Z pewnością część inwestorów zauważyła, że na forum pojawiło się wiele wpisów które mają skłaniać akcjonariuszy do sprzedaży by grającym na krótko łatwiej było odkupić akcje . Rozgrywka toczy się wokół short squizee , gdzie shorty starają się odwlec jak najbardziej w czasie. A z tego co wiem, wkrótce pojawi się sporo pozytywnych informacji. Sezon wakacyjny temu nie sprzyja, bo wiele osób z JSW chciałoby się "ogrzać" przy ich publikacji.
Tak jak powtarzałem we wczesnych wpisach, jeżeli ktoś troszczy się o Twoje pieniądze i nakłania do określonego zachowania, tak jak to robią shorty, dbając o Wasze portfele, to znaczy że dbają o swoje, nie o Wasze. A w przypadku JSW najważniejszy jest SHORT SQUIZEE, bo on gwarantuje popyt na prawie 6 mln akcji.Ale tak jak wspominałem, gdy się zacznie, będzie dynamiczny moim zdaniem. A sierpień to cyklicznie okres gdy wznawiają pracę powakacyjną huty na całym świecie, i do końca grudnia ceny zawsze rosną. Po prostu cykliczność.
Shorty ( podmioty które pożyczyły akcje i sprzedały licząc na mocne dołowanie kursu i odkup ) wymyślają niezwykłe historie na forum. Natomiast wycena JSW wraz z uwzględnieniem związków zawodowych etc, to okolice 60-80 zł. Plus aktualnie efekt short squizee.