Wiam, Nie wiem czy znalazłam odpowiedni wątek, jesli Nie,prosze popierować mnie do odpowiedzniego lub do podobnego.. Mianowicie obecnie przebywam w Niemczech i poszukuje mieszkania do wynajęcia, przez pewien portal znalazlam bardzo ciekawa i interesujaca mnie oferte,więc napisałam maila do właściciela i co się okazała własciciel przebywa obecnie w angli majac przy sobie klucze od mieszkania itp.. zaoferowal mi przelew pieniazkow na moneybookers po czym dostene klucze do mieszkania i umowe, jesli mieszkanie mi sie nie spodoba moge odeslac klucze i umowe a pieniazki ktore przelalam na konto moneybookres zostana mi zwrocone poniewaz nie doszlo do podpisania umowy. Osoba ta napisala,ze pokrywa wszelkie koszty przesylki kluczy i dkumentow z Angli do Niemiec,jednakże nie napisała czy konto na ktore mam rpzelac pieniadze sa jej czy jakiegos maklera. Czy ktos sie orientuje czy takie transakcje przez ten portal sa godne zaufania i czy wynajem mieszkania taka droga to dobra inwestycja, bez oszustw? jestem osoba mloda,ktora wiekszosc oszczednosci przeznaczylaby na to mieszkanie. Jesli ktoś cie orientuje, lub może mi doradzić bardzo proszę,mam niewiele czasu do namysłu..moj mail blognat@o2.pl