Jeśli czytacie komunikaty to wiecie że solidna spółka która od samego początku świeciła przykładem na New Connect kończy swoją przygodę z NC i niebawem przeniesie się na rynek główny.
Przy okazji zmieni się nieco profil spółki, ale zmiana ta wyjdzie jej (spółce) tylko na lepsze.
Co prawda spółka będzie się nazywała Mera Group a nie jak chcieliśmy Mera Holding, ale to może nawet lepiej (a kto wie, może niebawem zmieni nazwę na Mera Konsorcjum?).
FF mery jest niewielki. Papier jednakże jest do zdobycia. Ale za rozsądna cenę, co moim zdaniem jest tylko jego zaletą.
Akcje od dłuższego czasu trzymane są w rękach solidnego akcjonariatu. Akcjonariusze Mery nie będą pozbywać się waloru poniżej 10 zł. Prawdopodobnie spółka na szansę na 20 zł za akcję (myślę że więcej o ile nie będzie splitu).
Osobiście uważam że warto kupić ten walor. Myślę iż obecna cena jest bardzo zachęcająca. Proszę nie sugerować się zeszłorocznymi spadkami.każdy kto zada sobie trud prześledzenia historii spółki łatwo znajdzie odpowiedź na pytanie kto wyrzucał. Niestety nie znajdzie odpowiedzi na pytanie dlaczego to zrobił.
Szczęśliwie nie wyszło to spółce na złe (czego nie można powiedzieć o funduszu który wyrzucał).
Zachęcam do zakupów tego waloru.
Przejścia z NC na rynek Główny nie zdarzają się zbyt często, a już na pewno nie takich solidnych spółek.
Myślę że nabycie kilkuset akcji dziś mile rozweseli wasze buzie za pół roku. Oczywiście namawiam do dłuższego trzymania, chociaż jestem przekonany że i w krótszym terminie zarobek rzędu 20-30% nie będzie niczym niezwykłym. Choć uważam że Mera to raczej papier dla spokojnych inwestorów (czytaj DT rzadko na tu miejsce).
-----------
Powyższy tekst nie stanowi rekomendacji w myśl odpowiednich ustaw.