Forum Giełda +Dodaj wątek

Zastanawiające informcje

Witam wszystkich
Od ponad roku jestem akcjonariuszem LUG. Dziś widząc co się dzieje na indexie postanowiłem zadzwonić do osoby odpowiedzialnej w LUG za relacje inwestorskie i rozmowa ta mnie przeraziła.
Poinformowano mnie że spółka na przełomie maja i czerwca nie planuje wejść na giełdę tylko termin ten jest terminem zatwierdzenia prospektu emisyjnego czyli już od samego początku od ponad 3 miesięcy uważam że podane informacje są nieprawidłowe. Ponadto jak mnie poinformowano nie wiadomo kiedy nastąpi debiut giełdowy bo jest problem z kapitalizacja i może się okazać że debiut może wcale nie nastąpić bo GPW na to nie zezwoli - co jest oczywiste bo są przecież odpowiednie przepisy regulujące wejście na GPW i specjalnie dla LUG nikt ich nie zmieni.

Powiem tak gdy otrzymałem te informacje to się troszkę załamałem bo nie dość że nabijają akcjonariuszy w butelkę o terminie wejścia na GPW to jeszcze im nie zależy na podniesieniu kursu - bo niby po co tracić pieniądze a o przedstawianiu pozytywnych i dokładnych informacji na temat prospektu i terminów tym bardziej.

Ja po dniu dzisiejszym sprzedaje akcje i dziękuje tej spółce a osoby które uważają że mój post jest nieprawdziwy zapraszam na stronę LUG.COM.PL na relacje inwestorskie tam jest zakładka kontakt i proszę zadać jakieś szczegółowe pytania a na pewno każdy dojedzie do takiego samego zdania.
Najciekawsze jest to że zdając pytanie jakie forma podejmie działania do ustalenia prawidłowej kapitalizacji otrzymałem informacje że będzie szereg spotkań w tym poprosiłem o podanie jakichś terminów co nie jest przecież żadną tajemnicą i usłyszałem że po ogłoszeniu wyników i początkiem czerwca czyli jak oni zaczną się zastanawiać nad kapitalizacją na poczatku czerwca to Lug wejdzie dopiero na giełdę na jesieni o ile wejdzie.

Pozdrawiam i zapraszam do kontynuowania wątku.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUG 1,76% 3,46 2025-09-29 14:46:59