Witam.
Pytanie do wszystkich w tej dziedzinie.
Mam zamiar otworzyc firme i juz duzo sie naczytalem na ten temat ale....... mozecie mi polecic na jakim produkcie najlepiej zaczac?Wiekszosc chwali lekkiego Knaufa a inni ze Maxit(dłuższy czas schniecia) wiem ze jakies nowe firmy powchodzily na rynek z tynkami(np:Alpol Tynk Gipsowy Maszynowy 30kg Lekki). Zalezy mi tez na firmie z ktora mozna współpracowac w sensie tez szkolenia moze tez i maszyn(ale raczej kupie za granica).
Co do maszyn to ogólnie wszyscy doradzaja PFT G4 moze cos tanszego.
Zaczne jak wiekszosc dwóch doświadczonych ludzi i ja (po wstepnym szkoleniu gdzies moze w Nowej Dolinie Nidy..)Gdzie lepiej szkolą?
Wiem ze teraz lepiej poszukac pracownikow bo puzniej to raczej nie mozliwe a i tak ciezko o dobrych fachowców.
Gdzies czytałem na forum ze mozna pracowników sciagnac z zagranicy z Ukrainy czy Czech i moze ktos mi doradzi i w tym(kontakt do posrednika ale sprawdzonego).Ta opcja awaryjna w razie jak nie znajde u siebie.Wolałbym naszym dac abym przyczynił sie do lekkiego zniwelowania bezrobocia :)
Jestem z podlaskiego i moze ktos zna fachowca lub szuka pracy.Też tak przy okazji.
....aha jeszcze potrzebne rusztowanie ale jakie to tu kompletnie zielony jestem te warszawskie?.Szwagier mi opowiadał ze miał takich tynkazy ze bez rusztowania połozyli tynk na samych drabinach.Podobno chodzili jak na szczudłach ...hahaha...to prawda ale ja cyrkowej nie kończyłem i bardziej sie usmiałem ale i tacy podobno sa(respekt) i maja duzo zlecen.
No coz wiecej..... Prosze o wszelkie doradztwo....
Jareck