Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,28 zł , zmiana od tamtej pory: -45,88%

Tłumaczę na polski.

Nie wiem czy Kaktusy i Bogdany wiecie, ale zgodnie z przepisami ustawy o postępowaniu egzekucyjnym zobowiązany, któremu doręczono skutecznie tytuł wykonawczy ma prawo zgłoszenia do organu egzekucyjnego zarzutów w sprawie prowadzenia postępowania egzekucyjnego i co do zasady powoduje tym samym zawieszenie owego postępowania do czasu wydania ostatecznego postanowienia przez sąd w przedmiocie zgłoszonego zarzutu. Czytaj, póki sąd nie orzeknie, że należy vat zwrócić, przesłanka do ogłoszenia upadłości znika. Idąc dalej, sąd upadłościowy będzie czekał na podjęcie decyzji w kwestii upadłości tak długo, dopóki sąd cywilny nie rozstrzygnie kwestii zwrotu lub nie vatu. Inaczej rzecz będzie się miała ze sprawą przejęcia udziałów w De Voss - podejrzewam, że Sąd upadłościowy jako zabezpieczenie ustali bezskuteczność przeniesienia tych udziałów co oznacza, że ITM, której siedziba mieści się obecnie w budce z piwem nadal będzie właścicielem zakładu produkcyjnego oraz najbardziej łakomego kąska do przejęcia jakim jest 70 salonów Briju. Jeśli się pomyliłem proszę mnie poprawić.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ITMTRADE 7,67% 0,15 2022-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.