 czy 8 złotych niekoniecznie mnie zaskoczy.