Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,38 zł , zmiana od tamtej pory: -32,30%

Trzymajcie się z daleka od tej firmy!!

Współpracowałem z tą firmą jako zewnętrzna ekipa montażowa. Schemat był taki, że klient zamawiał u nich instalację fotowoltaiczną, płacił z góry, a nas wysyłano do wykonania całego montażu. Na początku wszystko było w porządku — odbierali telefon z tekstami w stylu „moja ulubiona ekipa montażowa, bla bla bla…”.
Problem pojawił się, gdy wystawiliśmy im fakturę za wykonany montaż. Dwie pierwsze, mniejsze faktury zostały opłacone (choć po terminie), ale przy kolejnej, większej fakturze zaczęły się problemy. Najpierw księgowy miał urlop, potem zapomnieli, potem jeszcze coś innego… aż w końcu powiedzieli, że nie mają z czego zapłacić.
I tak to trwało przez pół roku. Zaczęliśmy podejmować kroki prawne, ale zachowują się, jakby ich to nie dotyczyło. Teraz przystępujemy do egzekucji komorniczej. Z tego, co wiem, nie jesteśmy jedyni — prowadzone są już co najmniej dwie inne egzekucje przeciwko nim. Ich dług wobec nas przekracza 20 000 €.
Zdecydowanie odradzam wszystkim klientom współpracę z tą firmą. Nawet jeśli ekipa montażowa, która przyjdzie do Was, wykona swoją pracę perfekcyjnie — ci chłopacy i tak nie dostaną wynagrodzenia od firmy.
Swoją drogą, ich przedstawiciele handlowi są dobrzy w sprzedaży, ale o fotowoltaice nie mają bladego pojęcia. My, jako montażyści, musieliśmy często tłumaczyć klientom podstawowe rzeczy. Firmie zależy tylko na sprzedaży — obsługa klienta to totalne zero.
Widzę też, że na swojej stronie wciąż szukają nowych ekip montażowych. Dlatego apeluję do wszystkich, którzy rozważają współpracę z nimi: nie popełnijcie tego samego błędu co ja — nie traćcie nerwów, czasu ani pieniędzy.
Mam nadzieję, że wkrótce zainteresuje się nimi inspekcja handlowa.
Serdeczne pozdrowienia dla zarządu w Brnie oraz dla pana „wiceprezesa” firmy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COLUMBUS 5,83% 6,35 2025-09-26 17:00:00