Forum Giełda +Dodaj wątek

Wasze śmieszno - tragiczne wtopy giełdowe. Ja zaczynam...

Parę dni temu na tym forum koleś opisywał jak to w tydzień stracił 75%. Najpierw kupił IBSystem za gdzieś 46 gr, ale że ruszyło Krosno to sprzedał IBS za 41 gr i kupił Krosno za chyba 36 gr. Ale po mega zjeździe Krosna na 11 gr nie wytrzymał i Krosno sprzedał, by odrobić na Monnari. Wszedł po chyba 2,64 i wyszedł po 1,67 (lub coś około tego).
Myślę sobie koleś przesadził, ale jak to mówią RISPEKT.

No i tak sobie pomyślałem dzisiaj o sobie. Zaczęło się 28.04.09 r. Jako, że moja łumen namówiła mnie na wyjazd na You Can Dance na 29.04.09 r. widząc we wtorek (28.04.09) spory zjazd na GPW (początek akcji pt. świńska grypa), dość wydawałoby się logicznie uznałem, że spadki mogą być kontynuowane, dostępu do notowań nie będę miał, to papiery sprzedałem. A więc sobie do stolicy pojechałem. Czyli środa, czwartek, piątek wolny, no i tydzień z głowy. A tu co, jajco. Byczki się rozbrykały i powzrastały. Poniedziałek (04.05.09), to oczywiście wysokie otwarcie. Dałem sobie na wstrzymanie. Myślę po takich wzrostach musi się poważna korektunia pojawić. Te wzrosty mnie zabolały. I tak zacząłem czekać, aż spadnie i choć trochę "odrobię" te wzrosty. Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek..., znowu poniedziałek. Myślę WTF, wprawdzie spadki się pojawiły, ale to nie to o co mi chodziło. I przychodzi wtorek (tj. wczoraj) i... jakieś od dupy strony znowu solidne wzrosty. Pomyślałem nie walcz z rynkiem. Kupuj. I choć słabe notowania DAX, CAC, itp. trochę mi brzydko pachniały, to jednak kupiłem parę spółeczek (nie raz ostatnio przecież GPW pokazała, że rządzi). I jaki efekt dzisiaj (13.05.09), abecadło z pieca spadło i taki ch...j.
Co do wniosków, jest jeden, ale mnie wych...jali. ;-)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EFEKT 0,00% 4,90 2025-09-12 15:27:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.