1.Spółka Microsystemfuel podpisała umowę z T2P na kupno 3 systemów kogeneracyjnych o wartości 420.000 EUR.
2. Spółka ogrodnicza zmieniła zamówienie, zamiast 50 kWe chcą systemy kogeneracyjne o mocy 200 kWe. umowę mają podpisać w kwietniu, z tą różnicą że wartości umowy to nie 500 tyś. jak pierwotnie zakładano, a 1,5 ml. PLN ( większe urządzenie , więcej pieniędzy ).
3. Tu jest pomyłka, chodzi o raport 5/2018 cytuję:
Emisja spalin jest uzależniona od rodzaju zastosowanego paliwa. Pomiar poziomu wszystkich emisji zawartych w spalinach zakończy się w marcu - kwietniu 2018 r.A to z dzisiejszego komunikatu:jednak nie została zakończona pełna analiza emisji spalin (w odniesieniu do siarki, dioksyn, nox itp.). Zostanie ona wykonana, podsumowana i udokumentowana w trakcie kwietniowej wizyty Zarządu Spółki we Włoszech.
Chodzi o te urządzenia:
Dostępne moce: od ok. 20 kWt – 50 kWt dla gospodarstw domowych i do około 1 MWt dla odbiorców przemysłowych. Moc jednostki jest również zależna od wartości zastosowanego opału. Systemy byłyby oferowane jako mikrokomory spalania połączone z kotłem grzewczym lub z kotłem parowym z dodatkowo zintegrowaną jednostką kogeneracyjną Termo2Power S.A.
Przypominam że wysłałem meila dzisiaj, może to jest odpowiedzi :-), a tak na poważnie, pytałem też, czy firma ABB miała możliwość obejrzeć urządzenie w pracy.