Forum Zakładanie firmy

Zakładanie sklepu internetowego ze sprzętem foto.

Witam. Mam zamiar otworzyć sklep internetowy zajmujący się sprzedażą sprzetu foto.
Zainspirował mnie sklep Japan-foto.pl, który przez to że miał bardzo niskie ceny, działał poprawnie tylko przez kilka miesięcy potem nie wyrabiał się z zamówieniami i np. na aparat cyfrowy trzeba było czekać 3 tyg. w tej chwili jego reputacja legła w gruzach.

Mam plan otwarcia podobnego sklepu. Ale ceny nie były by w nim tak drastycznie niskie jak w Japan-foto. Chodzi mi glównie o dobre pozycje w porównywarkach cen skapiec.pl radar.pl kupujemy.pl itp.
Najpierw mam plan założyć firme, z tego względu ze pracodawca odprowadza za mnie zus nie musiał bym płacić 800zł tylko 200 ileś. poprawcie mnie jeżeli się myle. Potem wykupienie domeny i hosting'u, niewiem gdzie jest najtaniej..
Najpierw planuje wykorzystać silnik CubeCart, narazie bez wykupywania licencji (malutki napis na dole strony ,,Powered by CubeCart™
Copyright Devellion Limited 2006. All rights reserved." narazie mi nie przeszkadza).
Potem zamierzam realizować pierwsze zamówienia. Bede sprowadzał produkty z hurtowni, po złożeniu zamówienia przez klienta, wiem że dużo osob woli poczekać te 2tyg i zapłacić 150 lub 200zł mniej niż w innym sklepie. Po kilku miesiącach bede juz miał produkty na stanie.
Wysyłke bede realizował przed DHL lub inną firme kurierską.
Konto firmowe zamierzam otworzyć w mBanku, bo niema opłat za prowadzenie.
======
Mam kilka pytań.
-Jakie czychają na mnie niebezpieczeństwa.
-Z jakich hurtowni sprzętu foto korzystać, jak wygląda współpraca z hurtownią. Moge np. zamówić jedną lub dwie sztuki? Musze zapłacić od razu, czy jest jakiś termin.
-Jak inne sklepy radzą sobie z zapisem w ustawie dot. zakupów przez internet, chodzi mi tutaj o to ze klient może zwrócić produkt do 14 dni od daty zakupu.

Michał