Subskrypcja obligacji zakończy się pomyślnie , to jest pewne.
W końcu mają chętnego na jej objęcie od dłuższego czasu wiec tu nie ma wątpliwości.
Przeciągali tyle czasu bo liczyli bardziej na kredyt (tańsza opcja) ale w toku ciągnących się spraw zdecydowali się na obligacje, choć między czasie prezes interweniował w banku ale bez skutku.
Większa część FF jest w rękach myślących inwestorów a nie "forumowych dzieci co się przekrzykują wzajemnie" dlatego w następstwie kolejnych aneksów i sytuacji na rynkach nie odczuliśmy żadnych spadków.
Logiczne że poważni nie trzymają akcji po to żeby wyjść przy poziomie powiedzmy 9gr czy 10gr.
Wobec tego jeśli zechcą znaczną część akcji z rynku zebrać to będą musieli zbierać z wyższych poziomów a próby straszenia na 4 czy 5 gr nic nie zmienią.
Nikt z normalnych nie odda 2 lub 3 grosze wyżej a mamy ich przewagę.
Już nie raz mieliśmy przykłady zaniżania i niestety nie było chętnych do oddawania nawet gdy rynki "kulały" z wiadomych przyczyn.
Dodam też że takich co nie posiadają akcji a obserwują jest wielu ale na jakich poziomach uda im się wskoczyć zobaczymy.
Osobiście nie mam za wiele, niecałe 400K a są tacy co mają akcje w przedziale 1-2mln .
Dlatego zastanówcie się ile z tego całego FF jest w "słabych" rękach a ile w "mocnych".
Ja tu nie widzę powodu do żadnej paniki a tym bardziej w obecnej sytuacji do spadków.
Pytanie kiedy zaczną zbierać z rynku czy przed podpisaniem umowy ostatecznej czy dopiero po ?
Oczywiście nie każdy musi się z tym zgodzić co napisałem ,dlatego miło będzie poznać wasze opinie.
Pozdrawiam