wg mnie jeśli okazały by sie netatywne a także neutralne to będą miały negatywny oddzwięk na kurs.
dlaczego?
bo uważam że w ludzkich umysłach oczekiwania dużych zysków z m.in. Petralny się nie spełniły, a co gorsza tylko przyczyniły się do problemów w firmie -> patrz raporty / odpowiedzi firmy , które generalnie osobiście nie napawają mnie optymizmem jako akcjonariusza...
jeśli firma pokaże negatywny raport to scenariusz może być taki że dużo zawiedzionych inwestorów zacznie wiać z papiera już z osamego rana 12 listoada - pozostaje mieć tylko nadzieję że będą chętni do kupna.
PS
Pamiętajcie zawsze kurs akcji wyprzedza przyszłość dla spółki !
Proszę popatrzyć jak atrakcyjny jest wskaźnik C/Z. Aedes klasyfikowany jest prawie na samym topie pod względem atrakcyjności a jednak nikt go nie bierze !.
http://stooq.pl/q/i/?s=ncindex&o=9&i
a wydawało by się że tylko brać - a jednak ludziska kroją pismo nosem.... nie tykać bo za tania ? , dlaczego inni nie biorą skoro taka tania ? hmm....... czy cos się święci złego ? , dlaczego osoby które są blisko firmy nie kupują akcji własnych skoro takie tanie ? a może dodrukują dla siebie po 10 groszy.. i co potem ?
WW. opinia jest moją prywatną - proszę nie sugerować się nią przy inwestowaniu !
pozdrawiam serdecznie
Kazio.