Spółka typu "growth" powinna mieć wysoki wskaźnik C/Z, dynamiczny wzrost przychodów i brak wypłacania dywidendy... Text już dawno nie jest takim podmiotem - przychody stabilne, wskaźnik niski, dywidenda wysoka. Dlaczego ja tutaj jestem? Mimo słabych początków i zakupów po 70 zł wykorzystałem czas na uśrednianie na poziomach 50-55 zł. Longterm i dywidenda też robią robotę. Tutaj za szybko ani nie spadnie poniżej 50, ani nie urośnie powyżej 60... Można więc traktować text niczym super lokatę z dodatkową gwiazdką.Super, bo prawie 10% w skali roku, a skąd ta gwiazdka? Jakby nie patrzeć są dalsze plany, perspektywy i nadzieje na rozwój. Oczywiście nie zbyt się dodaje to, że mamy globalny produkt IT z wiodącym rynkiem USA i rozdają tyle kasy zamiast ją przepalać na prace rozwojowe nad produktem... Ale może jest tak dobrze, że starcza na wszystko? Ja to widzę tak - nadal prawie 300 specjalistów pracuje na sukces. Mamy ogromną bazę Klientów, no i modne tematy AI. Myślę, że warto jeszcze tutaj posiedzieć.