Od wczoraj jestem akcjonariuszem spółki. Dla mnie najważniejsze jest to że spółka prowadzi realny biznes, którym kierują ludzie którzy się na tym znają (tak przynajmniej mi się wydaje). Spółka w porównaniu z ZM Kania wyceniana dużo niżej. Spróbowałem kilku ich produktów i są bardzo dobre. Dziś w Piotrze i Pawle widziałem promocję na kabanosy i inne produkty, chyba jakieś snaki i w przeciągu kilku minut parę osób kupiło kilka sztuk a kilka było zainteresowanych, choć ceny są wysokie. Martwią mnie jedynie ceny wieprzowiny, ale i tu jest szansa na odwrócenie trendu. ARR w kwartalnych prognozach zakłada spadek ceny z 5,97 w sierpniu do 5,5-5,8 na koniec roku i 5,5-5,9 na I kw 2014 r.
http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/do-i-kw-2014-r-wzrost-cen-zboz-spadek-ceny-wieprzowiny,92094.html
Myślę że stabilne ceny żywca spółka spokojnie wykorzysta do utrzymania marży. Moim zdaniem 2013 r. będzie ze względu na mocną akcję promocyjną, inwestycje i wejście do dużych sieci średni, od 2014 r. przy korzystnych cenach surowców w Polsce i UE zyski mogą być dużo wyższe.