Witam ja znowu mam pytanie odnosnie pary usd/jpy i fali elliota. Falami sie zajmuje od jakiego czasu ale napedu nabralem po pana szkoleniu we wroclawiu a przedewszystkim wyjasnil mi pan wiele rzeczy ktorych w ksiazkach nie zabardzo moglem sie doszukac. Cale szkolenie to rzetelne i w prosty sposob przekazane informacje. Dziekuje bardzo...ale wracajac do tematu.
Ostatnio pisalem do Pana z pytaniem czy jedynka moze byc 3-jka . potwierdzil Pan. Jak wiemy rynek pozniej zjechal teraz znjaduje sie w okolicach 113. Ja zauwazylem dsyc ciekawa sytuacje i jestem ciekaw jak pan by to zaklasyfikowal. A mianowicie na wykresie eur/usd mielismy 1, 2 pozniej trojke i dosyc "ciekawa trojke" . Przez ciekawarozumiem korekte nieregularna gdzie a mialo ksztalt abc tak jak i b i c.
I teraz wracajac do usd/jpy. Wydaje mi sie ze na wykresie mozna zauwazyc co podobnego...Tyle z nie jestem tego pewien z dwuch powodow. Po pierwsze jesli to mialaby byc potencjalna formacja ABC gdzie np ramie A ma ksztalt regularnej abc tyle ze c w tej formacji jest o wiele dluzsze niz a. I zatem pytanie czy w korekcie regularnej c moze byc dluzsze niz a ? Taka sama sytuacja jest zreszta z ramieniem C . Tylko B tutaj mi dosc dobrze pasuje. I drugi powod to poziom na ktorym zatrzymalo sie ramie C to poziom 68.5 ... Z drugiej strony to wlasnie na tym poziomie czyli teraz na ta chwile A=C i to chyba jest wazna rzecz bo wtedy mielibysmy idealna korekte regularna. Jak Pan mysli ???
p.s. przepraszam za bledy ale cos mi sie stalo z klawiszem alt i nie moge tych literek wklepac. pozdrawiam Maciej