1. Zarząd zmienił sobie przedział ceny dla skupu akcji wyznaczony na walnym zgromadzeniu. Nie wiem czy to jest wogóle zgodne z prawem. Poza tym praktycznie wcale nie kupuje tych akcji mimo, że cena jest znacznie poniżej dolnych widełek, a ma niby skupować do końca grudnia.
2. Zysk jest tak niski głównie z powodu nieudolności zarzadu. W I czy II kwartale ponieśli ogromną stratę 5mln euro nieudolnie spekulując na giełdzie. Za to w całości należałoby wymienić zarząd wraz z prezesem.
3. W ogóle nie ma żadnej polityki informacyjnej. Obroty praktycznie nie istnieją.
4. W dodatku zaczynają krążyć pogłoski o zamierzanym przez zarząd wycofaniu firmy z giełdy z ogromną stratą dla inwestorów indywidulanych.
To wszystko moim zdaniem uzasadnia podjęcie zdecydowanych kroków przez inwestorów indywidualnych, bo na wiekszościowego akcjonariusza nie ma co liczyć. Zdziałać coś mozna jedynie łącząć głosy i starając się wprowadzić swojego przedstawiciela do rady nadzorczej po to żeby kontrolował tych łajdaków z zarządu i patrzył im na ręce. Absolutnie należy sprzeciwiać się wszelkim próbom wycofania spółki z giełdy poniżej ceny emisyjnej.
W przypadku zebrania dużej liczby głosów istnieje możliwość zwrócenia się do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.
Podobne propozycje pojawiły się na forum Immoestu (tam siedzą w jeszcze głębszym bagnie). Nie jestem prawnikiem i nie wiem dokładnie jak to należy załatwić, ale jeśli ktoś zna się na tym lepiej to zapraszam do dyskusji. Jeśli bedziemy tylko siedzieć i biernie się przyglądać to zawsze zrobią z nami co im się podoba.