Forum Giełda +Dodaj wątek

z wykresu Netii można czytać jak z otwartej książki

To właściwie jest odpowiedź na pytanie dlaczego zainteresowała mnie właśnie Netia
a nie inna spółka na GPW. Nie jestem przecież fanem telekomunikacji ani internetu szerokopasmowego, zresztą tak jak każdy z Was czegoś chcę , czego mianowicie ?
Kasy ? no nie całkiem, bardziej sprawdzenia swoich koncepcji i udowodnienia sobie, że ten swiat wykresów (analizy technicznej) jest jednak poukładany i wyraźnie daje nam wskazówki jakie decyzje w danej chwili należy podejmować. Przyznać musicie że jestem pomiędzy Wami pewnym ORYGINAŁEM a nawet dziwakiem - niestety, piszę też trochę złośliwe teksty, nie chcę tu jednak nikogo obrazić, co ja piszę gdzie tam obrażać, nie chce tu nawet nikogo dotknąć a radzej WYDUSIĆ lub sprowokować takie wypowiedzi, które mnie zainteresują i z którymi można polemizować. Tak jak niejednokrotnie wspominałem analiza techniczna jest trudna i zniechęca zwłaszcza początkujących do potraktowania jej poważnie, a to przecież dziedzina fascynująca gdzie strach i zachłanność ciągle w nas obecne wyrabiają z nami dosłownie co chcą.
Jedną z koncepcji jakie preferuje to fale Elliotta. Zgadzam się tu z niejednym z Was, że Elliottowi służyła ona do badania całości rynku a nie jej poszczególnych składników (wykresów spółek) ale jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach. Chciałem Wam pokazać jak można bez większego stresu zarabiać pieniądze kierując się częścią tej wiedzy którą
przekazał nam ten nieprzeciętny człowiek, przecież lata poświęcił badaniu rynków kapitałowych i niejednokrotnie dowiódł , że jego opracowania można przełożyć na korzyści materialne. Co więc takiego powiedziałby nam o Netii R. Elliott.
Przechodzimy do wykresu świecowego od dna 1.90 zł dnia 27.10.2008. Teraz wyraźnymi
pięcioma falami dochodzimy do szczytu ( oznaczę go jako I ) na wysokości 2.85 dnia 08.12.2008. Nastepnie korekta abc znosi go do 2,34 jako fala II dnia 30.12.2008. Zaczynamy falę III i znowu wyraźna pieciofalowa sekwencja prowadzi nas do jej szczytu na wysokości 3,64 dnia 09.04.2009. Tam mamy korektę płaską pędzacą abc zapowiadajacą wydłużenie fali V które właśnie się na naszych oczach realizuję.
Czyż to nie wspaniały przykład formacji pięciofalowej. Oczywiście do jej potwierdzenia wypadałoby zrobić kilka analiz, wyliczeń itd. ale już sam obraz pokazuje nam co się tu święci. Po co więc skakać ze spółki na spółkę i inwestować na zasadzie uda się czy nie jak można to robić w sposób spokojny i rosądny.
Czekam jak zwykle na Wasze komentarze i pozdrawiam
Chodzik Księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.