Jeżeli chcesz już naganiać na spółkę, rób to w taki sposób, abyś był w miarę wiarygodny.
1) Gdy pytasz się jakie są prognozy, przewidywania co do kursu to nie pisz po kilkunastu minutach, że idzie odbicie, górne widły, kapitalizacja miliard i inne cuda wianki.
2) Nie używaj "jw". Lepiej byłoby napisać: "Tak jak w pytaniu. Jestem ciekaw czy kurs powędruje na xx gr. Chciałbym kupić, ale nie wiem czy warto. Patrzyłem na ostatnie raporty i nie wyglądają za dobrze, ale z drugiej strony zaczyna robić się głośno wokół spółki. Jeżeli pojawi się spółdzielnia na papierze, to kupując przy tym poziomie można naprawdę dobrze zarobić"
3) Zapytaj o Mammeda i innych wielkich :-) Jeżeli nikt nie odpowiada, odpowiadaj sam sobie. Oczywiście podpisując się innym pseudonimem, np. Jack da Elliot
4) Z tego co widzę, jedziesz z prepaid. Plus dla Ciebie, tak trzymać.
5) Dyskutuj sam z sobą, poświęć jeden dzień na kilka merytorycznych wpisów.
6) Zmień nicka, ten już jest spalony :-)
7) na OEM, CWPE, CCT, STC, radziłbym zrobić to samo.
8) Jak już piszesz o analytyku, staraj się nie lukrować jego osobie, wtedy wszyscy będą wiedzieć, że próbujesz mu przyklasnąć - czyli z jednego wora jesteście.
9) Jak już ktoś wypowie się krytycznie na temat kursu spółki (czyt. będą spadki) nie reaguj agresją.
10) Zmień płeć.