Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,59 zł , zmiana od tamtej pory: -6,23%

Trochę faktów i przemyśleń

Spółka w swoich szeregach niema nic co by przynosiło zysk.W takim stanie jak jest obecnie powolutku będzie zjadać swoje kapitały własne choc jest to okres kilkunastu lat więc odległa perspektywa i raczej nie realna gdyż nawet jakby nie było planow na gh to LC wypłacił by resztę pieniędzy akcjonariuszom w tym sobie i zamknął interes a nie bezsensownie je przejadał.Na dzien dzisiejszy wycena tej wydmuszki to około 2 razy więcej niż wynoszą jej kapitały.Pytanie jakie się nasuwa to dlaczego kurs trzymany jest na tak wysokim poziomie jak spokojnie mógłby zejśc na 40 groszy a i tak przy tym co jest obecnie było by drogo.Coś jest na rzeczy i chodzi o to by nie kupić tanio tych akcji.Odkąd wykreciłem tu ładne kółeczko i zabrałem naszemu rozgrywającemu który robi tu 90% sztucznego dziennego obrotu pare set tysięcy akcji to zaraz poszło do góry na 0,64 bez informacji chyba tylko po to bym oddal je z powrotem co zresztą uczyniłem.Nie będę ukrywał ze czaje się na ponowne kółeczko milionem akcji ale by zebrać taką ilośc musiał bym pchnąc w okolice 0,65 a mam przeczucie ze nie udało by mi się w szybkim terminie wyjśc z tego z zyskiem.Odnoszę wrażenie że na poziomy 0,51 gdzie był dołek po dywidendowym rajdzie również niema co liczyć bo rozgrywający boi się że kolejny raz utraci akcje.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GETIN 2,20% 0,56 2025-12-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.