Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  41,01 zł , zmiana od tamtej pory: 136,53%

zadluzenie Oponeo.pl

Hej,

Mam takie hobby, ze jak kupuje jakis produkt to czytam informacje o spolce. Otoz ostatnio kupilem opony od tejże firmy. Anyway... przejrzałem sprawozdanie i jestem w glebokim szoku... ta firma nie ma ani grosza - 0, nada, nic - zadłużenia długoterminowego. Nigdy wcześniej takiego czegos nie widzialem w spolce gieldowej. W ogole bilans wydaje sie bardzo lekki. Właściciele naprawdę skupili się na biznesie. Chapeau bas za wytrwałość.

Sprzedaż w Polsce rośnie jak kapusta - zagranica trochę słabiej, ale umowmy sie, ze dla Niemca, Holendra czy Francuza ciezko przestawic sie na firme krzak ze wschodu Europy. Chociaz czytajac recenzje na holenderskich portalach (znam j. holenderski) to wynika z tego, ze opinie są pozytywne. Strona internetowa w Holandii niestety jest przetłumaczona w stylu Google Translate - mniemam, ze inne strony poza ta niemiecka moga byc tak samo tlumaczone. Wiec to jest miecje na improvement. Patrzac na sprzedaz to większość sprzedaży wynika z sprzedaży towarów. Wg mnie sprzedaz uslug na poziomie 3 mln (prawdopodobnie dochody z reklamowania uslugi montazowej podczas zakupu) jest bardzo niska. Wydaje mi sie, ze w niedalekiej przyszlosci Oponeo właśnie na takich wysoko marżowych usługach powinna zarabiać.

Jestem na tak! Ja tez, Jestem na tak! Trzy razy na tak! przechodzisz dalej! ;)

Zapraszam do dyskusji. Mozecie mnie znalezsc na LinkedIN.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
OPONEO.PL -0,61% 97,00 2025-10-31 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.