Pozwolę sobie zacytować post koleżanki LIONS z konkurencyjnego forum:
Z nieustającym zdziwieniem obserwuję zjawisko, którym już dawno powinni się zainteresować antropolodzy: ktoś inwestuje ogromne pieniądze w akcje, po czym rozpytuje po forach, czy inni coś wiedzą! Inni w tym czasie też pytają następnych... A przecież czasy gdy we wsi był jeden telefon, a na międzymiastową czekało się w kolejce na poczcie, minęły.
Na wyraźną prośbę Concepta streszczę co się działo przez ostatni miesiąc.
Już w grudniu, gdy notowania zostały zawieszone, zadzwoniłam do New Connect i dowiedziałam się, że to techniczna sprawa związana ze zmianą systemu notowań i że skończy się za 24 godziny. Nie kończyło się jednak, bo następnego dnia weszło oficjalne zawieszenie. Po kilku telefonach ktoś z GPW obiecał, że odpowie, ale nie może takich informacji udzielać przez telefon. Napisałam więc skargę do GPW, że zablokowali mi możliwość swobodnego dysponowania pieniędzmi, że nie jestem ich dłużnikiem, więc nie wydaje mi się, żeby mieli do tego prawo, bez podania wyraźnej przyczyny.
O ile nigdy nie doczekałam się odpowiedzi na maile wysłane do NC, o tyle z GPW odpowiedź przyszła w ciągu kilku godzin. Napisali, że zawieszenie związane jest z długotrwałym brakiem możliwości ustalenia kursu transakcyjnego i że skończy się z wejściem do obiegu akcji z nowej emisji.
Pani w Foneco jest bardzo mila i chętnie odpowiada na wszelkie pytania. W piątek dowiedziałam się od niej, że sprawy idą szybciej niż się spodziewali więc po rejestracji w Sądzie pozostało już tylko zawiadomienie Giełdy (co właśnie zrobili) i oficjalny komunikat. Tak więc w tym tygodniu ma nastąpić połączenie akcji i wznowienie notowań.
Amen.
Na przyszłość polecam korzystanie z telefonów i maili SAMODZIELNIE!