moim zdaniem oczywiście.
Trochę czasu spędziłem ostatnio na analizach i wyszło mi, że trend w tym roku będzie się kształtował wokół odnawialnych źródeł energii. Na pewno bardzo przyspieszy to rosnąca potrzeba uniezależnienia energetycznego od Rosji, połączone z zawirowaniami związanymi z produkcją, transportem gazu czy węgla. Okoliczności dawno tak nie sprzyjały OZE. Wybierając spółkę z kolei kierowałem się tym by nie był to papier niezgrany, z perspektywami, dobrymi wskaźnikami. Taki, który będzie rósł spokojnie pod fundamenty, a nie tylko tu i teraz. Myślę, że OZE Capital spełnia te warunki. Kurs bliski wartości emisyjnej, dobre wskaźniki, niska kapitalizacja, udziały w podmiotach z branży OZE ale również np. pomp ciepła, do których przewidywane są dopłaty i prognozuje się znaczny wzrost stosowania tych urządzeń. Polecam OZE Capital do obserwacji, ciekawa analiza fundamentalna jest na ich forum bankierowym. W ostatnich tygodniach widać że spółka podobnie jak cała branża zaczyna się budzić. Oczywiście należy pamiętać że inwestycja nawet w najlepszą spółkę to przemyślana decyzja indywidualna.