Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,39 zł , zmiana od tamtej pory: 717,95%

Zajrzałem do raportu jest zysk ale....

Ktoś kto dobrze zna się na Analizie Fundamentalnej będzie tutaj czujny z kilku powodów

Zobowiązania na koniec 2018r. 1,7 mln zobowiązania długoterminowe i 19,3 mln zobowiązania krótkoterminowe razem 21 mln zł

Po 3 kwartałach mamy zysk 2,6 mln zł i statystycznie najsłabszy kwartał w roku przed sobą

Co przez te 3 kwartały stało się z zobowiązaniami
Długoterminowe 2,7 mln zł czyli wzrost o 1 mln zł
Krótkoterminowe 23,7 mln zł czyli wzrost o 4,4 mln zł

Łącznie zadłużenie wzrosło o 5,5 mln zł do blisko 26,4 mln zł

Aktywa łącznie 41 mln zł - 26,4 mln zobowiązań zostaje około 14,6 mln zł czyli obecna wycena w mojej ocenie nie jest atrakcyjna do inwestycji ale to moje indywidualne zdanie

Osobiście przyglądam się Spółce której Wycena to 3,7 mln zł a spółka ma 5,2 mln gotówki łącznie aktywa wynoszą 13,7 mln zł a całe zobowiązania to tylko 4 mln zł czyli mamy na plus 9,7 zł co przekłada się na 2,4 zł na akcje która dzisiaj kosztuje 0,95gr

link 

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SFD -2,15% 3,19 2025-10-06 16:48:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.