Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3 199,00 zł , zmiana od tamtej pory: -9,28%

Witam. PIT 11C - co bidula mam zrobić z tym fantem.

Otrzymałem PIT 11C. Liczby się zgadzają.
Podatek zero - prawidłowo.
Ale nie wiadomo dlaczego tak wiele błędów.
Zamiast adres zameldowania - adres do korespondencji. 
Zamiast przekazać PIT na prawidłowy zgodny z zameldowaniem Urząd Skarbowy to w dwóch kratkach wpisują dwie sprzeczne dane. W jednej kratce wpisują Urząd właściwy, a w drugiej kratce inny urząd w innej dzielnicy niezgodny z podanym adresem zamieszkania. Gdzie wyślą - kto to wie!!!
Poszedłem do DM z prośbą o korektę zgodnie z podanymi danymi oraz wcześniejszymi PIT-mi, a oni mi mówią, że nie zrobią korekty bo wszystko jest w porządku, a jak co to URZĘDY prześlą sobie dokumentację drogą elektroniczną!!! Już to widzę.
Ręce opadają i jak znam działania urzędów to zaraz jako inwestor - obywatel wpadnę w młynek administracyjny.
Przecież to na mnie spoczywa obowiązek rozliczenia. 
Księgowa też mi mówi - nie przejmuj się. Rozlicz się w tym Urzędzie co poprzednio. To jest sprawa pomiędzy URZĘDAMI.

Chyba napiszę oświadczenie, załączę otrzymany PIT 11C i opiszę jak zostałem potraktowany przez DM.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,07% 2 902,00 2025-10-09 17:04:01
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.