Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,01 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

to chyba tez nie koniec

I tu mamy ciąg dalszy, artykuł nawet w Gazecie Wyborczej:
link#ixzz3uvoLOh5Y
dotyczący współpracy Marka Chmaja i Józefa Jędrucha chyba mieli problem z uzgodnieniem wspólnych zeznań:
Cytat:
Józef Jędruch, były szef KFI Colloseum, skazany za wyłudzenie ponad 400 mln zł z państwowych spółek energetycznych, jest dyrektorem do spraw rozwoju w kancelarii prawniczej prowadzonej przez profesora Marka Chmaja, słynnego konstytucjonalisty

Cytat:
Co skazanego łączy z profesorem Chmajem? - Już tam nie jestem dyrektorem, teraz piszę habilitację - powiedział nam Jędruch, który po wyjściu z aresztu zrobił doktorat z prawa.

W warszawskiej kancelarii powiedziano nam jednak, że Jędruch dalej tam pracuje. - Pojawia się jednak sporadycznie, pracuje raczej w terenie - zaznaczyła sekretarka.

Potwierdził to także profesor Chmaj, który przyznał, że był promotorem pracy doktorskiej Jędrucha. - Jest dyrektorem do spraw rozwoju w spółce i zajmuje się kontaktami z naszymi niektórymi klientami. Czuję się za niego odpowiedzialny - powiedział konstytucjonalista. Dodał, że wie o wyroku Jędrucha, ale w jego ocenie został on skazany za "przestępstwo biznesowe".

- To jest pan dyrektorem u profesora Chmaja czy nie? - dopytaliśmy ponownie Jędrucha.

- Skoro profesor powiedział, że jestem, to niech tak będzie. To fantastyczny człowiek - przyznał.

i jeszcze jeden ciekawy cytat z artykułu:
Cytat:
Znajomi zapewnili Patrycję, że Kmiecik ma rozległe kontakty i pomoże rozwiązać jej problemy finansowe. - Spotkałam się z nią w willi w Katowicach. Po krótkiej rozmowie powiedziała, że na piętrze czeka na mnie jakiś pan, który obraca się w świecie biznesu i zajmie się moją sprawą - wspomina Patrycja.

"Światowcem" okazał się Józef Jędruch, ścigany przed laty listem gończym były szef KFI Colloseum. Dwa lata temu został prawomocnie skazany na sześć lat więzienia. Katowicki sąd uznał, że biznesmen wraz z kilkoma innymi osobami wyłudził 425 mln zł z Będzińskiego Zakładu Elektroenergetycznego (obecnie Tauron Dystrybucja) i Polskich Sieci Elektroenergetycznych, część na podstawie sfałszowanych dokumentów.

Jednak najciekawszy ze wszystkich artykułów do jakich udał mi się dotrzeć w jakich jest wymieniony Marek Chmaj to ten dotyczący procedowania przepisów w sprawie chwilówek
link
wynika z niego, że z 6 opinii dotyczących tej sprawy 4 budzą wątpliwości natury etycznej. Kilka z nich pochodziło od ludzi związanych z kancelarią Marka Chmaja, którzy podpisując się pod opiniami nie podali swoich związków z kancelarią Chmaja.

Dodajmy udział kancelarii Chmaja w tworzeniu prawa w zakresie chwilówek, to że Jędruch działał na rynku długo oraz nową działalność Piotra Krawczyka na rynku chwilówek przez firmę Polski Fundusz Finansowy S.A. ( dawniej Platinum Finanse S.A. KRS 362412 - link )

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.