Wielokrotnie proponowałem POZEW cywilny, bo wtedy pozwany jest na pozycji ściganego. Odświeżam temat kolejny raz. Jestem pomiędzy młotem a kowadłem gdyż z jednej strony nie chcę "urazić" zwolenników Rady PAE , a z drugiej strony widzę jej bezradność.  Oczywiście należy zatrudnić do tego inną Kancelarię pod kilkoma warunkami, "z góry" wybierając ją pod kątem zapłaty za sukces. Ważny jest też jej dorobek, niezależność od złodzieja, opinia. Nawet nich ten wybór potrwa pewien czas, tyle już czekamy. Można wskazać kolegę HWDS na "poszukiwacza" takiej kancelarii, gdyż jest bezstronny, pracowity i z takim Pozwem ma aktualnie do czynienia. Zna najlepiej jego plusy i minusy. Często je prezentuje, w tym ten, że odsetki się nie przedawniają.
Przy aktualnej sytuacji politycznej w Polsce nie liczyłbym na poparcie rządzących w tej sprawie. Nie chodzi o to, że nas lekceważą, albo że się zblatowali ze złodziejem!! Stojąc przed wyborem poparcia naszej grupy przy jednoczesnym skierowaniem przeciwko sobie Polsatu muszą wybrać bierność.