Długo się rozglądałem za spółkami z branży gier, chciałem zainwestować zysk, który wypracowałem na Art Games (tam udało się podwoić włożony kapitał), niestety w mojej ocenie tamta spółka już nie ma żadnych perspektyw więc moja przygoda się skończyła ale przeglądając tamto forum napotkałem wpis, że ktoś zainwestował w Madmind. Ogólnie mało się udzielam na forum bankiera, troche z braku czasu a dodatkowo poziom wpisów jest tutaj na bardzo niskim poziomie, jednak postanowiłem skrobnąc parę słów. Trochę to potrwało nim zainwestowałem właśnie tutaj, przekonała mnie premiera, która okazała się sukcesem- w trzy dni zwrot połowy nakładów uważam za świetny news a że na kursie doszło do bardzo dużego spadku to w moim odczuciu był doskonały moment na wejście. Zdecydowanie nowa gra bardziej przypadła do gustu w porównaniu do Agony, która na Steam ma dość słabe oceny, raptem 48,72%. Succubus na tą chwilę 83,10% więc to zdecydowanie ogromny skok w poprawie jakości i grywalności. Na pewno na plus jest to, że sami tworzą i wydają gry nie posiłkując się żadnym tajemniczym inwestorem (maksymalizacja profitów) Spółka ma dość wysublimowane i hermetyczne portfolio ale to uważam za atut, zdecydowanie się wyróżnia i ma swoją niszę :-). W produkcji są nowe gry, dodatkowo Succubus ma być wydany na konsole w najbliższym czasie, tutaj widzę spory potencjał szczególnie, ze gra jest ciągle rozbudowywana i poprawiana, widać, że spółka dba o potencjalnych i aktualnych odbiorców. Jak widać na jesiennej wyprzedaży na Steam (peak bliski 400) ale też i na GOG-u gra cieszy się sporym zainteresowaniem a potencjał do obniżek jeszcze jest spory (aktualnie 27% upust) Widać, że otoczenie również zaczęło dostrzegać Madminda jako okazję do zainwestowania, w moim odczuciu wystarczy teraz poczekać i pozwolić spółce realizować strategię, widać, że wiedzą co robią a co najważniejsze mają na to środki. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i mam nadzieję, że spółka w pełni rozwinie skrzydła i pokaże na co ją stać a fakt, że jest w grupie PlayWay daję mi gwarancję stabilności, bezpieczeńtwa i spokoju.