Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,60 zł , zmiana od tamtej pory: -52,67%

Trochę suchych faktów

Miałem trochę czasu na przyglądnięcie się temu co się dzieję w spółce jeżeli ktoś ma inne spostrzeżenia to proszę żeby się nimi podzielił...ale do rzeczy .Jak wszyscy wiemy GDP.AB przejął spoko i igs obdarowując finka No i tu problem bo do końca nie wiadomo czym , jest tu mowa o jakieś platformie ECAP która DAJ BOŻE ma być przyszłością za co wszyscy trzymamy kciuki , ale nasuwa się pytanie skoro platforma jest w trakcie tworzenia czyli tak ba prawdę jeszcze nie funkcjonuje to jakim cudem ktoś ją rozliczył za 62mln ??? I tu jest kolejny majstersztyk Szwedów a mianowicie została zlecona wycena spółce AVCF SA która dokonala wyceny metodą DCF tzw metodą dochodową albo tzw metodą zdyskontowanych przepływów.. mniejsza o teorię bo jest tego sporo najważniejsze w tym że firma wyceniająca wyceniająca przeszłość spółki i na bazie tego określa jej wartość w pewnym choryzimcie czasowym w wypadku finka czy już ludu czy nawet ECAP ten choryzont wynosi 36 miesięcy z czego przez pierwsze 12 założenia są takie że zyski będą mniejsze niż kapitał inwestycyjny .. hmmm tylko że do spółki miało wpłynąć 62mln a jest suma przewidziana przez Analityków która ta 62mln ma równoważyć przy założeniu wyceny DCF która sama w sobie zakłada możliwość błędnej interpretacji ... kolejne kwiatki to transakcje pomiędzy ECAP czy LUDU bo tak na prawdę trudno to wszystko rozdzielić a firmą BATTLERIFF z pewną personą w zarządzie a mianowicie tadam HOLMSTADT może komuś coś to nazwisko mówi... żeby nie było niedomówień że chcę kurs zawyżyć czy zaniżyć o co mnie tu niektórzy namiętnie podejrzewają.. chciałem tylko wywołać merytoeyczna dyskusję bo akurat dla mnie wazny jest zapis 36 miesięcy a to nie jest 36 dni tylko czasu OPÓR ... a może to właśnie czas w którym wróci hossa

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUDUS 18,33% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.