Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,95 zł , zmiana od tamtej pory: 4 009,09%

witam was koledzy i koleżanki też

Zanim powiem wam co w trawie piszczy, spytam o zdrowie, bo jak widzę nie jest dobrze, cierpicie srodze. No cóż musi być tak, że niewielka grupa zarabia a inni tracą. I powiem szczerze, ci co tracą nie wzbudzają mego żalu ani współczucia. Tracą, bo uważają, że giełda jest dla wszystkich i nic innego nie trzeba jak tylko przeczytać od czasu do czasu raport finansowy i kilka wpisów na forum. Tym czasem obrali was, jak się obiera skórkę z pomarańczy, sok wycisnęli a resztę ciepnęli do kosza. Takie życie inwestora indywidualnego. Stop......... powinienem napisać TAKIE życie inwestora głupiego, żyjącego ułudą, nadziejami, wypowiedziami członków zarządu i podobnymi pierdołami zamieszczanych w prasie i w internecie.
Jeśli spytam was ile czasu lekarz studiował zanim został lekarzem, a prawnik prawnikiem a ile czasu WY moi drodzy studiowaliście zanim zaczeliście inwestować, to widać od razu dysproporcje. Aż dziw bierze, że nie chcecie budować mostów po przeczytaniu kilku książek, albo domu na posesji. Co prawda kurnik na działce możecie postawić zawsze i to pewne. Dlatego też wszyscy jak tu jesteście, tworzycie zgraną grupę takich kurnikowych inwestorów, bo tych co mieli trochę rozumu już tu dawno nie ma. 26 miesięcy kurs spadał prawie bez odpoczynku a pomimo tego są wśród was tacy co mają 50 i więcej % strat i ciągle trzymają te akcje jak małpa banana. A co byłoby, gdyby spółka zbankrutowała ?

Jestem tak naprawdę Chodzikiem Księżycowym, zwanym obecnie Kamerdynerem Profesora, najwybitniejszym znawcą analizy technicznej księżycowej na forum Bankiera. Laureatem kilku znaczących nagród, w tym nagrody Bałwana za rok 2014. Ulubieńcem wszelkiej maści hajterów, Antychodzików i tym podobnych przedstawicieli nieudaczników giełdowych.
Dzisiaj zaczym wam przedstawię wniosek, który jest podsumowaniem mojego spojrzenia na ten papier napiszę tak:

Mamy 28 marca 2015 roku, kurs 4 Funmedia  na wykresie tygodniowym osiągnął poziom minimalny 4.48 i to jest fakt niezaprzeczalny. Pytanie brzmi co dalej ?

Ja wam mówię: jest dobrze,
Jest dobrze, jest dobrze,
Ale nie najgorzej jest.

Chciałbym w związku z tym nieco rozwinąć ten wątek, ale na razie dam wam czas na wyładowanie swojej energii po moim wpisie.
A jak już to będziecie robić, to się przez chwilę zastanówcie, czy oby nie mam racji.

Kamerdyner Profesora imć Pana Chodzika Księżycowego
Jak wielu z was słusznie zakłada moje pojawienie się tu nie jest przypadkowe.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DIGITANET 0,30% 203,40 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.