Forum Giełda +Dodaj wątek

Wycena firm na NC.

Witam,

Przyglądam się wartościom i ostatnim debiutom firemek na NC i zastanawiam się gdzie leżą fundamenty tych firm i skąd wielomilionowe wyceny (CLMA, DRK, i inne).
Gdzie jest ta wartośc dodana (korzyści konkurencyjne, know-how, itp.), że firmy wyceniane są kilkanaście razy powyżej ich rzeczywistej wartości, i przez kogo.

Puszki z chin produkowane pod konkretne zlecenie klienta, trudno tu mówic o powtarzalności zamówień i ich systematyczności, każdy miesiąc to sprzedażowe wyzwanie, trudne do określenia. Wiem wiem, zaraz zleci się kilku "inwestorów", którzy zaproponują abym sam wprowadził spółkę na NC jak jestem taki mądry, ale ja pytam bez złośliwości, a puszki to tylko przykład i przyczynek. Mogę o cukierkach DRK, obroty i zyski niewielkie, a wycena w kosmos. Zero własnej produkcji, stany magazynowe o niskiej wartości. Ok, znany prezes, ale z tego dywidendy nie ma.
Tak się zastanawiam, pozdrawiam.

Wybacznie powtórzenie na forum, ale nie wpisałem odnośnika do firmy - wybacznie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COOLMARK -5,00% 0,18 2013-06-19 02:00:00
2013-08-13
Komunikat
2013-06-17
Raport I kwartal 2013
2013-05-08
RAPORT IV KWARTAŁ 2012
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać