Forum Giełda +Dodaj wątek

wilbo - dobra spółka na hosse i zbieranie-dyskusja

kolejna moja społka na przyszła hosse ,
wybrałem wilbo : kilka informacji od przezesa z art.

Wilbo zapowiada przejęcia i będzie podwyższać ceny produktów

Puls Biznesu
20-02-2009, 08:04
Wilbo chwali się, że dzięki konserwatywnemu podejściu do biznesu w kryzysie sobie poradzi. - Po pierwsze, jesteśmy już po restrukturyzacji. Po drugie, rentowność sprzedaży jest dobra i wynosi 2,7 proc. Po trzecie, mamy małe zadłużenie. Po czwarte, kryzys będzie sprzyjał tanim przejęciom - mówi dziennikarzom Pulsu Biznesu Leszek Stypułkowski, prezes Wilbo.

Te ostatnie firma zapowiada już od roku, ale do dziś nie zawarła żadnej transakcji. Prezes wyjaśnia, że w obecnych warunkach firmy nie muszą spieszyć się do przejęć.

- W kryzysie właściciele urealniają oczekiwania cenowe. Rozmawiamy obecnie z czterema firmami, a wartość każdej z nich szacuję na 28-40 mln zł. Myślę, że na przełomie pierwszego i drugiego kwartału będziemy mogli podpisać wstępne porozumienia - przewiduje Leszek Stypułkowski.

Czując się pewnie na rynku, firma ze spokojem patrzy na słabszy spływ należności.

- Wydłużają się terminy płatności, ale to normalne w kryzysie. By temu zapobiec, ubezpieczyliśmy należności i zaostrzyliśmy politykę udzielania kredytów kupieckich. Odbija się to negatywnie na poziomie sprzedaży, ale nie chcemy ryzykować - wyjaśnia prezes.

Zapowiada też na koniec lutego podwyżki cen produktów Wilbo.

- Wzrosły ceny surowców i opakowań, lecz niestety nie udało nam się tego od razu przerzucić na klientów. Winna jest temu niezrozumiała dla mnie wojna cenowa na rybnym rynku - mówi Leszek Stypułkowski.

W 2009 r. zarząd liczy na minimum 5 mln zł zysku netto.
jest jeszcze z 20 punktow za ale tym juz wy sie zajmijcie ja zaczynam powonu skup pozdr zapraszam do dyskusji moje gg8016786 chetnie pogadam :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WILBO 0,00% 0,24 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.