Witam.
Zainwestowałem w tą spółkę i muszę się podzielić moimi spostrzeżeniami.
Fundamentalnie wiadomo, spółka podobnie jak Mercator i XTB, ma swoje 5 minut związane ze wzrostami na krajowym i światowym rynku cen stali. Sytuacja ta może trwać nawet o do początku 4 kwartału jak sądzą specjaliści.
Technicznie do szczytów na 13,99 nadal jeszcze daleko choć wskaźniki gorące to świadczy to o sile trendu. Godzinówka schłodzona na sygnale kupna. Wszystkie oscylatory i interwały pozytywne z sygnałem K.
Jaki mam plan?
Można przyjąć podobne założenia jak w przypadku XTB oraz Mercator gdzie dokładnie w takiej samej sytuacji po publikacji szacunków za 1 kwartał 2020r spółki urosły do publikacji szacunków za 2 kwartał w ciągu jednego miesiąca lipca odpowiednio
XTB - + 220 % z 12,7 zł kurs max 26,39
MRC + 440% z 89 zł kurs max 389 zł
Obie spółki urosły wcześniej odpowiednio :
XTB z 2 zł do 12 zł w dniu 26 lipca 2020 r
MRC z 5,14 zł do 90 zł w dniu 26 lipca 2020 r
Ja oczywiście uczestniczyłem w tych rajdach lecz niestety grałem kółkami i uciekło mi sporo procentów niestety.
Czy będzie tak również w przypadku Bowimu przekonamy się niedługo ale moim zdaniem jak pokazuje historia do szacunków wyników w lipcu warto trzymać. Czy potem pójdziemy drogą MRC który dalej zrobił przed szacunkami za 3 kwartał max 770 zł, czy też pójdziemy drogą XTB który spadł zobaczymy.
Jeśli by założyć "skromniejszy" wzrost na XTB to kurs na koniec lipca Bowimu powinien wynosić odpowiednio 26,12 zł.
Wariant MRC to kurs na koniec lipca 51 zł.
Potrzebne do tego jednak co najmniej brak jakiegoś Armagedonu na rynkach światowych a wiadomo w jakich czasach żyjemy.
Jedno jest pewne że bujać będzie, ale warto pod to zagrać.
Pozdrawiam
Jac