Forum Giełda +Dodaj wątek

W tym tygoniu +40%?

Ja sie dziwie czego tu nie ma co dzien +40, przeciez w czwartek poszlo w 2 zleceniach 60 tys akcji, w piatek 10tys na otwarciu, do tego 30 tys stalo po 4 zl ale niestety oddali tylko 6 tysiecy i dlatego mysle ze jest zanizanie zeby ktos jeszcze sobie kupil te 30 tysiecy. Czyli w 2 dni ktos grubszy (albo kilku) kupilo 80 tys akcji z 270 tys w wolnym obrocie, zabioara wam jeszcze ze 30 i kurs beda mogli windowac do nieba bez zadnych obrotow.
Zreszta przeciez tu wystarczy ze ktos wezmie 5 tys akcji pkc i juz jest grubo ponad 5 zl.
Sie dziwie troche kto oddaje po takich cenach, ale ktos musie jeszcze oddac zeby wzroslo inaczej kiszonka(gruby musi sie obkupic), swoja droga po co ponizej 4 oddajecie nie mogliscie oddac w piatek jak stalo 30 tys. na kupnie?
A co do tematu watku - wydaje mi sie ze tu wywinduja spokojnie do 12 zl, ale to tylko moje przypuszczenie- spojrzcie zrerszta na cwpe tam akcji w obrocie 150 tys a cena 25zl, tu 270 tys w obrocie to cena moze spokojnie byc 12 zl
Ta perelka da zarobic krocie mi sie widzi. Niestety kto bedzie chcial kupic troche wieksza ilosc to mysi sie liczyc ze bedzie kupowal na +40%, zawsze paru sie znajdzie do oddania.
Aha emisja o ile sie nie myle to 200 tys akcji po 5zl tak wiec i tak jestesmy nizej niz cena emisyjna(narazie).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NANOTEL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.