Kupiłem podczas panicznego spadku pakiecik i dzisiaj zamknąłem z fajnym zyskiem, niestety ale branża odzieżowa nie ma dobrego czasu. Owszem, rynek jest chłonny i 2024 będzie z pewnością lepszy od 2023 ale... spójrzcie za okno... no właśnie, ile razy w tym roku ubraliście rękawiczki albo ciepły płaszcz? Ja zero, wiszą w szafie nieużywane, dlatego 4 kwartał 2023 może być słaby. Dla mnie dużym plusem były ogromne spadki cen frachtu ale niestety nie daje to aż takiej przewagi żeby zniwelować słabą zimę, ten towar który się nie sprzedał a został ściągnięty będzie trzeba gdzieś składować, za magazyny się płaci, ceny energii elektrycznej i najmu też rosną szybko. To tyle z negatywnych informacji a dla krzykaczy którzy wieszczą upadek Wittchena powiem tylko że musicie się przygotować na długie lata darcia się tutaj na forum bo firma jest w dobrej kondycji i na pewno sobie poradzi, nie będzie spektakularnych rekordów i pompy na akcjach ale jeśli ktoś ma fajną średnią to z dywidendy może sobie wyciągać fajne pieniądze.
Pozdrawiam