Pisałem o tym już wielokrotnie i dalej podaję pod rozwagę aby pytania zadać przed WZA i wtedy muszą odpowiedzieć na te pytania raportem ESPI przed walnym , zawsze jest szansa że zostanie ślad odpowiedzi i rynek z tym się zapozna .Zadając pytanie na WZA tylko nieliczne odpowiedzi są w ESPI po WZA a z reguły są odpowiedzi wymijające na WZA .Problem jest z wiedzą i prawniczą i ogólną o spółce aby celnie zadawać pytania i jeszcze umieć kontrargumentować na wymijające odpowiedzi ...Ogólnie należy mieć strategię i zadawać tak pytania aby próbować osiągnąć zamierzony cel pytania ...jaki aby ktoś zainteresował się pytaniem i odpowiedzią i zakupił niedowartościowane akcje ,czy zadawać pytania tak aby odpowiedz mogła być wykorzystana jako argument w jakimś ewentualnym pozwie najlepiej odszkodowawczym itp .Reasumując macie swojego prezesa ,sam nie wiem czyj był pomysł aby nim został więc może Wam zdradzić czułe i słabe punkty gdzie należy atakować pytaniami. Ogólnie jestem zwolennikiem zadania pytań przed walnym na podstawie art z ksh i wtedy przed WZA w ESPI dadzą odpowiedzi i oczywiście macie czas na przemyślenie kontrpytań na ich odpowiedzi które już zadacie na WZA ,inne pytania też możecie zadać na WZA .Czyli prawnicy GG plus Wasze sugestie ,plus p.o prezesa niech szepnie też o co pytać i zadajcie przed WZA .
Przy okazji GG ma prowizje za sukces / odliczając to że sami sobie nie będą płacić / to i tak sporo milionów mogą domagać się od osób które podpisały umowy nawet gdyby cena wezwania była niska ...i tutaj może być konflikt interesów czy nie będą przekonywać do zaakceptowania niskiej ceny wezwania ...dodatkowo czy organizatorzy GG nie mają ustnej lub pisemnej umowy że dzielą się prowizją z prawnikami czyli z p.o prezesa ...
Ogólnie przekaż I WESPRZYJ aby zrobić test solidarności w GG oraz zdolności organizacyjnych jej przywódców....Nie wiem dlaczego tego do tej pory nie zrobili ale teraz powinni to zrobić....wszyscy z GG niech wystawią zlecenia sprzedaży na tym samym kursie wybranym przez organizatorów ,Jeśli organizacyjnie takiej prostej sprawy nie potraficie zrobić to zarówno o członkach ich solidarności i organizatorach źle świadczy.I mają to zrobić wszyscy a nie 50 % czy nawet 90 % ..jak ktoś nie umie wystawić to pomóc .Zobaczymy czy potraficie